content

25 Haz

Mehmet Nurlu’nun ‘Kâbe’ Şiiri

İnsanlar, Kalem sahipleri, gittikleri yerlerden, incelemelerde bulundukları yerlerden,

duygu zenginlikleriyle dönerler. Şair ve yazarlarımızın, ressamlarımızın, kısacasıdüşünürlerimizin tespitleri bir başkadır.

Mehmet Nurlu, Burdur ilimize bağlı, Gölhisar ilçemizin Müftüsü.

Dünyası geniş duyguları berrak...

Gölhisar ilçemiz merkezinde haftalık yayınlanan ‘Pınar’ Gazetesinin 643. sayısında 11 ayrı dörtlükten meydana gelen ‘Kâbe’ adlı, başlıklı bir şiiri vardı Mehmet Nurlu hocanın.

Anlatım uzunca, mısralar uzunca bir görünüm arz ediyordu bu şiirde. “Her yıl, bastın çileli aşklarını sinene, şefkatli bağrına/ Kulak verdin milyonlarca gönül verenin ahu zarına/Daima yalvardın, yakardın, solmasın çiçeklerin diye Yar’ına/Kabem, ışığım varoluş bilincim, gülümse artık yarına” mısralarıyla tamamlanan ilk dörtlüktü aldığımız.

Mehmet Nurlu hocanın, Kabe bütünlüğü güzelliği ve anlam zenginliği netliğini yerinde yaptığı tespitlerle, mısralara dökülen duygular, bir erişilmezliğin doğru görüntüleridir. Elimizdeki, masamızdaki ‘Kabe’ adlı, başlıklı şiirden bir dörtlük daha nakledelim:

Yeryüzüne hediye edilen mücevherim, siyah incim,

Gönlümün ilkbaharı, ruh dünyamda mana sevincim,

Gökler ötesi yolculukta asansörüm, manevi vincim,

Yönüm; namazda dıştan, hacda içten kuşatıcım, Kabem..

Şiirde, görkemli duruşlardan, biri olan Allah’ın bilgisini gönüllere duyurmak hedefinden, uzun uzadıya bahsedilen… Sonra, içinde taşımak arzusunda olunan duyguların bütünlüğüyle devam ediliyor.

Sırtındaki olanca yükle, insanlar kervanının sonundan seslendiğini de belirttikten, nazlı bakışlar karşısında, kendi kendine “bu ayrılığa nasıl dayandım” diye soruşundan sözediyor Mehmet Nurlu hoca. Bir dörtlük daha alalım ‘Kabe’ adlı şiirden:

Bilirim tüm güzellikler, büyük Cömert’ten armağan sana,

Özlemle baktım sana, aşkla yudumladım zemzemi kana kana,

Yüreğimde alevler yangını yaklaşıyorum sana yana yana

Vuslat habercisi, kıyamet şefaatçisi, can dostum Kabem.

Bu tür, mana zenginliği, ruh zenginliği içinde kaleme alınan şiirlere ihtiyacımız var. Kalemin güçlü, sağlığın yerinde ve süreklilik içinde olsun hocam..

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank