- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Mehmet Can Yılmaz’dan: Beyin Tsunamisi

Şair, yazar, araştırmacı ve editör Aysel Al aracılığıyla bana ulaşan kitaplardan biri Mehmet Can Yılmaz imzasının taşıyıcısı.

Adı: Zekâ-Görsel Matematik Soruları “Beyin Tsunamisi”

Merkezi Ankara’da bulunan Yıldızlar Yayıncılık yayınları arasında Günyüzü gören 74 sayfalık kitap.

Mehmet Can Yılmaz’ın 1996 yılında Antalya’da doğduğunu, Fatma Gül Özpınar İlköğretim Okulunda öğrenimine devam ettiğini göz önünde bulundurursak, bu noktadan hareket edersek, Mehmet Can Yılmaz’ın geleceğin bilim adamları arasında yerini alacağı yönündeki düşüncemizi, şimdiden bir yere kaydetmek lazım.

İlk sayfalardan birinde, minik bir önsöz var Mehmet Can Yılmaz imzalı.

Bir yerinde, daha doğrusu girişiminde:

“Severek çözeceğiniz bu sorular, sizin zekâ ve görüş seviyenizin artmasına fayda sağlayacaktır. Kitabın içinde özgün altmış soru bulunmakta ve türlü zekâ çeşitlerine göre belirlenmektedir” deniyor.

Sorular tek sayfada verilmiş ve görüntüyle zenginleştirilmiş.

Örneğin ilk soru “Toplantı” adıyla verilirken, altta toplantıya katılmak üzere gelen, tokalaşan iki kişi görüntüsü konulmuş.

İlk soru:

Bir toplantıda 153 kez el sıkışıklığına göre, bu toplantıda kaç kişi vardır?. İkinci soru, Kare bulmaca adının taşıyıcısı. “Kareye uygun şekilde (S) harflerini yerleştiriniz” deniyor.

Sonra 8. sayfada “Yarısı” başlığı altındaki cümle, soru: “Yirmi birin yarısı ondur ve kesinlikle doğudur. Bunu açıklayınız” şeklinde sorulmuş.

32. sayfadaki “Seminer” başlığı altındaki soru:

“Bir seminerde 26 kişi olup ve herkes birbirleriyle tokalaştığına göre, bu seminerde kaç tokalaşma olmuştur?. Sorusu cevap bekliyor.

“Zekâda yeni bir çağ” açılması yönündeki çabalarından gayretlerinden dolayı küçük bünye, büyük adam Mehmet Can Yılmaz’ı kutluyorum.