content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

07 Kas

Meclisin Çiçeği, Örnek Bir Bakan..

Topluma önder olmak önemlidir. Hele de önder kişilerin örnek olması daha da önemlidir. Lakin çoğu bunu başaramaz. Başaranlarsa parmakla gösterilir.

Daha çok gelişmiş ülke yöneticilerinin örnek dürüstlüklerinin haberleri yapılırdı daha düne kadar..
Şimdi çok şükür bizde de çıkıyor bir bir dürüst örnek şahsiyetler..

Tam Anadolu’nun göbeğinde fakir bir ilde doğmuş. Babası namuslu bir üst düzey memur olmasına rağmen yıllarca kiralarda yaşamış. Kardeşleriyle gece gündüz ders çalışarak okumuş ama ne okuma. Baba çocuklarını kıt kanaat maaşla okutabilmek için kiraladığı evleri hep sokak lambalarının pencereye vurduğu evleri tutmuş ve o çocuklar sokak lambasının ışığıyla ders çalışarak okumuşlar. Yani ne kaçak elektriğe, ne konu komşuya avuç açmaya nede bir rüşvete bulaşmamışlar. İlk paltosu ve iskarpini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne girince olmuş.

Okul bitince kademe kademe memleketin her köşesinde görev almış. Sonra Turgut Özal denen Türkiye ye sıçrama hamlesi başlatan bir başbakanın dikkatini çekmiş bu temiz dürüst insan. Milletin teveccühüyle Meclise girip Özal’ın yanında yer almış. Öyle ki Rahmetli Özal’ın hem beyin takımında hem de en icraatçı bakanı oluvermiş.

Günler günleri kovalarken bugüne kadar Hasan Celal Güzeller, Mehmet Keçeciler gibi güçlü isimler siyaset sahnesinden bir bir silinip giderken o tek başına Bozok Yaylaların yiğit delikanlısı olarak ayakta kalmış.

Yeni filizlenip Türkiye ye yeni sıçrama yaşatan Tayip Erdoğan Hükümetinin bile aranan adamı olmuş. Bu hükumeti de omuzlayıp Adalet Bakanlığından Başbakan Yardımcılığına yükselmiş.
Geçmişin tecrübesini ilerlemiş yaşına rağmen yarınlar için bu günden genç siyasetçilerle paylaşmayı ve kaynaşmayı öğretmiş.

Ve bugün önemli görev üslenen her yöneticinin başına gelebilecek söylentiler onunda başına gelmiş. Ama o susmayı değil hakkındaki iddiaları ispat ve gereğinin yapılması için Meclis kürsüsünden ispata çağırmış..

Kızı ve damadı ile ilgili yapılan bir soru ya tüm yürekliliği ile cevap vererek:
"Allah'tan tek isteğim Kızılay'da gezerken bu hırsız, şu soysuz gidiyor denilmemesi" diyerek, damadını ve kızını ihbar etmiş: "Suç ve ceza şahsidir. Benim şerefim, benim evlatlarımdan, yakınlarımdan önde gelir. Benim yakınlarıma bırakacağım tek şey, temiz, dürüst bir geçmiştir. Buna en ufak bir helal getirecek olursa gereğini ben yaparım.
Bir siyasetçinin bunun ötesinde verebileceği başka da teminat yoktur. Bu konuşmamı da ihbar kabul etsinler. Gerekirse yazılı olarak da yapmaya hazırım. Bir kanunsuzluk varsa savcıların harekete geçmesi gerekir. Geçmedilerse ihbar ediyorum" deyip, "Buradan ihbar ediyorum" sözünü üstüne basa basa bir kaç kez kullanmış. Bununla da yetinmeyip, iddiayı gündeme getiren milletvekiline bir teklifte bulunmuş: "Şimdi buradan çıkalım Ankara Savcılğı'na gidelim. Dilekçeyi de ben yazayım. Kim hukuksuzluk namussuzluk yaptıysa, sonuna kadar hesabını versin hangi yöntemle ortaya çıkacaksa ben varım." Bakanın bu sözleri üzerine CHP'liler geri adım atarak. "Bakanı üzmek istemedik. İddiaya ne diyeceğini merak ettik" deyip teşekkür etmişler.

İşte size yukarıda anlatmaya çalıştığım bu örnek siyasetçi, örnek Bakan, örnek Devlat adamı, dürüst ve temiz insan Cemil ÇİÇEK..

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank