content
01 Haz

Malum Olaylar Üzerine…

Olaylar malum, aynı söylemleri yinelemeye gerek yok. Bunu yapmanın kimseye bir faydası da yok. Olan oldu, biten bitti, giden gitti. Allah (cc) rahmet eylesin...   

Geride kalanlar adına yapılabilecek olanları da yetkililer inanıyorum ki en iyi  şekilde yerine getirmektedirler.

Bir de her olayda tekrar eden şu boykot masallarına da inanmayın, masallara çocuklardan başka kimse inanmaz zaten. Bir gün, iki gün... üçüncü gün aynı ürünleri tüketmeye devam çünkü çabuk gaza gelen bir milletiz, o kadar. Kaç boykot masalı okudum, saysam inanırsınız, onlarca. Geçtiğimiz günlerde rahmetle yad ettiğimiz Necip Fazıl haklıydı, iyi insanlar iyi atlara binip gitmişlerdi. Biz yalanız kuvvetle ihtimalle. Kandırıyoruz kendimizi.

Yabancı müzik dinlersin, yabancı şov programları ve televizyon dizilerinin hayranısındır, yabancı bilmem ne burgerinden yersin, bilmem ne marka kokun olmadan yapamazsın, sonra ya Allah ya bismillah  ! Yok öyle şey ! Seni zaten uyutmuşlar, o haseble diyorum ya zaten bu saatten sonra boykot da işlemez, yıllarca sürdürsen de fayda etmez. Hiçbir şey sandığınız kadar kolay değil, yine de son olaylar adına sizin ortaya koyacağınız tepki de mühim.

Bireysel olarak tepki verebiliriz çeşitli yollarla ama resmi makamlardan öyle abartılı, saldırgan, hiddetli yaklaşımlar beklemeyin, o kadar kolay değil... İnanın, ellerinden geleni yapıyorlardır. Bir olağan dışı hal olsa ilk ortadan kaybolacaklar bilinçsizce avazları çıktığı kadar bağıranlar olacaktır, tekrar ediyorum yine de tepkileri önemli. 

Murat Menteş şu konuda çok haklı, bakın ne diyor ?

" Alevi-Sünni, Şeriatçı-Laik, Sağcı-Solcu, Başörtülü-başı açık… Hepimiz aynı barış gemisinde, insanlık gemisinde yer almalıyız. Punkçı gençler, Emo’lar, banka çalışanları, Heavy Metal’ciler, karikatüristler, mankenler, akademisyenler, Müslümcüler, Ninjalar, jet sosyete, nihilistler… katılmadan bu gemi yürümez. "

Yani bu dava şu saatten sonra kimsenin tekelinde değildir. Herkes tek yürek olmalı, ortak paydada buluşmalıdır. Şu an için tek yürek olma durumunu göremiyor ve gerçekten üzülüyoruz.

Unutulmamalıdır ki insanlığa, insanlık onuruna küfredilmiştir ! Gelin, bu ortak paydada, insanlık onurunun ortak paydasında buluşalım...

Etiketler : , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank