- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

MAKÜ’den: Asım’ın Sesi’nin 2. Sayısı

Kısa adı MAKÜ olan, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlüğünce yayınlanan “Asım’ın Sesi” adlı derginin 2. sayısı masamda.

Dopdolu bir içerikle bilim dünyasının, okurlarının karşısına çıkan, çıkarılan Asım’ın Sesi’nin masamda bulunan 2. sayısı, devletimizin kurucusu yüce Atatürk’ün görüşlerinin cümleler itibariyle yer aldığı ve fotoğraf görüntüsüyle başlıyor.

Sonra, milli şairimiz İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un bir fotoğrafı ve bir dörtlüğüyle karşımıza çıkıyor. ‘Rektörden’ başlığı altındaki görüşler, Prof. Dr. Mustafa Saatcı imzasını taşıyor.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Saatcı, görüşlerinin bir yerinde: “Bu sayımızda bir işi başlatmanın ve onu devam ettirebilmenin haklı gururunu bütün üniversite olarak yaşıyoruz” diyor. Bu doğru bir tespit ve doğru, yerinde bir gururlanma, mutluluk duymadır. Bir tebrik de bizden efendim.

Kimlik bölümüne bakıyoruz, sahibi: Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: Doç.Dr. Zafer Gölen, yedi imzadan oluşan bir yayın kurulu var. Ayrıca, dergi yayımında emeği geçen, katkıda bulunanlar olarak, Adelet Manış, Yaşar Esin, Yasemin Kayabaşı, Cihat Şener imzaları kaydedilmiş.

Büyük boy, renkli basımlı olan ‘Asım’ın Sesi’nin 2. sayısının dopdolu olan içeriğinde, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker’in üniversite ziyareti öne çıkarılmış.

Burdur Valisi ve Belediye Başkanıyla yapılan röportajlar yer alıyor sonraki sayfalarda. Sonraki sayfaların imza sahiplerinden bazıları şöyle:

Prof. Dr. Gülsüm Umurtak, Prof. Dr. Refik Duru, Doç. Dr. Zeki Nacakcı, Prof. Dr. Serdar Salman, Yaşar Esin ve Adelet Manış’ın röportajları.

Haberler, zengin içerikli ve görüntülü anlatımlar. Nail Olpak ve Nafi Güral imzalı tecrübe nakledilişleri.

Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon görüntü ve anlatımları, Fatih Bayhan görüşleri…

Atatürk’ün yurt gezileriyle ilgili araştırmalar, Gülgün Feyman’ın Türkçemizle ilgili görüşleri. Üniversite bünyesindeki gelişmeler, personel terfileriyle ilgili bilgiler.