content

01 Şub

MAKÜ’den: Asım’ın Sesi

Kısa adı MAKÜ olan, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi başarılı eğitim tablosuyla göz doldurmaya devam ediyor.

Yenilerde bir bülten, dergi geldi MAKÜ’den. “İstiklalden İstikbale Asım’ın Sesi” adıyla, pırıl pırıl baskısı ve zengin içeriğiyle ciddi bir yayın, bülten, dergi özelliği taşıyor. Hele, Burdur çıkışlı olunca, mutluluğumu artırdı her Burdur sesi, Burdurlu sesi gibi.

 

104 büyük sayfayla yazı ve haberleriyle “işte dergicilik” dediğimiz Asım’ın Sesi, devletimizin kurucusu yüce Atatürk’ün bir fotografı ve; “Dünyada her şey için medeniyet için, başarı için en gerçek yol gösterici, ilimdir, fendir” cümlesiyle başlayan uzunca bir görüşle söze başlanmış.

 

Mehmet Akif Ersoy’un bir fotoğrafı ve şiirlerinden aşağıdaki dörtlükle devam edilmiş:

Alınız ilmini Garb’ın, alınız san’atını,

Veriniz hem de mesainize son süratini.

Çünkü kabil değil artık yaşamak bunlarsız;

Çünkü milliyeti yok san’atın, ilmin; yalnız.

 

Rektör, Prof. Dr. Mustafa Saatcı’nın bir sunuşu, takdimi var “Korkma” başlığıyla. Bir yerinde; “Genç Üniversitemiz bir ilke daha imza atamanın haklı gururunu bültenimizin ilk sayısı ile yaşıyor. Üniversitemiz açmış olduğu ve eğitim verdiği her biriminde iddialıdır ve bu iddiası her geçen gün artarak devam edecektir. ‘Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi yaparsa iyisini yapar’ sözü bizim sloganımız olacak ve bu doğrultudaki çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir” denilişi, dikkat çekiyordu. Gerçekten, MAKÜ bizim için, Burdurlular için bir gurur tablosudur. Kurulmadan önceki heyecan ve gayretlerimizi hatırlıyor, bugünlerdeki sevinç, mutluluk ve gururla birleştiriyoruz.

 

Asım’ın Sesi’nin ilk sayısı masamda. Sahibi: Prof.Dr. Mustafa Saatcı. Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: Doç.Dr. Zafer Gölen, Yayın Koordinasyonu: Burcu Doğan, yedi isim ve imzadan oluşan yayın kurulu var. Diğer alanlarda görev yapan isimlerin varlığında da sözedelim. Bülten içinde, dergi içinde imzaları bulunanlardan sözedelim bir sıralama ile:

Doç.Dr. Zafer Gölen, Yrd. Doç. Dr. Nihat Karaer, Şevkiye Kazan Nas, Yrd. Doç.Dr.Kadir Şeker, Yrd. Doç.Dr.Hatice Ekinci, Yrd. Doç.Dr.Hüseyin Metin, vd. Bu arada, dergi içindeki Üniversite çıkışlı haberler geniş olarak karşımıza çıkıyor. Bir anlamda, habercilikle de Üniversite bünyesindeki olup-bitenler gözler önüne serilmiş oluyor.

 

Böyle bir bültenin, derginin yayınlanmaya başlaması, MAKÜ açısından önem ve anlam taşımaktadır. Bu sevinç ve mutluluğumu burada belirtmek, kaydetmek istiyorum.

GÜNÜN SÖZLERİ:

1. Değişimi başlatanların ilk işi, alışkanlıkları ortaya çıkarmaktır; onları değiştirmeye çalışmak değil. (Gary Hamel)

2. Bütün devletler hazımsızlıktan ölür. (Napoleon)

3. Bugünün işinin dünün metodları ile yapabileceğine inanmıyorum. (Nelson Jackson)

4. Bir iş açmak çok kolaydır; zor olansa onu açık tutmaktır. (Çin atasözü)

5. Yarım hazırlıkla, yarım tedbirle yapılacak saldırı, hiç saldırmamaktan daha kötüdür. (Atatürk)

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank