content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

20 Şub

Listeler Tamam… Kavgaya İse Devam… Bu Seçimlerde Sürprizler Yaşanabilir

Nihayet listeler ilçe seçim kurullarına teslim edildi. Birkaç gün sonra asıl seçim kampanyası başlayacak. Bugüne kadar olan eksik bir seçim kampanyasıydı.
Listede aday olmayanların küskünlükleri, seçilemeyecek yerde olanların kırgınlıkları derken birkaç gün sonra her şey belli olacak.
Listede yer alamayanlar isyan edecekler, ilk kızgınlıklar geçtikten sonra partili olanlar yeniden yerlerini alacaklar, gönüller kırgın olarak. Kimileri ise hemen karşı adayın yanına giderek destek verecekler.
Nerede ilke, nerede ahlak, nerede partililik, nerede ölümüne sevmeler... Hepsi hikaye olacak.
Asıl olan iktidar, iktidarın gücü... Kim takar gönülden sevmeleri, esas sevmek seçilebilecek listede var mıyım yok muyum? Gerisi hikaye...
****

Belediye başkan adayı kaybederse, taraf değiştirenlerin yanıtı hazır olacak. Hak etmişti.
Liste değiştirmeyen ama partide kalanların yanıtları da belli olacak. Destek verdik ama yeterli olmadı, çünkü liste çok kötüydü.

****
Seçimleri kazananlar bir beş yıl kentlerimizi yönetecekler, kaybedenler ise bir beş yıl ‘nerede hata yaptık’ diye konuşup duracaklar. Takatları yeterse, yeni sonra ki beş yılda yeniden aday olacaklar.
Yenilmeye doymayan pehlivan gibi, yeniden yeniden devam edecekler. Hem de vazgeçilmez olduğunu düşünerek...
Etrafındaki yalakalar ise gaz vermeye devam edecekler. Şeyh uçamayacağı ve müritlerinin uçuracağı gibi, adaydan beslenenler, geleceğini o'na bağlamış olanlar yağ çekmeye devam edecekler. O'da verilen gaza göre yoluna devam edecek.
Sanki o olmadan kentler yönetilmeyecek gibi, o olmazsa herşey berbat olacak mış gibi.
Ne olduğunda nede olmadığında bir şey değişmeyecek.
Hayat ne olması gerekiyorsa oraya doğru akacak. O kader denilen, hayatın bilgeliği konuşmaya devam edecek.

Listelerde büyük sürprizler yaşandı

Görülen o ki, AK Parti belediye başkan adaylarını değiştiremezken, var olan meclis üyelerinin tamamına yakınını değiştirdi.
Düşünün, Esenyurt'ta eski meclis üyelerinden sadece 3'ü yer aldı.
Büyükçekmece'de 1 eski meclis üyesi, Avcılar ve Çatalca ise hiçbir eski meclis üyesi listede yer almadı.
Silivri'de ise 5 eski meclis üyesi listelerde kendilerine yer bulabildiler. Beylikdüzü'nde ise 2 eski meclis üyesi listelerde yer aldılar.
En büyük sürpriz ise, Selimpaşa eski Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu liste 1'de olmayı umarken, kendisine yer verilmemesidir.

****
Büyükçekmece'de ise Recep Erol listeye damgasını vurdu. AK Parti'de Tonyalılar'a yer verilmemesi AK Parti'nin işini zorlaştıracak bir gelişmedir. Erol'a başından beri destek veren Tonyalılar'ın listede olmaması ise şaşırtıcı bir sonuç.

****
Aynı şey CHP içinde geçerli. Avcılar'da temayüle katılan Ali Ekber Çelik dışında eski meclis üyelerinden kimse kendisine liste yer bulamadı.
Büyükçekmece CHP'de ise eski meclis üyesi 5, Silivri'de ise 6 kişi listelerde yer bulabildi.
Büyükçekmece'de Coşkun Tanış'ın kontejan 1 olması ise çok büyük bir sürpriz.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün listesi ise pazar günü genel merkezde yapılan görüşmeler sonucunda delindi. Kesinlikle yazmam dediği kimi isimler listede kendilerine yer buldular.
Çapan, Küçük ve İssiz
Esenyurt'ta Dr. Gürbüz Çapan'ın aday olmaması ise CHP'nin işini zorlaştıracak, AK Parti'nin işini kolaylaştıracak bir gelişmedir. Gürbüz Çapan'ın aday olmasıyla, Çetin Çapan'ın aday olması aynı şey değildir. Ancak, sokakta mağduriyet üzerinden bir rüzgar estirilebilirsi, sürpriz olur mu, yaşayıp göreceğiz.
****
Beylikdüzü AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Velittin Küçük, hem Beylikdüzü hem de Büyükçekmece AK Parti listelerine ailesinden iki kişiyi verdi.
Damadı Ahmet Küçük, Büyükçekmece AK Parti listesinden, yeğeni Serkan Küçük ise Beylikdüzü AK Parti listesinden seçilebilecek yerden kendilerine yer buldular.

****
Beylikdüzü AK Parti'nin Belediye Meclis listesinde İşadamı Seyithan İssiz'in liste başı olması ise büyük bir sürpriz oldu. Beş yıl sonra İssiz'in Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un liste 1'inde yer alması ise bence kendisinin büyük başarısıdır. Bundan sonra Seyithan İssiz'i ilçe siyasetinde daha önde göreceğiz.
****
İstanbul'da AK Parti ve CHP meclis listelerini yüzde 70'e yakın değiştirtiler.
Mustafa Sarıgül, İstanbul'un tüm ilçelerinde ilk beşe birer TDH'lı isme listelerde yer verdi. Bu anlaşılabilir bir şey. Sarıgül'ü beş yıldır Türkiye'de ve İstanbul'da taşıyan isimlere yer vermesi kadar doğal bir şey olamaz.
Vefa denilen şey böyle bir şey... Sarıgül, böyle bir şey yap(a)masaydı, inanın inandırıcılığı kalmazdı. Aynı zamanda farklı siyasi partileren ve çevrelerden oy alamazdı.

Bu yerel seçimler sürprizlere gebedir!

Yine de her seçim sürprizlere gebedir. Ve bu yerel seçimlerde sürprizler yaşanabileceğine, AK Parti'nin oyunun yüzde 40'dan aşağı düşmeyeceğini düşünüyorum.
****
Ayrıca İstanbul'da AK Parti'nin iktidar olduğu; Beykoz, Beylikdüzü, Tuzla, Şile, Küçükçekmece, Eyüp ilçelerinde iktidarını kaybedebilir. Ve İstanbul'da CHP 17 ile 20 arasında ilçede iktidar olabilir.
Ve 20 ilçeyi CHP kazandığında ise Büyükşehir Belediyesi'ni AK kaybedebilir.

Son söz: Sonuç da, millet ne karar verirse doğru karardır. Milletin iradesini beğenmemezlik olmaz.
Türkiye çok partili hayata geçtiği günden itibaren, millet var olan koşullarda her zaman en doğru olanı karar verdiğini açık açık görüyoruz.
Bu seçimlerde de böyle olacak eneyi karartmaya gerek yoktur. Seçimlerden sonra da hayat akmaya devam edecek, her zaman olduğu gibi...

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank