- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Lider Holding’in 30. Yılına Şahitlik Ettik

30 yıl dediğin nedir ki? Göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. Şirketlerin ömründe 30 yıl... Ülkemiz için büyük, dünya devleri için küçük 30 yıllar... “Çok çalışmalıyız” derken hiçbir başarının tesadüf olmadığını bir kez daha Cevat Güleç'in hayatını izlerken şahit olmak... Lider Holding'in 30. yılı gecesinde büyük mutluluğa şahitlik etmek...
****
Dostu olmak, dostum olmasından onur duyduğum, büyük haz duyduğum sevgili abim, sevgili hemşerim, sevgili arkadaşım, sevgili dostum Cevat Güleç'in tek başına başlattığı ve yüzlerce insanın emeği ile bugünler getirdiği Türkiye'nin ilk 1000 büyük sanayi kuruluşu içersinde yer alan Lider Holding'in 30. yıl kuruluş yemeğine katıldık sevgili eşimle beraber.
****
En mutlu gününde ailenin yanında bulunmak, sevincini paylaşmak, gözyaşları içersinde Cevat Abi’yi ve büyük oğlu Serkan Güleç'i izlemek...
Mutluluklarını paylaşmak... Ve bir yıldır çağımızın vebası hastalığa karşı amansız bir mücadele örneği sergileyen Cevat Abi. 30 yıl gecesi bir anlamda kendisine ithaf edilmişti. Büyük oğul Serkan Güleç'in geceli gündüzlü gecenin eksik olmaması için çalıştığını çok yakından biliyordum.
Ve gecenin en büyük sürprizi olan konserin sanatçısını büyük bir gizlilikle herkesten ve özellikle Cevat Abi’den gizlemişlerdi.
****
Gecenin başlangıcına yetişemedim. Kalyon Otel’e geldiğimde herkes yemeğe oturmuş ama gece başlamış. Sunumlar yapılıyordu. Cevat Güleç’in ekranda 30 yıllık tarihi anlatıyordu. Bir kişiyle başlayan ve bugün Türkiye'nin kendi sektöründe en iyilerinden biri olan, çözüm ortakları ise dünya ve Türkiye'nin dev şirketleri olan Lider Holding.
Romanya'da Rusya'da fabrikalarıyla, Bursa'da otomotiv sektörüne iş yapan fabrikasıyla, Beylikdüzü'nde dev işletmesiyle Türkiye'nin 1000 büyük firmasından biri olan Lider Holding'in öyküsünü Güleç'in ağzından dinledik.

****
Sunucu Cevat Güleç'i konuşmasını yapmak üzeren davet ettiğinde kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasının son cümlesini Zorlu Holding Kurucusu Nazif Zorlu'ya sorulan bir soruya verdiği yanıtla "Varlığım Türk varlığına armağan olsun" diyerek bitiren Cevat Güleç, salonda bulunanlar tarafından ayakta alkışlandı.
****
Kolay değil aile şirketi olarak Türkiye’de ayakta kalmak. Ülkemizde aile şirketlerinin ortalama ömrü 25 yıl. Büyük oğul Serkan Güleç, şirketin hedeflerini anlatırken, “Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşundan biri olmak ve yıllık 100 milyon doları hedefliyoruz” diyerek baba Güleç'e de gönlünün rahat olmasını şirketi daha da büyütecekleri sözünü veriyordu.
****
Oğul Serkan Güleç, baba Cevat Güleç'den sonra şirketin taşıyıcısı olacağını gecedeki hedefleriyle, sunumlarıyla, duruşuyla ortaya koyu-yordu.
Türk Müzikisi hayranı olan Cevat Güleç, kendisine ithaf edilen geceyi yer yer duygulanarak izlerken, konser başladığında Şevval Sam'a büyük bir coşkuyla eşlik ediyordu.
Şevval Sam'ın konseri ise salonda bulunanlara büyük bir keyif yaşatıyordu. Ve ilk defa izlediğim Sam'ın performansına, izleyici ile diyologuna da hayran kaldığımı özellikle ifade etmek isterim.

****
Lider Holding'e nice 30 yaş diliyorum. Cevat Abi’ye de kocaman bir ömür diliyorum. Yoktan yarattığı şirketinin 40'lı, 50'li yıllarını da görmesini, ailesi, sevdikleri ve dostlarıyla mutlu, sağlıklı bir hayat diliyorum.
Çağımızın vebasını ise çok büyük uğraşlar sonunda yenme noktasına geldi.
Biliyorum, yeniden eski sağlığına kavuşacak. Yeniden doğduğumuz topraklara, hayranı olduğu, çok sevdiği Sinop'a doğru yolculuklar yapacağız. Sinoplu dostlarımızla yeniden biraraya gelerek memleketimizi konuşacağız, siyaset üzerine söyleşiler yapacağız.


Son söz: İyi ki varsın Cevat Güleç abimiz... İyi ki varsın, iyi ki büyük bir azimle Lider Holding'i kurmuşsun... Büyük ailenle beraber nice yıllara...