content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

02 Eyl

Laf Üretmeyi Bırakalım…

Sayın TBMM Başkanı, teröre karşı milli mutabakat açıklamasını yaptı. (Bazılarına göre, muhtıra verdi.) Gündem, yine demagojik açıklamaların işgali altına girdi.

- Şüphesiz, tüm partilerin ve kesimlerin, milli bir mutabakatta birleşmesi çok yararlı olacaktır. (Elbette, BDP bunun içinde yer almaz. Zira, terör örgütünün emrindedirler.)

- Ancak; iktidar olan AKP'dir. Görev ona düşmektedir. (Kaldı ki, terör AKP döneminde yapılan hatalar ve verilen tavizler yüzünden azmıştır.)

- Yine, TBMM'yi toplamak da Sayın Cemil Çiçek'in yetkisi dahilindedir. Her konu TBMM çatısı altında müzakere edilmeli, ciddi kararlar alınmalıdır. İş, bir tür platonik mutabakatlara kalmamalı, resmi hüviyet kazanmalıdır. (Bu durumda, CHP ve MHP'nin her türlü desteği vereceğine de eminim.)

- Sayın Başbakan, devamlı olarak sert beyanatlar veriyor, esip savuruyor; ancak terör azalmıyor - artıyor. Hatta azgınlaşıyor.

1- Devamlı saldıran durumda olan PKK. Biz ise devamlı savunmadayız. Saldırıyı püskürttük diye de adeta övünüyoruz.

2- Hudutlar kevgir gibi. Bölgede Devlet gücü etkisiz. Peşpeşe, aynı tabura, defalarca saldırı düzenleniyor. Aynı karakollara mükerrer saldırılar yapılıyor. Ve bunlar önlenemiyor.

Hududunu koruyamayan Devlet acizdir. Bizim hududlarımız da, teröristlerin ve onlara büyük mali kaynaklar sağlayan kaçakçıların kontrolü altına girmiş durumdadır. Ve bu çok yüz karası bir durumdur. Bakınız;

a) AKP iktidarında, 10 bin 80 iç güvenlik olayı yaşanmıştır. (16 Temmuz 2012 itibariyle) (Bu sayı, bugün için, çok daha yükseğe çıkmıştır.)

818 TSK personeli şehit olmuş, 2.290 evladımız da yaralanmıştır.

2.152 mayın ve patlayıcı madde kullanımı, yol kesme, sabotaj, kundaklama, yağma, adam kaçırma vb. olay yaşanmış; 268 evladımız şehid olmuş, 1.033'ü de yaralanmıştır.

Bomba ve mayın tuzakları, hergün yüreğimizde yeni yaralar açmaktadır. Ne yazık ki, bir türlü önlememektedir.

b) Karakol baskınları, ayrı bir iç yarası ve başarısızlık örneğidir. Bir türlü, söz edilen karakol inşaatları bitirilememektedir. Ne acıdır ki, gerekçe olarak terör örgütünün tehdit ve baskınları zikredilmektedir.

Aynı gerekçe, bitirilemeyen 11 adet baraj inşaatı için de söylenmektedir. Üç baraj bitmiştir, 8'i yarım kalmıştır. Bunlar bitince, teröristlere ait tüm mağaraların da su altında kalacağı ifade edilmektedir.

Sen, ciddi / kararlı / cesur / güçlü bir iktidar isen; saldırıları önleyeceksin, şantiyeleri / iş makinalarını ve çalışanlarını koruyacaksın. Tüm ülkeye hakim olacaksın. Teröre alan bırakmayacaksın. Savunan değil, saldıran olacaksın.

Başaramıyorsan da çekip gidecek, başarılı olabileceklere yol açacaksın.

En azından; Parti teşkilatının, milletvekillerinin bakanlarının engelleme yapmalarına izin vermeyeceksin.

Bu arada, hava üstünlüğünün avantajını tam anlamı ile kullanacak; sınır dışı operasyonlar için de ABD'nin ağzının içine bakmayacaksın.

c) BDP ve İmralı canisine, niçin bu kadar taviz verilmektedir? Niçin, böylesine ABD ve AB talimatlarına uyulmaktadır? Niçin Suriye / İran vs. ile bu kadar kavgaya girişilmektedir? (İşte, buyurun. Esad denen katil, upuzun Suriye sınırlarımızı, teröristlerin hakimiyetine veriverdi. Bu arada, sığınmacı diye gelenlerin ne olduğu da belirsiz. Koru, besle, himaye et ve nankörlük gör. Huzuru bozsunlar, isyan çıkarsınlar, polisimize saldırsınlar, bayrağımıza saygısızlık etsinler.)

d) Bu muazzam tutarlara ulaşan kaçakçılık furyası için, niçin tedbir alınmamaktadır? İlgili Bakan, ne kadar kaçak akaryakıt yakalandığı ile övünmektedir. Peki, yakalanmayan, astronomik kaçak miktarı nedir? Devletin kaybı ne kadardır? (Araba sayısı hızla artıyor, akaryakıt tüketimi ise düşüyor. Bazı şehirlerde her ev kaçak akaryakıt deposu durumunda değil midir?)

Devlet, kaçakçılıkları yapanları ve güzergahları bildiği halde, niçin önlememektedir? Güneydoğu'daki 34 plakalı lüks araçları da mı görmemektedir?

e) Son 5 yılda, uyuşturucu ile ilgili 101 bin operasyon yapılmış. 317 bin kg. esrar / 1424 kg. kokain / 14,2 milyon captagon hap ele geçirilmiş. 207.811 kişi yakalanmış. (Ayrıca, 1.546 kg. afyon / 196 kg. morfin / 76.921 kg. eroin / 5 milyon 279 bin extacy hap / 628.538 metamfetamin / 313 bin lt. asetik anhidrit ele geçirilmiş.)

Tablo ne kadar dehşet verici. Ve yakalanamayarlarla (bu arada, sigara / silah / çay / şeker / tuz / Çin malı / vs.) inanılmaz boyutlarda. Teröre giden, muazzam kaynaklar. Ve iktidar acz içinde. Hudutlar sahipsiz ve korumasız.

f) Lütfen muhalefet milletvekilleri bilgi istesinler. TOKİ ihalelerinin ne kadarı terör örgütüne kaynak aktaran, Güneydoğulu (güya) müteahhitlere verilmiştir? AKP'nin hangi milletvekilleri, iş takipçiliği ve baskı yapmaktadır? Müteahhitlik Kanunu'nu kimler engellemektedir?

g) Bölgeye aktarılan sosyal yardımlar, yeşil kart / elektrik hırsızlığı vb. rezaletler de işin tuzu biberidir.

Ben dahil, halkımızın çok büyük bölümü endişe içindedir ve mutsuzdur. Seçimle ilgili anketlere güvenenler; hem Cenab-ı Hak'kın hem de halkın tokadı gelince çok şaşıracaklardır. Türk politika tarihinde bu tür örnek sayısı da çoktur.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank