- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Kutsal Varlıklar: Kadınlar

Adım adım dalyaya yaklaşırken şahsım adına, her daim tansiyonu ve tirajı tavan yapan bu aşk, meşk, şarap, güzellik, ilişkiler konu başlıklı yazılar kaleme almamış olduğumu gördüm. Şaşırmadım bu duruma, biliyordum yazmadığımı, dalyaya giden yolda hem bu konu başlıkları altında bir iki kelam not düşüreyim dedim tarihe-tarihime hem de az biraz popülaritemi daha da arttırayım.

Kadınlar doğaları gereği çok önemli bir vasfa maliktirler. Realite bakımının çoğuna baktığımızda çocuğu dünyaya kadının getirmesi yanısıra yine realite bakımına çocuğun yüzde doksanı kadın sayesinde olur/oluşur, açıları ne kadar çevirirseniz çevirin, görüntü istatistiki/matematiksel değişmez kanunlarını/kurallarını/formüllerini burada, doğal gerçeklikte yerle yeksan edecektir. Kadın ne olursa olsun annedir ancak baba yine doğası gereği, çocuk O'nunla iletişim kurmadığında, kurmazsa eğer niteliğini yitirebilme yetisine dünden değil önceki günden iyedir. Anne ise zorunlu mekaniklik ile bağlı olduğundan çocuğa yani etinden, tırnağından, canından bir can olduğu için çocuğu, çocuğunu normal koşullar dahilinde, insani özelliklerini kaybetmemişse asla ama asla çocuğunu bırakamaz.

En önemli gerçekliklerini yukarıda ifade ettiğimiz kadınlar narin olmaları hasebiyle de erkeklerin dikkatlerini üzerlerinde yoğunlaştırırlar. Güçlü güçlüden genelleyecek olursak hiçbir çağda hiçbir dönemde hoşlanmamıştır. Sadece çıkar amaçlı işbirlikleri geliştirmiştir, mesele budur. Dolayısıyla genel bağlamda kadına ilgi bundandır. Kadın da bu konuda erkekle aynı ide ve hissiyata sahiptir. '

Kadınım ' ve ' erkeğim ' klişe sevi cümleleri/kelimeleri anlatılanı daha iyi anlamamıza ve daha sağlam temeller üzerine oturtup düşünmemize yarar sağlayacaktır.

Bir anlamda yapamadığımı, bir anlamda yaptığımı görüyorum şu an. Klasik o yazılara benzemedi yazım, farklı bir duruşu oldu. Biraz da kadından hareketle aşka, meşke, ilişkilere gelecek olduğumuzda bakalım ne göreceğiz, ne duyacağız, ne okuyacağız?

Kadınlar erkeksiz yapabilir lakin erkekler kadınsız yapamaz, diye düşünmekteyim naçizane. Fiziki realite bunun böyle olduğunu söylüyor, ben bu gerçek cümleyi tuttuğumu belirtip aktarıyorum. Buna karşı gelen, doğa kanunlarına karşı gelmiş sayılır, bir şey olur mu karşı geldiğinde? Olmaz. Ama iddia ettiği gibi kadınsız da yaşayamaz. Ya intihar eder ya da orasından burasından kadınlarla ilgilenir, ilgilenmek zorunda kalır, bırakılır.

İki neden saydım buraya dek kadınların kutsal olduğuna dair. Evet, kadınlar kutsaldır... çünkü annedirler çünkü erkekler kadınsız yapamaz. Hanımefendi okurlarımı kalplerinden vurduğumu düşünüyorum, bunlar naçizane ve acizane görüşlerim. Katılır mısınız baylar, bayanlar?

Doğa kanunları der ki; adımları erkek atacak...

... o kadar net yani, yapacak bir şey yok, doğru söyler, güçlü güçsüz bağlantısını, ' kadınım' - ' erkeğim ' algoritmasını hatırlayalım, elden gelen elini tutmak dostlar! iyi kadın, sevilmeyi-değer verilmeyi hak eder ! Sevdi mi tam seveceksin arkadaş ! İki günlük çakma ilişkilere, beraberliklere kılım, içten pazarlıklı olan 'kadın' kelimesinin bende uyandırdığı güzel izlenim ve çağrışımları bozan mahluklara söyleyecek sözüm yok, Allah(cc) bildiği gibi yapsın, gönül gözleri kapanmadıysa ıslah eylesin...

Gerçek sevgiliye, iyi insan olan gerçek sevgiliye, oradan da Yüce Yaratıcı'ya kavuşmamız, kavuşmanız temennilerimle... benden de böyle bir yazı çıktı işte, buna, böylesine bir yazıya bir daha cesaret edebilir miyim bilmiyorum, erbaplarına ( ! ) bırakırım büyük ihtimalle...

Aşkla, imanla...

Comments Disabled (Open | Close)

Comments Disabled To "Kutsal Varlıklar: Kadınlar"

#1 Comment By Uğur ÖZALTIN On 20 Ocak 2010 @ 23:34

Kadınları anlamaya çalışıyoruz fakat nafile...

Altın ateşle, kadın altınla, erkek kadınla sınanır sözünü çok tutmuşumdur