- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Kurumumuzun Sayfasını Kişisel Sayfanıza Dönüştürmeyin

Neredeyse tüm kurumlarımızın kurumsal web sayfası var. Bazı kurumlarımızın sayfaları başarılı bir şekilde günübirlik yenileniyor, bazılarının ise ise hem bilgilerinin yeniliği, hemde içeriği çok tartışılır.

Yalnız konumuz bu değil. Burada vurgulamak istediğim kurumlarımızın kurumsal web sayfaları ki bunlar kamunun malıdır, kamuya hizmet amaçlı kullanılmalıdır.

Başta çok önemli kurumlarımız olmak üzere birçok kurumumuzun web sayfasının kurum yöneticisinin kişisel tanıtım sayfasına dönüştürüldüğünü görüyoruz. Sayfa kurumdan ve kurumun hizmetlerinden bahsetmekten çıkıyor, adeta kurum yöneticisinin fotoğraf galerisi, haber sitesi ve kendini tanıtım sayfasına dönüştürülüyor.

Bakıyorsunuz kurum yöneticisi değişiyor, geçmiş yöneticiye ait ne kadar haber ve bilgi varsa çıkarılıyor, adeta yeni yöneticinin kişisel portalına dönüştürülüyor. Web sayfamızda kurumsallaşamaz isek kurumsal işleyişimizde kurumsallaştığımızı söyleyemeyiz.

Yöneticiler geçici, kurumlarımız bakidir. Kurumsal web sayfası yöneticinin tanıtım sayfası değildir. Ayrıca kurumsal web portallarımız milli değerlerimizdir, kişisel emellerimize alet edilmemelidir.

Benzer şeyleri kurumlarımızın belirli periyotlarda çıkardıkları yayınlar içinde söylemek mümkün. Neredeyse her sayfası kurum yöneticisinin fotoğraf ve haberleriyle dolu yayınlar var.

Kurumsal web sayfalarımız ve yayınlarımız; başarı, tarafsızlık, kalite, ekip çalışmasına önem verme, kurumsallaşma, başta çalışanları olmak üzere kimseyi ötekileştirmeme gibi daha birçok açıdan kurumlarımızın durumunu yansıtıyor.

İlimizdeki en büyük mülki idareci olarak sayın Valimizi bu konuya eğilmeye ve başta kaymakamlıklarımız ve belediyelerimiz olmak üzere tüm kurumlarımızınkurumsal web sayfalarını, kurumsal sosyal medya araçlarını ve kurumsal yayınlarını yukarıda bahsettiğim açılardan veya daha objektif kriterler kullanarak masaya yatırmaya davet ediyorum.

Seçilmiş veya atanmış hiçbir kamu yöneticisi cebinden harcama yapmamakta, hayrına çalışmamaktadır. Kullandığı yetki zaman mekan hepsi beytül mal’dir. Milletin malının kişiselleştirilmesi kabul edilemez.

Bu vesileyle tüm kurumlarımızın kurumsal web sayfalarının ve sosyal medya araçlarının belirlenecek kriterlerle herbir kurum için tek tek gözden geçirilmesini zaruri görüyorum.

Örneğin, bilgileri yeni mi?, sayfa yapısı profesyonel mi?, paylaşılan haberler kurumsal mı kişisel mi?, sayfanın yenilenme periyodu tatminkar mı?.....

Herkesin kurumun ve devletin adamı olduğu güzel günlerde buluşmak ümidiyle hoşçakalın