- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Kurtlar Vadisi Filistin

Çok semitist buldum filmi diyerek başlamak istiyorum yazıma. Çünkü oyuncu performansı olarak filmde en çok öne çıkan ve rolünün hakkını veren Erdal Beşikçioğlu (moşe). [1]Film henüz yayına girmeden başta Almanya olmak üzere filme yayın yasağı uygulayacağını söyleyen birkaç ülke filmin reklamıyla ilgili Pana filme çok ciddi katkı sağladılar. Daha önce de Filistinli Zehra nın Gözleri isimli Filmimize yayın yasağı koyan ve bu yasağı hala sürdüren Almanya’nın bu politikalarını kısmi günah çıkartma hali diye basitçe adlandırıp filmle ilgili yorumlarıma devam ediyorum.

Film Mavi Marmara gemisine yapılan alçak saldırının gerçek görüntüleriyle başlıyor. Operasyon için düğmeye basan İsrail’li Mossad ajanı mı, asker mi, neci olduğu belli olmayan Moşe isimli kötü adamı ortadan kaldırmak için harekete geçiyor bizim muhteşem üçlü. Sonra bol aksiyon, silahlar, bombalar, bir sürü koşuşturma. İsrail üssünü basıp yerle bir edip mısır tarlasından kaçan muhteşem üçlü moşe’yi öldürebilmek için altını üstüne getiriyor Doğu Kudüs ün.

Film ciddi manada konu bütünlüğünden yoksun bir film. Mavi Marmara ile başlayan bir filmde Gazze nin isminin dahi zikredilmemesi, adı Filistin olan bir filmde Mescidi Aksa’nın bir kare olsa bile gösterilmemesi, bütün bu hengameler olup biterken sokaklarda Hamas’a dair en küçük bir işaret dahi olmaması, sokakların el-fetih ve Arafat resimleriyle dolu olması biraz tuhaf geldi bana açıkçası.

Filmi çok antisemitist bulup kazan kaldıranlar bence çok büyük bir yanılgı içindeler. Çünkü bir gün birisi çıkıp İsrail in hapishanelerde suçsuz yere tuttuğu insanlara karşı insanlık dışı muamelesini anlatacak, birisi çıkıp İsrail’in organlarını çalmak için kaçırıp  katlettiği çocukları anlatacak,biri çıkıp Rachell Corrie’yi anlatacak, Mavi Marmara’nın yola çıkış nedeni olan ambargoyu anlatacak,suyun girmesinin yasak olduğu yerde tarihi geçmiş ayranları dağıtıp insanlara yardım ettiğini söyleyen İsraili anlatacak,bölgeye sokulan besinlerle  kısırlaştırılan bir halkı anlatacak,dağıtılan,parçalanan aileleri anlatacak, insanlığın yüz karası olan duvarı anlatacak,Gazze de ki mazlum çocukların üzerine atılan bombalara yazılar yazan İsraillileri anlatacak, pikniğe gider gibi çocuklarını toplayıp yüksek tepelerden bombalanan Gazze yi çocuklarına izlettiren   siyonist zihniyeti anlatacak, anlatacak ta anlatacak....O zaman bu filmi çok antisemitist bulanların hallerini merak ediyorum.

Bu güne kadar çekilen bütün filmler katledilen Yahudileri anlatırken bu filmin kıyısından bucağından konuyu gündeme getirmesi bir başarıdır tabi ki. Türkiye de filmle ilgili ağır eleştirileri yapan Yahudi ortaklı medya kurumları şunu bilsinler ki biz kendi filmimizi oturup adam gibi eleştirecek sanatsal ve estetik bakış açısına sahip insanlarız. Onlar tarafsızlıklarını Filistin topraklarında yaşananlara objektif bakabilmekle ispatlasınlar bizde onları adam statüsüne koymakla ödüllendirelim.

İzlediğim bütün filmlerde gördüğüm tek kötü Yahudi karakteri moşe ne kadar ilginç değil mi. Film sektörüde adamların elinde anlaşılan..:=))

Filmi daha derinlemesine eleştirmeden suyuna sabununa dokunmadan! Değinmek istediğim konuların birazına değinebildiğimi düşünüyorum. Ama sonuç olarak ucunda patlayıcılar bulunan oklarla Afganistan’ı komünist! Ruslardan temizleyen Rambo'yla kıyasladığımızda en azından Polat ımız arada sırada şarjör değiştiren bir halk kahramanı olarak yüreklerimizde ki yerini perçinliyor.

Comments Disabled (Open | Close)

Comments Disabled To "Kurtlar Vadisi Filistin"

#1 Comment By ibrahim hakkı gündoğdu On 31 Ocak 2011 @ 21:20

bu bir başlangıç mı.. yoksa "kötü başlangıç, başlangıç değildir.." mi?..
Bizimkiler çok yol katedecek daha çok..
bizim de anlaşılan çok işimiz var.. ççooookkkk...

#2 Comment By ahmet fidan On 05 Mart 2011 @ 22:25

Eleştirilerine katılıyorum. Olumlu bulduklarına ve önemsediklerine de katılıyorum.