- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Küresel Çetenin Gardiyanları

Eskiden çete ve şaki deyince, kervanları ve konakları basan silahlı kişiler anlaşılırdı. Diğer taraftan da, toprak ağasının köylünün mahsulüne el koyması için kullandığı “zor gücü” idi.

Çetelik ve şakiliği iyi anlamak, bu günün mafyasının tarihi arka planını kavramak bakımından önemlidir. Çünkü zaman ilerleyip, ağaların adı sermayedar, ya da kapitalist olunca aslında ağalık düzeni başka ad ve araçlar ile devam etti.

Kapitalistler, mevcut kanunlar çerçevesinde alamadığını almak için kanun dışı güçler oluşturdu. Eskiden çetelerin kullandığı yöntemleri kullanmayan, ancak çetelerin işlevini üslenen mafyalar oluştu.

Özetlersek, mafya adı kapitalizm ile birlikte anılır oldu. Mafya kapitalizmin bir kurumu, bir parçası oldu.

Modern ulus devletler oluşunca, sermaye sahiplerini kollayan kanunlar oldu. O kanunların kollayıcısı kolluk kuvvetleri ve silahlı zor güçleri oluştu.

Halkalar “eşitsizlikte” bir uzlaşmaya varmış oldu. Kolluk kuvvetleri, bu eşitsizliklerin dengesini kollayan güç halini aldı.

Dünya ölçeğinde düşünürsek, Avrupa ve Amerikan sermayesinin mafyası ABD ve Avrupa’nın gizli servisleri oldu.

Küresel çete(mafya) ulusların ürettiklerine el koyabilmesi için ulus devletin yöneticilerini ele geçirmesi zorunluluğu çıktı. Aksi takdirde, kendi sermaye tekelleri ile ulus devlet içindeki işbirlikçileri bir araya getirmede zorluklar çıkıyordu.

Ulus devletin yöneticilerinin ele geçirilmesi, ulus devletin mahsulüne el konulması sürecinde kullanılan tüm araçlar, gayri meşru araçlardı. Zaten mafya meşru yolları kullansa ona mafya denmezdi.

Küresel mafya, gayri meşru yolları kullanabilmesi için, büyük bir haber alma sistemi, mafyası kurdu.

CIA, tekelci sermayenin gayri meşru çıkarlarını takip edip, onun için haber toplayan, operasyon yapan, cinayet işleyen bir örgüt oldu.

CIA tekelci sermayenin mafyasıdır.

CIA (mafya), ulus devlet içinde, işlerini yürütebilmesi için ulus devlet içindeki “zor güçleri “ ile işbirliği yapması gerekti.

Gladyo dediğimiz mafya kuruluşu bu maksatla oluşturuldu.

CIA’nın (mafya) ulus devlet içinde haber toplayıp, unu tekellerin hizmetine sunması için “nefes alır gibi casusluk” yapması gerekti.

Operasyonlar, fitne organizasyonları, sahte belge üretimi gibi araçların tamamını kullandı.

Ülkesini savunan asker, politikacı, yazar, gazeteci bilim insanı için operasyonlar yapma zorunluluğu ile hep karşı karşıya kaldı.

Anlatmaya çalıştığım bu yasa dışı kuruluş ,( tekelci sermaye için yasal) Türkiye’de faaliyet gösterebilmesi için hareketli ve yerleşik düzenler oluşturdu.

İstanbul’da elli katlı bir binaya yerleşti. (Aydınlık Gazetesi)

Mafyatik( yasal olmayan) işlerini buradan yürütüyor.

Elli katlı bir binada, asgari bin ile iki bin kişi çalışır.

Aslında Türkiye’de yürüttükleri “ iktidarı elde tutma” işini düşünürsek, bu miktardaki insan kaynağı yetmeyebilir. Ama Batı için “etki ajanlarını” buna katarsanız, halkımızı yönlendirme çalışması için yeterli diyebiliriz.

Sermayenin özgürlüğüne tabi kılacak yönde, kültürel, sosyal faaliyetlere zemin yaratmak, o kadar da kolay bir iş olmasa gerek.

Mafyanın yapıp ettiklerini “ileri demokrasi” diye takdim edilmesi, halkın kendi istedikleri yönde, yönlendirilmesi çok zor bir iş olsa gerek.

Seçime, gene bu mafyanın belirlediği koşullarda gidiyoruz. Eşit rekabet koşullarının olmadığı, bir tarafta mafya öte tarafta Silivri’de yatan yurtseverlerin yarıştığı bir seçim daha yaşayacağız.

Bu anlattıklarım kader değildir.

Halk bu girdabın içinden bir devrimle çıkabilir. Tıpkı Kurtuluş Savaşında olduğu gibi.