- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Kur’an İkliminde Ramazan Duası

Gönül semalarımıza tahtını kuran, on bir ayın sultanı ramazan; gönüllerimize inşirah neşvesi katsın. Hak ve batılı birbirinden ayırma basireti versin. Dünyevî ve uhrevi işlerimizde kolaylıklar getirsin bize. Pörsümeye yüz tutmuş, iğdiş edilmiş ruhlarımızı diriltsin. Dünyalık peşinde koşarak yıpranan bedenlerimize kuvvet versin. İş işten geçmeden, mahşerde dirilmeden, hesaba durmadan, dünyadayken uyanmamıza, dirilişimize vesile olsun. Üzerimize oynanan oyunları fark ettirsin, aynı delikten defalarca ısırılmamamız için göz ve gönül açıklığı versin bize. Yozlaşan yanlarımızı tırpanlasın. Müslüman âlemindeki kaoslara son vermek için bu ay kutlu bir milat olsun. On dört asır evvelinin zindeliğini versin müminlere.

Maneviyat ufuklarından bir güneş gibi doğan ramazan, günahlara perde olsun. Affımıza vesile olsun. Bir türlü paryalıktan kurtulamayan, iki milyara dayanan İslam âleminin birleşmesine vesile olsun. Yeryüzünü kandan, kinden, öfkeden ve zulümlerden arındırsın. Mazlumların üzerine adalet güneşini doğdursun. Manevî bahar esintileri getirsin. Ruhlarımızı alabildiğine genişletsin.  İsyan yokuşlarından sükûnet düzlüklerine çıkmamıza vesile olsun.

Bin dört yüz otuz üçüncü kez gönül kapımızı çalan, muvazenesini yitirmiş ruhlarımızın imarına talip olan ramazan; bilincimizi, irademizi ve sabrımızı imanın bileyisiyle bilesin. Sofralarımızı bereketlendirsin. Aramızdaki büyük küçük, bütün sorunları barışla, dostlukla, hoşgörüyle ve sevgi iksiriyle çözmeyi bizlere nasip etsin. Müminlerin dayanışmasını ve kaynaşmasını sağlasın. Bütün Müslümanlar tek yürek olsun. Ecnebilerin fitne fesat ve kışkırtmalarına karşı bizlere kutlu birlik aşısı vazifesini görsün. Müslümanları kendine getirsin, özüne döndürsün. Tek millet, İslam milleti olma şuurlarını uyandırsın.

Kur’an ikliminden yeni ve müjdeci soluklar getiren ramazan, İslam ülkelerinin dağınıklığına, başıboşluğuna, birbirine kuyu kazmalarına son versin. Batı’nın bitmek tükenmek bilmeyen desiselerine karşı uyanık olmayı nasip etsin. Allah’a yakın durmamızı, şeytandan ve onun dünyevî uzantılarından uzak durmamızı sağlasın. Yoksulları görmemizi, onlara yardım elimizi uzatmamızı, varlıklarımızı zekâtla temizlememizi nasip ve müyesser eylesin. Kanaat elbisesini aç ruhumuza giydirsin. Kur’an ahlakıyla ahlaklanmamızı, şerden uzak durmamızı sağlasın. Vicdanla cüzdan arasında sıkışıp kalan zamane Müslümanlarına vicdanının sesini duyursun.  Sosyal adalet terazisinin kefelerini aksi istikamette bozmasın.

Bizi açlıkla ve susuzlukla imtihan eden, kulluğumuzu sınayan ramazan; çağın şerre bakan yüzüyle nurunu kaybeden ve katılaşan kalplerimizi yumuşatsın. Dünyanın dört bir noktasında sürüp giden zulümlerin durması için yepyeni ve hayırlı bir başlangıç olsun. Kur’an’ı hayata hâkim kılmayı nasip etsin. Hayata İslam penceresinden bakmamızı ve her işimizde Allah rızasını gözetmemizi sağlasın. Hayatımızda yeni ve temiz bir sayfa açmamız için bize güçlü bir irade versin. Rabbimiz bu kutlu günlerde bizi rahmetinden nasipsiz bırakmasın. Cehennem ateşini bize haram kılsın; bizleri cennetliklerine komşu eylesin.

Her yıl maneviyat ülkesinden taptaze baharlar getiren ramazan; infak, zekât ve sadaka kavramlarını gönül lügatimize yerleştirsin. Malik değil, memluk ve abd(kul) olduğumuzu bize hatırlatsın. Adlarını saymakta bile zorlandığımız sayısız nimetlere hakkıyla ve layıkıyla şükretmemizi sağlasın. Zikrullahı dilimize pelesenk etsin. Nefislerimizi hizaya getirsin. Hata ve eksikliklerimizi görmemizi, onlardan kurtulma kuvvetini ve iradesini bize versin. Rabbim bu ayın yüzü suyu hürmetine cennet kapılarını bizlere açsın, cehennem kapılarını sıkıca kapatsın. Kalplerimize huzur ve sükûn damlaları indirsin. Bizleri takva ehli kılsın.

‘Bin aydan daha hayırlı bir gece’ diye vasıflandırılan Kadir Gecesini bir müjdeci olarak her yıl gönül dünyamıza taşıyan ramazan, kutlu dirilişimize milat olsun. Bizleri gafletten ve dalaletten kurtarsın. Suçlarımızın affına vesile olsun. Bizi güzelliklere yaklaştırsın; (g)azabından, çirkin ve fena şeylerden uzaklaştırsın. Çağın cehalet bataklıklarına düşmekten korusun. Bizleri Allah için tasadduk eden cömertler zümresine ilhak etsin. Amin!..

- See more at: http://www.61haber.com/yazi/520-kur-an-ikliminde-ramazan-duasi.html#sthash.rerfeyXy.dpuf