content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

18 Haz

Kucaklaşma Vakti…

Seçimler sonuçlandı. AKP , önemli bir zafer kazandı.Türk halkının %50 si bir dönem daha Ülkeyi yönetme yetkisini verdi. -Kendilerini kutluyorum. Ülkeye güzel hizmetler yapmalarını diliyorum. -İnşallah , kampanya boyunca dile getirdikleri projeleri gerçekleştirirler, ülkede, kalkınmayı / bütünleşmeyi başarırlar. -Yine ; Sn. Başbakan’ın balkon konuşmasındaki vaadlerini gerçekleştirmesini , mütevazi / paylaşımcı / hoşgörülü / istişareye önem veren / herkesi kucaklayan /davranışlar sergilemesini , çok önemli görüyorum. Seçim dönemindeki kavgaların / suçlamaların / kırgınlıkların , hemen unutulması gereğine inanıyorum.(Türkiye’mizin yeterince içi düşmanı vardır.İçeride de bunların maşaları fazlası ile aktiftir.) 1- Elbette ; tüm genel başkanlar , titiz biçimde analiz yapacaklar , art ve eksilerini gözden geçirecekleridir. Mesela; a-) Hemen hepsinin çevrelerini yeniden dizayn etmeleri , partililerinin ve halkın sevmediklerini uzaklaştırmaları , açık sözlü / dürüst / geniş ufuklu ekipler oluşturmaları gerekmektedir.

Sayın Başbakan , çevresine tasdikçi tipleri değil , açık sözlü tipleri toplamalıdır.İş ve ihale takipçilerine yüz ve fırsat vermemelidir.Kürt lobisinin etkisinden kurtulmalıdır.Dürüstlüğü ve şeffaflığı ön plana çıkarmalı ; titiz bir denetim mekanizması kurmalı , şaibeli ihalelerin / torpilin / rüşvetin / israfın/ kayırmanın /zirve yapmış gümrük kaçakçılıklarının / partizanlığın önünü kesmeli ; tayinlerde liyakatı esas almalıdır. b-) Kaset olaylarının MHP için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Bu sayede , hem – MHP karakterine uymayan – kişilerden kurtuldu ; hem de “ mağdur görüntüsü “ ile oy topladı ve barajı rahatlıkla aştı. Elbette ; MHP üst yönetiminde , bu kadar çok sayıda MHP hasletlerine zıt kişilerin yer alması , sorgulanmalıdır.Parti içindeki , (Sn . Kenan Tanrıkulu vb. ) değerlerden , daha çok yararlanılmalıdır.Teşkilatlarla daha fazla temas kurulmalı, çevrenin ambargosu kırılmalıdır.

Sonuçlar MHP için , başarı sayılamaz . (Özellikle İzmir’de) Niçin ? Devamlı olarak , ön planda sadece kavga ve demagoji üreten tipler , yer aldığı için.(Tüm seçim ortamı boyunca , MHP ‘nin İzmir ile ilgili tek bir projesini duymadık.) c-)Sn Kılıçdaroğlu , başarılı sayılmalıdır.Tüm genel başkanlar gibi , inanılmaz bir performans sergilemiş ve ölesiye gayret göstermiştir.Ancak teşkilatların (özellikle , İzmir’i çantada keklik sayan , halkı emrinde gören , hiçbir proje ortaya koymayan , AKP’ nin projelerini de ciddiyetsiz bir tarzda tenkit eden , havalara giren , yüksekten atan , İzmir teşkilatı dahil.)aynı ciddiyeti ve gayreti gösterdiği söylenemez. Şimdi , ( başta Anayasa Reformu olmak üzere ) tüm reformlarda , üzerine düşeni yapması ; vaadleri takip etmesi ; demokrasinin gelişmesine destek vermesi ; gerekmektedir. d-) BDP , hak etmediği bir sonucu , çarpık ve adaletsiz seçim sistemi sayesinde elde etmiştir. (Nüfusu kalabalık illerdeki seçilebilme sayısı ile bunların arasında büyük farklar vardır.

MHP , iki kat fazla oy almasına rağmen , milletvekili sayısı , bu oranda değildir. Ortada çok büyük bir haksızlık mevcuttur.) Diliyorum ki , BDP bu şımarık /tahrikçi ve tahripçi tavrını ; terör destekçiliğini bıraksın. Gerçekten , bölge halkının dertleri ile ilgilensin. Yapılan yatırımlara engel olmasın . Kanunlara uysun. Demokrasiye inansın.Bölücülük yapmasın.Dış mihrakların maşası olmasın. 2- Çıkan sonuçlar ; devamlı tarafgir davranan ; karşıt ve yandaş olduğunu gizlemeyen , bir türlü akıllanmayan ,medya baronlarına da bir ders vermiştir.Halk , bu ufuksuz tiplerden çok daha uzak görüşlü / demokrat /demokrat ve akıllı olduğunu göstermiştir. Bu arada ,çok bilmiş geçinen anket şirketleri de ( başta , her ekranın sürekli misafiri Adil Gür olmak üzere)morarmışlardır.Halkı yönlendirmeyi başaramamışlardır. Yine seçimlere yön vermeye çalışan , ABD / AB / İsrail / TÜSİAD / Derecelendirme kuruluşları /Batının ukala ve münasebetsiz medyası , gibi mihraklar da ümit ederim ki -gereken dersleri almışlardır. (İnan Kıraç vb. kişilerin ne yapacağını merak ediyorum.) - Şüphesiz ; bir kesim medyanın ve kendini sanatçı ilan eden kişilerin , çok abarttığı , Çetin Doğan / Doğu Perinçek / Tuncay Özkan vb. kişilerin alabildiği oy miktarı da , halkı küçük görenlere bir ders olmuştur.

Darbeci tiplere duyulan reaksiyonu da ortaya koymuştur. - Ortaya çıkan bir gerçek de , halkın adaylardan ziyade , genel başkanlara göre oy verdiğidir. (Elbette ;Antalya da Vecdi Gönül ‘ün İzmir’de Binali Yıldırım ve Ertuğrul Günay’ın Bursa da Bülent Arınç’ın lokomotif görevi üstlenerek , sağladıkları başarılar da gözden kaçırılmamalıdır.) Şimdi ; Türk Halkının oyunun % 50 sini alan AKP yi ve özellikle de Sayın Başbakan’ı önemli sorumluluklar beklemektedir.Doğu ve Güneydoğuda ‘da , bir an önce Devlet otoritesi kurulmalı , terörün başı ezilmeli , bölünme riski tamamen ortadan kaldırılmalıdır.Birlik ve bütünlük konusunda - iç ve dış – hiçbir mihraka taviz verilmemelidir. Başta Anayasa Reformu olmak üzere , tüm reformlar , en geç bir yıl içerisinde (geniş bir katılımla ) gerçekleştirilmelidir.( Şu an , AKP en güçlü dönemindedir.Zaman geçtikçe erozyon yaşanacaktır.

Bu açıdan , tüm önemli reformlar bu dönemde daha rahatlıkla – gerçekleştirilebilir.) Demokrasiyi güçlendirecek , her türlü tedbir alınmalıdır. Mesela , TSK 35 . madde , hemen kaldırılmadır.Önümüzdeki Askeri Şuraya sivil otorite yön vermeli , darbeciler tasfiye edilmelidir.Silahlı Kuvvet mensuplarının eğitiminde de , demokrasi olgusu hakim kılınmalıdır. TBMM’nin tek yetkili merci olduğu inancı yerleştirilmelidir. Niyet hayır , akıbet hayır . AKP yi , şimdi daha ciddi bir imtihan beklemektedir. www.burhanozfatura.org

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank