content 1977 Trabzon doğumluyum/evli ve bir çocuk annesiyim. yerel bir gazetede ve İnternet bir edebiyat dergisinde yazılar yazıyorum. k.t.u mezunuyum.
30 Nis

Krallıkta Düğün Var Türkiye’ye Ne Oluyor!

Saltanat eleştirmenleri kraliyet düğünü için, çığlık çığlığa tüm kanalları meşgul ediyorlar 2 gündür. Ülkemiz için önemli olan çılgın ve sıra dışı projelerin bile yerini doldurdu kısa sürede bu düğün.

Geçmişini yâd etmekten usanmayan batıya helal olsun demek lazım. Geçmişinden utanan ülkelere nasıl da örnek teşkil ediyorlar. Gelenek ve göreneklerinde taviz vermeden, temsili de olsa krallıkta yapılan bir düğünü bile tüm dünyaya izlettirebiliyor. Bu düğünde yapılan her şey çağın gerisinde dedirtebilecek kadar geleneksel bir açısıyla uygulanmakta. Kadınların şapka takma zorunluluğu bunun en bariz örneği olsa gerek. Ve ünvanlara verilen kıymette bir başka misali hürmet desek yalan olmazJ

“Geçmiş zamanlar, bizim için yedi mühürlü bir kitaptır.” ( Goethe )

600 sene tüm dünyaya hükmeden Osmanlı'ya olan saygımıza da diyecek yok! Osmanlı padişahlarının en özel durumunu sahnelere taşıyarak rencide ederken, İngiltere krallığı halen Kraliçe 2. Elizabeth'in önünde saygıyla eğiliyor. Halkın hayranlığı ve çoşkunluğu da bu duruma bambaşka bir farklılık katıyor. Kanuni gibi bir padişahı olur olmaz senaryolarla halkın gözünde küçük düşürenlerin bu düğünden öğreneceklerinin olduğu da gözükmektedir.

Ne gariptir ki asırlar önce batının ihtişamına hasta olduğu ve istemese de hayran kaldığı ve örnek aldığı bir soy’un çocuklarıyız. Viyana kapılarına dayanan kanuni dayandığı kapılara bilimi, ilimi, edebiyatı da getirmişti. Karanlık çağların ardından gözleri açılan Avrupa geçmişini de yanına alarak yükselirken, Osmanlı geçmişini tüketerek Avrupa’nın gözlerinin içine bakar oldu. Üzüm üzüme baka baka kararır hesabı gelenek ve göreneklerini onlara benzetmeye çalışırken bunu da beceremediler. Saltanat kaldırıldı diye törenler düzenleyenler, kraliyet düğününü dağa taşa sığdıramayanlar bugün Türkiye’de saltanat temsili şekilde olsa diye bir teklif getirilse ortalığı birbirine katarlar.

“Nasreddin Hoca’yı  abdest alırken, bir ayağına su yetmemiş. Namaz kılarken de bir ayağını yukarı kaldırarak namaz kılmış.Bunu gören cami cemaati :
-Hocam bu nasıl namaz? diye sormuş.
Nasreddin Hoca :
-Bir ayağı abdestsiz namaz, diye cevap vermiş.“

Hocaya hak vermemek imkansız. Bu ne perhiz ne lahana turşusu misali bir anlayışla yaşıyorlar. Anlam vermeye çalışıyorlar ve de başkalarına beyinlere de zoraki olarak sokmaya çalışıyorlar.

Kanuniyi eşcinsellikle suçlayan bu zihniyet Kraliçe 2. Elizabeth'in torunu ve Birleşik Krallık tahtının ikinci sıradaki varisi Prens William’ı manşet haberle Osmanlı torunlarının gözlerine sokuyor. İngiltere’nin kraliçesine ve soyuna verdiği değeri görerek bu toprakları bize emanet edenlere nasıl saygı göstermemiz gerektiği görmezden gelmemeliyiz. Karga misali ördek olmaya çalışırken karga olmayı da unutmadan tefekküre başlamak lazım. Dünyaya saygı gösterirken bu saygıyı geçmişimizden esirgememeliyiz.

Elindekilerin kıymeti bilmeyenlerin bir gün gelip elindekileri kaybedebileceğini bilmelidir.

Rabbim İngiltere prensini mutlu etsin. Devletlerini de daim. Diyecek başka söz yok. Türkiye Cumhuriyeti devletine de nice çılgın projeler nasip etsin.

Etiketler : , , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank