- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Kralların Elindeki Kabe’in İşlevsel Özelliği!

Değerli okurlarım!

Kur’an-ı Kerim’e göre Hz İbrahim bir bina yapar, burayı dünya insanlık ailesinin hizmetine sunar. Binayı oğlu İsmail ve yakınlarıyla birlikte inşa eder ve binayı ziyaret edenlere de hizmet  eder.

İnşa etmiş olduğu binanın etrafında barındırıp ihtiyaçlarını karşılar.

Engin tecrübesiyle ve ilahi bilgisi ile dünya insanlık ailesine yol gösterir.

İlahi kurallara göre işletilen mekanların işlevsel özelliğinin yaşatılması ve  korunması çok önemelidir.

Tıpkı Ruhsuz insanlar gibi.

Ruhu olmayan veya ruhunu sonradan kaybetmiş mekanlar taş ve toprak tan ibarettir.

Keşke böyle bir mekan şimdi de olsa da, tıpkı hipermarketlere gider gibi, ruhumuzun tüm ihtiyaçlarını buradan karşılayabilsek!.
Değerli dostlar! Bir mekana ruhu oradaki yaşayan insanlar verir.

Peki,kendinde ruh olmayanlar  içinde bulunduğu mekana nasıl ruh versin?.. İbrahim peygamber(avs), kendindeki ve yakın çevresindeki ruhu KABE’ ye vermişti.

O ruh var olduğu müddetçe o mekan değerlidir…

Aynı binanın çok daha güzelini dünyanın değişik yerlerine yapanlar var. Lakin bu ruhsuz binalar, insanlara tat vermiyor. İbrahim peygamberin çölün ortasına yaptığı bu mütevazı bina taşıdığı ruh ile çağına damgasını vurmuş, o devrin uluslararası bir sığınma yeri olmuştu.
Arınmak isteyen,

Zulümden kaçıp barınacak yer isteyen,

Yiyecek ve içecek isteyen herkes güvenle bu eve sığınmıştı. İbrahim peygambere ne kadar saygı duyarsak duyalım; çölün, fanatik, yobaz, bağnaz krallarının elinde maalesef! Otantik işlevini, ruhunu kaybetmiş KABE’ de (içimizdeki kadim anıları) paranteze alırsak işe yarar bir şey bulmamız çoooook zor…”
Allahaşkına bir ceset gibi işlevsel özelliğini kaybetmiş bu taş yapıya o derin ve içtenlikli saygıyı nasıl göstereceğiz?

Tıpkı İbrahim gibi başta, Beyti Atik olmak üzre, tekrar ve tekrar ruhu olan işlevsel mekanlar oluşturarak bu saygıyı canlandırabiliriz.

Selam tüm peygamberlere..

Hamd  Alemlerin Rabbi Allah’a…
ATATÜRK KÖŞESİ

Uyuyan milletler ya ölür yada köle olarak uyanır…
DÜŞÜN-TAŞIN

İyi bir insan öldüğünde ona ağlamayın; asıl onu kaybeden topluma ağlayın...
GÖNDERMELER

-Sayın Başbakanı Galigula’ya, Fethullah Hoca’yı da Rasputin’e benzeten Soner YALÇIN’ın ruh ikizinin kim olduğunu merak ediyor musunuz?

-Kadim geleneği protesto ettiğim için, Babasına olan nefretimden dolayı Şehzade Mustafa’nın ölümüne tekbir gözyaşı dahi dökmediğimi biliyor musunuz?!

-Büyükşehir Belediyesi Şiir Şöleninde, Ünlü Şair Ahmet Selçuk İLKAN’ın sahneye davet ettiği Yüksel EVSEN’in okuduğu muhteşem bir yazı ile Gönüllerde taht kurduğunu duydunuz mu?

-Milliyetçi Hareket Partisinin seçimlere az bir zaman kala ciddi atraksiyonlara imza attığını görmeyen var mı?

-“Ak Parti Adayı Abdullah TORUN, Adana Sokaklarındaki devasa resimlerde var ancak toplumun içinde yok!” diyen ünlü gazeteci kim?

-Adana Sahilleri 3-5 Tosabağa için turizme kapatılıyor diyen internet gazetecisini ciddiye alan var mı?   

-Şehremini v Zihni Bey’in son günlerde, “Şebnem yerine dem dökülür didelerimden, yada Bir garibin mezarına dikilmiş tek başına taş gibiyim dünyada şarkılarını mırıldandığını biliyor musunuz?

-Falan filana özgürlük çığırtkanlığıyla ortalığı velveleye veren bazı etnisite tahrikçilerinin amaçlarına asla ve kat’a ulaşmayacaklarını bilmeyen duymayan var mı?

-15 Martta İnşallah Bursa Tüyap Kitap Fuarında 3 gün okuyucularımızla hasret gidereceğimizi biliyor musunuz?

-Her sabah saat 09-11 arası CANLI olarak yayınlanan MERTÇE SÖYLEŞİ programımın bir “TIK”la  www.akdeniztelevizyonu.com [1] da yanınızda olduğunu biliyor musunuz? 

-Türkiye’nin farklı gazetesi SÖZCÜ Pazar Ekinde çıkan AŞKIN TERAPİSİ adındaki kitabımın haberinden dolayı Sözcü Gazetesindeki meslektaşlarıma teşekkür ettiğimi duydunuz mu?

yukselmertoglu@hotmail.com [2] http://twitter.com@yukselmertt