- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Konya= Mevlana Celalettin Rumi (k.s.) – Kayseri=Seyyid Burhanettin (k.s.)

Tyb Konya Şubesinin düzenlediği Kayseri  gezisine katıldım. ‘Yazacak Çok Şeyimiz var’ cümlesi bu nevi gezilerle daha anlamlı oluyor.Kayseri, Konya çok benzer yönleri olan bir şehir. Tam anlamıyla kardeş şehir.  İki şehrin birbirinden istifade edeceği pozitif yönleri var. Özellikle büyükşehir belediyesinin eğitim faaliyetleri (bef) örnek alınması gereken bir çok faaliyeti bünyesinde taşıyor.

Özellikle garip ve fakir çocuklar başta olmak üzere sosyal yönden dezavantajlı duruma düşmüş çocuklara yönelik önemli mesafe kat etmiş Kayseri Büyükşehir Belediyesi. ’Gülen Çocuk’ , ‘Huzur Ağacı’ gibi projeleri incelemelerini ilgili okuyucularıma tavsiye ediyorum.

Tramvay yolu yeşillendirilmesi Konya’ya derhal  taşınması gereken bir güzellik. Erciyes’i çok iyi değerlendiriyorlar.

Tabii ki Konya’nın da Kayseri’ye örnek olacak çok şeyi var. Önemli olan hayırda , güzellikte , iyilikte yardımlaşmak. İki kardeş şehir bunu yapıyor , daha fazla yapmalı.

Zaten Seyyid Burhanettin (k.s.) ile Mevlana Celalettin Rumi (k.s.) arasındaki bağ bizi bu işbirliğine teşvik ediyor.

Konya ve Kayseri’den gezi de emeği geçen başta Tyb Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu olmak üzere tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

HER ÇOCUK BAŞARIR BİZ DESTEK OLABİLİRSEK…

Milli Eğitim Bakanlığı ve ilgili diğer bakanlıklarla birlikte düşünülmüş bir proje adı: ’Her Çocuk Başarır biz destek olabilirsek’ Erzurum’da proje sorumluluklarını dinledik , heyecanlandık. Proje en başarısız çocuklara yönelik olacak ve onların başarısını artırmak üzerine düşünülmüş

Biz ASPB yetkilileri hem barındırdığımız 14 bin Çocuk adına hem de tüm ülke çocukları adına elimizi taşın altına koyacağımıza söz verdik.

Ülkenin kalkınmasında en önemli katkının eğitimden geleceğinin şuurunda olan herkes eğitim adına yapılan her adıma destek vermeli. Bu  anlamda projeyi alkışladığımı ifade ediyor , planlar gerçekleşirse Eğitim başarısında da dünya da ilk 20 ye çok hızlı gireceğimiz inancımı okuyucularımla paylaşmak istiyorum.