- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Kıyamete Bir Kala…

Kıyamet...

Bir şekilde SON.

Kimine göre Dünyanın sonu anlamında kıyamet, kimilerine göre ise kişinin kendi sonu. Kendisinin kıyameti koparken, dolayısıyla sevenlerini üzmüş olacağından yaşanan acıdan kaynaklı kıyamet...

Amma yarın kopacağı söylenen kıyamet, Mayalıların ve Nostradamus'un kehanetlerine göre   DÜNYANIN SONU olan kıyamet... Şayet 21 Aralık'ta Dünya'nın sonunun geleceğine inanılıyorsa, hayatta kalabilmek için tek şansın Fransa'nın Bugarach ve Türkiye'nin Şirince ŞARAP KÖYLERİ olmamalı diye düşünüyorum!  İlginç değil mi?

Kıyamet elbette ki bir gün kopacak amma, bu şekilde değil tabii.

 

İslami inançlara göre "Dünyanın sonu" olacak kıyamet için daha çok erken. Belirtileri olsa da kopmasına neden olacak emarelerin henüz tam olarak teşekkül etmediğidir. Olgunlaşmadığıdır. Bu konuda ahkâm kesmeyeceğim. Bilen bilir, bilmeyen araştırır bulur... Fakat şu iki ŞARAP KÖYÜ mucizesi ilginç!

Ben iddia ediyorum, kıyamet kopacak ve iki şarap köyü, ya da kasabası ayakta kalacaksa durup düşünmek lazım. Bir kere değil, bir taraflı değil, çok taraflı ve çok düşünmek lazım...  Yaşantımızı gözden geçirmemiz lazım. Dinimizi düşünmek lazım. Dinimizin bize emrettiği ve yasakladıklarını yerine getirenler ile Şirince'de ve Bugarach'de   ŞİŞENİN DİBİNİ BULANLARI, DİPLEYENLERİ  kıyaslamak lazım. Biz nerede hata yaptık, ya da Şirince AYAKTA KALMAK için ne yaptı, düşünmek lazım... Kıyametten kurtulmak için ŞARAP mı içmek lazım!?

Olmaz böyle şey.

Tam bir fasa fiso. Uydurma.

Efendim İslamiyette kıyametin Cuma günü kopacağı söyleniyormuş, 21 Aralık da Cuma imiş...

Ne var bunda?

Oysa her haftada bir Cuma var!

21 Aralık'ın Cuma'ya denk gelişiyle kıyametin ne alakası olabilir?

Fakat şu da bir gerçek ki; bir çok kişinin kimyası bozulmuş durumda! Cinnet getirecekler de olacak. Belki toplu katliamlar bile yaşanacak. Belki "NASIL OLSA KIYAMET KOPACAK (!!!"  diyerek akla hayale gelmeyecek SONLAR (!!) vuku bulacak. Bırakınız yabancıların nasıl inanıp inanmadıklarını, bizim gençler arasında iyiden iyiye konuşulmaya başlandı... "Hadi oğlum be nasıl olsa kıyamet kopacak..." diyerek yaşamı tiye alanlardan tutun da "boşver  21 Aralık'tan sonraya bırakalım..." diyerek günlük yapılacak işlerde bile  esnekliğe varıncaya kadar  bir çok konuda ertelemeler yaşanıyor!

İnancı zayıf olanlar için, fırsatı kendi nefsinde değerlendirmek için, 22 Aralık'ta yaptıklarından veya yapmadıklarından dolayı  PİŞMAN olacak olanlar için bu günler çok kritik günler...

Herkesin dikkatli olması lazım.

Yazık. İnanç işte bu kadar zayıfladı.

 

Mayaları, yaşantılarını, zamanlarını kaçımız okudu acaba? Bu derece kesin öngörülerde bulunacak nasıl bir eğitimleri, araştırmaları olmuş?  Onların söylediklerini kabul eden zavallılar, son peygamber Hz.Muhammed'in söylediklerini neden  kabul etmezler acaba? Neden Mayaların sözlerini bu kadar önemserler?

Yarın her şey gün ışığına çıkacak! Ve ianıyorum ki yarın MAYALARIN sonu olacak! Kehanetlere bundan böyle kimseler inanmayacak. İtibar etmeyecek. Ve işte Kur'an’da bildirilenlerin, gerçek kıyametin saklı olduğu bir kez daha tüm netliğiyle öne çıkacak. Aslında bir bakıma iyi de oldu. Çünkü Mayaların kehanet saçmalıklarıyla - İlahi gerçekler ortaya çıkmış olacak.

 

Belki 21 Aralık'ta Dünya'ya çarpacak olan gök cisminden dolayı Dünya'nın bazı bölgelerinde aksilikler yaşanacak. Ölümler olacak, yanma, su baskını, sarsıntı, 3. Dünya Savaşı vs. çeşitli tabiat olayları olabilecek amma bu durum kıyamet olarak değerlendirilmemeli bence. Ay, Güneş tutulmaları gibi bir sıradan olay olarak değerlendirilmeli. Dünya hayatı hiç bir şekilde ertelenmemeli... Rutin işlerin hepsi yapılmalı. Kıyamet kopacak bahaneleriyle  sinsi emellerini gerçekleştireceklere meydan vermemeliyiz. Birilerinin kıyameti olmalarına çanak tutucu olmamalıyız.

Sözün Özü!

Eğer kıyamet kopacaksa bunun önüne ne Şirince, ne de Bugarach durabilir. Tabii Nuh'un Gemisi misali var. Ancak hiç bir Kur'an tefsircisinin bugüne kadar bu iki ŞARAP kasabasından/köyünden bahsettiklerini ben duymadım! Bu iki köye/kasabaya akın edenlerin canı çok tatlı olsa gerek! Amma "KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK." Belki de kıyameti kopacak olanlar bu iki kasaba toplanıyor!  Böyle düşünmekte de yarar var diyorum!

İyi kıyametler olsun efendim.