- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Kıyamet Medyadan Kopacak.!

Saygıdeğer okurlar, Maya takvimine göre 21 Aralık 2012 Cuma günü falanca saatte kopacağı ileri sürülen kıyamet yıllar önce ülkemizde özel televizyonlar kurulduğu gün mayalardan değil, medyadan koptu, böyle gitmeye devam ederse yine medyadan kopacaktır.
İnsanlar için akla gelen her şey, hatta dünyadaki haberlerden haberdar olmak için kitle iletişim aracı olan televizyonlarda gerekli. Eyvallah, buna kimsenin bir diyeceği yok. Ama insan için yaşadığı yerde ve ülkesinde yapılan her önemli ve kalıcı hizmetin öncelikle (su şebeke hattı, Kanalizasyon hattı. PTT Hattı, vs. gibi) alt yapısı olması gerekli. Mesela televizyonlar yerel, bölgesel ve ulusal olmak üzere üç gurupta ele alınarak hizmet vereceği insanlarının sosyal ve kültürel konumları değerlendirilip kurulumlarına bu bilgiler ışığında müsaade edilmeliydi.

Ancak dönemin televizyonunun tek oluşu nedeniyle, tek olan bir kurumu ele alan ülkeyi ele almış sayılmaktan öteye öyle olduğu için, özel televizyonların ne getirip ne götüreceğinin bilimsel hesabı yapılmadan önüne gelen (gücü olan) tarafından alel acele kurularak mantar misali çoğalmaları akıl almaz sorunları, sıkıntıları beraberinde getirdi.

Durumun vahametini anlayana göre apar topar kurulmalarına izin verilen televizyonların mantar misali kurulmaları kıyametin habercilerinden biri ve ilkidir.Akıl izan sahibi insanlarımız tarafından bilindiğine ve bilineceğine göre insanlığın en büyük baş belası cehalettir. Halkın büyük bir kesimi okumaktan ve yazmaktan acizdir. Bu çok önemli alt yapıdan yoksun olan halkın kafasını karıştırarak onları istedikleri gibi yönlendireceğini iyi hesap eden şer güçler aslında ülkemizin iç ve dış düşmanlarının topla tüfekle yapamadıklarını teknoloji harikası olarak adlandırılan tembel kutusu televizyonlar ( bedavacılar için sex, şiddet ve he türlü entrika mevcut ) vasıtasıyla tere yağdan kıl çeker misali gayet rahat bir şekilde yaptılar ve halen yapmaktadırlar. Görüldüğü gibi Ülkemizde kıyamet çoktan kopmuş da alametleri beklenirken mayaların iddiasıyla kıyametin kopmasını beklemeye gerek var mı?
Bize göre yok, Çünkü cennet vatan ülkemizin ve insanlarımızın maya takvimine göre kıyametin kopmasını beklemesine ve alametlerinin neler olacağına kafa yormasına gerek yok! Özel televizyonların ilgililerin bir anlamda onayları sonucu başına buyruk hareketleriyle (hangi olumsuzluklarını söyleyelim bilenler zaten biliyor) halkın kafasını karıştırarak kıyamet koparmaları, başkaca bir kıyametin kopmasına gerek duyurmamaktadır. Böyle devam ederse kıyametin başka yerlerden değil medyadan kopacağını üstüne basa- basa tekrar etmekte yarar var.

Olası olumsuzluklara rağmen Özel televizyonların sayısı başta söylediğimiz gibi yine bugünkü kadar çok olsun. Kimse buna bir şey demez. Ancak yerel ve bölgesel ile ulusal yayın yapanlar olarak sınıflandırılmalıydılar. Ulusal yayın yapanlar ulusal konuları ve konukları ağırlamalıydılar. Yerel ve bölgesel yayın yapanlarda ulusal yayın yapanları örnek alarak hem kendilerinin hem yayınladıkları yöreler ve insanlarının gelişimlerine örnek çalışmalarla katkı sağlayarak aşama kaydetmeliydiler.

Yöresinin hayati önem taşıyan meseleleri yerine şarkı türkü istek programları başta olmak üzere kişisel çıkar amaçlı yayın yaparak ulusal gözüken yerel televizyonlar (olumsuzluklarını bilenler biliyor tek tek saymaya gerek yok) her açıdan kendilerini dünya âleme rezil kepaze ederek, ülkeler ve insanlar için sonsuz öneme haiz olan kitle iletişim aracı televizyonlar hem kendilerini, hem de yayın yaptıkları ülkeler ve insanlarını ayağa düşürdüler diyor, saygılar sunuyorum.

Ahmet Yenin
Kıyamet Medyadan Kopacak.!