content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

01 Tem

Kitap Okuma Kampanyası…

Kitap Okuma Kampanyası..."Oku ki Geliş, Anla ki Değiş" Kitap Okuma Kampanyası Başladı

Evet sevgili çocuk OKU...
Hz.Ali'nin dediği gibi "beşikten mezara kadar oku!"
Sağlık ve şifa bulmak için OKU...
İyiyi kötüden ayırabilmek için OKU...
Bir toplulukta "koyun kaval dinler gibi" hep dinlemek yerine KONUŞMAK için OKU...
Gelişmek, değişmek için OKU...
Dünya'yı değiştirmek için OKU...
Anlamak, anlatmak için OKU...
OKU ki neyin ne olduğunu bilesin.
Anlatılanlarla yetinmemek için OKU...
Yalan yanlış bilgilerle donatılmamak için OKU...
Dayatmaları kabullenmemek için OKU...
Sevmeyi, sevilmeyi öğrenmek ve tat almak için OKU...
Geleceğe güvenle sarılmak için OKU...
... Ve sevgili anne - babalar...
Çocuklarınızı bilgisayar başından kaldırın biraz... Sanal oyunlardan arındırın azıcık... Genellikle 4'te bir bölümü çalışan beyinlerimizin hiç değilse yarısına yakını çalışır hale getirelim. Bunun yolu OKUMAKTIR... İnternet, TV, datalar, sinemalar, diziler sadece görselliğimize katkı yapar, belleğimizdekileri de söker atar...
.... Ve yanında çırak çalıştıran Ustalar...
Sizler de lütfen bu konuya hassasiyet gösterin. Çıraklarınızı "Kitap Okuma Kampanyası"na dahil edin...
Yanınızda çalışan çocukların sorumlulukları sizlerin omzunda!
Yanınızda çalışan, çalışmak zorunda kalan çocuklara BÜYÜKLÜK yapacak olan sizlersiniz. Her zaman değil tabii ki amma, belli bir saatte kütüphaneye gitmelerine izin verin lütfen. Hatta teşvik edin. Bu sizin BÜYÜKLÜĞÜNÜZÜ gösterir. Geleceğe en iyi yatırım yapan biri olarak değerlendirilirsiniz... Belki bugün çırağın size çay söylüyor olmasını, emrinize itat ediyor olmasını, kalk - otur komutlarıyla ona meslek kazandıracağını sanıyorsunuz amma, unutmayın ki ergenlik çağına geldiğinde sizin yanınızda çalışmıyor olsa bile bir gün, saygısızca karşınıza dikildiğini görmeyi asla istemezsiniz değil mi?!
İşte istenmeyen şeylerin ilacı EĞİTİM... Panzehiri OKUMAK.
OKUMAK...OKUMAK...OKUMAK.
İşte Kent Konseyi bu işin farkında olarak İNSANA YATIRIM olacak bir proje geliştirdi. geçen yıl başlattı. Bu yıl devam ediyor. Sanırım bu projeyi bugün için YARIŞMA adı altında, ödüllendirerek SEVDİRMEYE çalışıyor ancak, asıl gayenin çocuğumuzun GELİŞMESİNİ sağlamak, SAĞLIKLI DEĞİŞİMİN oluşabilmesi için BEYNİN GELİŞİMİNİ sağlamak.
Ne kadar teşekkür etsek azdır.
Tabii anlayan için!
Bu projeyi ben; "uygarım", "aydınım", "ilericiyim", "teknoloji çağının bireyim", "safsatalara inanmıyorum", "okuyarak, akıl süzgecinden geçirerek konuları değerlendiriyorum", "ali - veli - ayşenin ardında koyun sürüsü gibi olmak yerine kendi kararlarımı kendim veririm", "güdülen değil, güden olmak istiyorum" diyen herkes desteklemeli ki, çocuklarımız da aynı şekilde büyüsün. Zira "ne ekersek yarınlarda onu biçeceğiz!" Çocuğumuza verdiğimiz kadarını isteme hakkımız var. Fazlasını asla. Hatta veremediğimizden çocuk hesap bile sorar!
Tabii ki çocuğumuz tatil yapacak.
Fakat sıkmadan, yormadan, tatiline engel olmadan, baskı kurmadan serbest okumasını sağlamak da çocuğun tatilini değerlendirmesi açısından katkı olacaktır. Kendisini geliştirmesini sağlayacaktır. Hayata güvenle sarılmasını sağlayacaktır. Kötü alışkanlıklardan uzak tutacak ve KİTAP KURTLARIYLA (!!) arkadaş olmasını sağlayacaktır. İyiyi - kötüyü değerlendirme bilgi ve becerisi kazanacaktır.
Sözün Özü!
Evet sevgili çocuklar Okuma Seferberliği yarın başlıyor. Hala kayıt yaptırma şansına sahipsiniz. Hem okuyun bilgi haznenizi geliştirin, hem de yapılacak yarışmada dereceye girerek Dizüstü Bilgisayar, Bisiklet, Cumhuriyet Altını, Lunapark, Aqupark bileti, yaz okullarına ücretsiz kayıt, kitap, roman, tarihi ve örenyerlerine seyahat gibi çeşitli kazanımlarınız olsun.
Yapacağınız şey çok kolay. Didim Belediye Kütüphanesine velinizle birlikte gitmek, kaydolmak ve beğendiğiniz kitapları seçerek günde bir kaç sayfa okumak.
Evet ben de diyorum:
"Oku ki Sağlıklı GELİŞ'esin - Anla ki isteyerek DEĞİŞ'esin...

Etiketler : , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank