- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Kitabiyat

Sevgili okuyucular, Pazar sohbetini kaybedince ben de 'Cumartesi Sohbeti' yazayım dedim. Bu ilk Cumartesi sohbetinde son okuduğum kitaplardan bir demet sunuyorum: 

1. Önce sömestr tatiline giren sevgili yavrularıma, Serdar Demircan'ın harika çizimleriyle hayat bulan 'Bilgeoğuz' yayınlarını tavsiye ediyorum. Bu kadar güzel çizgi hikâye kitapları okumamıştım. Dede Korkut üzerinde kurgulanan bu romanlar, çocukların millî duygularını geliştirecektir.

2. Kitabın isminde belirtildiği gibi 'Tarihçilerin Kutbu' olan, dünya çapındaki tarihçimiz Prof. Halil İnalcık'ı anlatan eseri mutlaka okumalısınız.

3. Prof. İskender Pala, 'Mihmandar' isimli şaheserinde, bana yazdığı ithafta 'Efendiler efendisi'nin mihmandarına dair' diyor. Bu eseri okumuyorsunuz, âdeta su gibi içiyorsunuz. İskender Pala, o nefis Türkçesiyle sizi manevî bir seyahate çıkarıyor.

4. Bizim neslimizin 'Fethi Ağabeyi'nin konuşmalarını ve yazılarını oğlu Selman Gemuhluoğlu çok güzel bir eser hâline getirmiş; tabiatıyla en başa da onun efsaneleşmiş 'Dostluk Üzerine' konuşmasını koyarak.

5. Prof. Dr. Mehmet Öz'ü bütün dünya ve Türkiye tanıyor. Fakat en az onun kadar değerli olan dünyaca ünlü babası Prof. Dr. Mustafa Öz, Türkiye'de fazla tanınmıyor.

Değerli dostum Mustafa Öz, editörü Esra Tüzün'ün de yazdığı gibi, Konya'nın Bozkır ilçesindeki kerpiç evinden Amerika'ya ve oradan da İstanbul'daki yalısına kadar uzanan bir başarı hikâyesine imzasını atıyor. Zevkle okuyacaksınız (Turkuvaz Kitap).

6. Türkiye Yazarlar Birliği'nin kurucusu ve şeref başkanı değerli dostum D. Mehmet Doğan'ın son kitabı olan 'Türkiye Cumhuriyeti Tarihine Giriş', muhteşem bir eser olmuş. Tabuların bilim adamı geçinenlerin, Kemalizmi ideoloji zannedenlerin bu emsalsiz eserle maskeleri düşmüştür.

Son yüzyılın gerçek tarihini öğrenmek isteyenler, bu eseri mutlaka ve dikkatle okumalıdırlar.

7. Dostluğuyla şeref duyduğum, eski Diyanet İşleri Başkanı ve Devlet Bakanı M. Said Yazıcıoğlu'nun hatıralarını anlattığı 'Ne Yan Yana Ne Karşı Karşıya' adlı kitap, vatansever, fedakâr ve mütevazı bir İslâm âliminin ve değerli bir devlet adamının faziletli hayatını resmediyor (Alfa Yayınları).

8. 'Yassıada Duruşmaları Anayasa Davası ve Toplu Savunma' isimli değerli eseriyle merhum Cumhurbaşkanımız Celâl Bayar'ın torunu Prof. Dr. Emine Gürsoy Naskali tarihe kayıt düşüyor (Kitabevi).

9. Rahmetli Necmettin Erbakan'ın bazı hâtıralarını Millî Gazete kendi ağzından kitaplaştırmış. 'Davam' isimli eser, birçok iç ve dış meseleyi aydınlığa kavuşturuyor.

10. Emekli Büyükelçi ve Afrika uzmanımız Numan Hazar, bu defa 'Bilim ve Teknolojinin Uygarlıklar ve Dış Politika Üzerindeki Etkisi' isimli, bilim ve teknoloji diplomasisini anlatan harika bir eser yayınladı. Mutlaka okunması gerekli kitaplar arasında bulunuyor (Karınca Yayınları).

11. Prof. Mahir Nakip'in 'Kerkük'ün Kimliği kitabı okunmadan Kerkük ve Türkmenler bilinemez.

(Bilgi Yayınevi).

12. Ahmet Kemal Yahyaoğlu'nun 'Türkçenin Katli' adlı eserinde 'Öz Türkçeçilik' adı altında dünyanın en güzel dilinin nasıl katledilmek istendiği anlatılıyor. Gençler bu eseri okumalı.

13. Ali Rıza Özdemir, bu değerli araştırmasını 'Kayıp Türkler-Etnik Coğrafya Bakımından Kürtleşen Türkmen Aşiretleri' adıyla yayınlamış. Bu emsalsiz araştırmayı, Türkiye'de yaşayan bütün Türklerin ve Kürtlerin okuması lâzımdır.

14. Türk tarihi konusunda başarılı çalışmalar yapan değerli yazar Necdet Bayraktaroğlu, 'Tarihimizdeki Muhteşem Mektuplar'ı yazıyor. Bu eseri zevkle ve ibretle okuyacağınıza inanıyorum.

15. Son olarak, Prof. Dr. Ertuğrul Yaman'ın 'Seçimi ve Seçmeni Kazanmak' ve 'Etkin İletişim Yetkin Liderlik' adlı eserlerini iletişim, liderlik ve siyasetle ilgili herkese tavsiye ediyorum (Yargı Yayınları).