- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Kimliksiz Ziyaettin Yağcı!

…Böyle bir yerel seçim atmosferi bütün güzelliğiyle devam ediyordu,  Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Adana’daki 5 yıldızlı bir otelde Aytaç DURAK’ ın aday yapılmayacağı imasında bulunduğuna dair dedikodular dolaşıyordu..

Aytac Durak benim dostumdu. Tıpkı, (Merhum) Kemal ASLAN gibi. Kemal ASLAN, “Tayyip Beyi tanırım le derse leblebi demez! Aytaç Bey aday olmaz, olamaz” diyordu.

Bende, burası Türkiye, köprülerin altından çok sular akar bekleyip görelim dedim. Rahmetli hadi bir haftalık Avrupa gezisine iddiaya girelim aday olamayacak dedi.

Aytaç DURAK aday gösterildi ve Kemal ASLAN iddiayı kaybetti.

Adam Darendeli, ya herro ya merro, “evet aday oldu ama seçimi kaybedecek ikisine bir iddiaya girelim bundaki durağımız 10 günlük Amerika gezisi olsun” dedi.

Ve seçimlerde Aytaç DURAK rakiplerine 110 bin fark atarak seçimi kazandı.

Merhum Kemal ASLAN iddiayı yine kaybetti.

Ben düşündüm taşındım! Amerika’da ne işim var? Ne olur ne olmaz bu fırsat bir daha ele geçmez bu seyahatın hedefini kutsal topraklara çevireyim ama rahmetli muhafazakar bir dindar. “İddia parasıyla umreye gidilmeyeceğini bilir.”

Ağa’dan habersiz zamanın Müftüsü Mehmet BARIŞ’ı ardım olayı organize ettim.

Kemal Beyle beraber müftülük makamındayız böyle böyle böyle hocam cevaz var mı dedik! Müftü düşündü taşındı “literatürde böyle bir olay yok! Ama bu iddianın bir ucunda Mertçe Söyleşi’nin yapımcısı Yüksel MERT, bir diğer ucunda da Gönüllerin Ağası, Fakirlerin babası Kemal ASLAN varsa özel fetva veriyorum gidebilirsiniz” dedi.

Bir günde evraklarımızı hazırladık atladık uçağa Cidde’ye indik. Zamanın Cidde Basın Ateşesi Fevzi DÖM (meslektaşımız Rifat Söylemez’in kayınbiladeri) tavassutuyla bir aracımız birde şoförümüz var. Medine’den sonra ihramlarımızı giyerek Mekke'ye vardık. Hiltona yerleştik.

Allah’ın Evi KABE’nin etrafında 150 kiloluk (Merhum) Kemal ASLAN ile kuşlar misali tavafımızı asla unutamam.

Son günden bir gün önceydi. KABE’nin yanında oturup dedikodu yapıyoruz! Dedi kodunun öznesi, şu anki Ak Parti İl Başkanı o günkü Milletvekili Ziyaettin YAĞCI. Konu: Ziyaettin Ağabeyin pintiliği..

Aaa! Birde ne göreyim Ak Parti Adana Milletvekili dedikodusunu yaptığımız adam eşiyle birlikte tavaf ediyor. Gözlerime inanamadım! Teolojik saplantılarım depreşti bu bir rahmani uyarı gidip özür dilemeliyi(z)m. Dedim Kemal ASLAN, “ dur lan yapma!” dediyse de aldırmadım.

Gittim kucaklaştık, ağabey hakkını helal et dedikodunu yapıyorduk!

-Kiminle?

- İşte şo kocaman adamla dedim.

Muhteşem bir tablo idi sevinçten ve heyecandan yengeyi unutmuşuz. O tavaf seli yengeyi alıp götürmüştü anahtar yenge de  ziyaettin Bey kimliksiz ve anahtarsız kalmıştı.

Şoförümüz Ali SERT illegal yollardan bizi, peygamberimiz Hz Muhammed’(av)ın dayızadelerinin memleketi TAİF’e doğru götürürken, rakım yükseliyor güneş yakıcılığını kaybediyordu.

Şimdi soruyorum! Keramet, sevinçten ve heyecandan eşini Allah’ın rahmet ve keremine emanet edip bizimle hacılara yasak olan bölgeye KİMLİKSİZ gelen yol arkadaşımız Ziyaetttin YAĞCI’da mı?

İddia ile kutsal topraklara giden bendeniz Yüksel  MERT’ de mi?

Yoksa ikimizden önce Rahman ve Rahim Olan Cenab-ı Hakka yürüyen (merhum) Kemal ASLAN’da mı?

Ruhuna El Fatiha…

Sahi sizce hangimizde!..