content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

07 Ağu

Keşan İzlenimleri

Serhat şehirlerimizden Edirne'nin eski ve bir o kadar da şirin ilçesi Keşan son bir ay içerisinde gidip gördüğüm ve halkıyla saatlerce süren sohbetlerimin geçtiği güzel bir ilçemiz.Yazının hemen başında hangi alanda olursa olsun tüm vatandaşlarının son derece medeni ve

gelişmiş kafalarıyla hoş görünün yoğun yaşandığı bir ilçemizdir.
Yunanistan ile olan yakınlığı ve sınır kapısı İpsala'nın burada bulunması ve neredeyse tüm yolların kavşağı niteliğindeki bu stratejik ilimiz Soros Körfeziyle bizlere doğal bir zenginliği sunmaktadır.

Bunun dışında hemen söylenecek diğer bir konuda tarihi çok eski olmasına karşın tarihi eserlerinin hemen hemen hiç olmamış olması ve olan üç tarihi eserden başka bir şeyle karşılaşmamış olmamdır. Bu tarihi eserler içinde en dikkat çeken ise Hersekzade Ahmet Paşa'nın Camisidir ki 1515 miladi olan bu yapı hala dimdik ayakta durmakta ve misafirlerini ve inananları hala konuk etmektedir.

Ağır sanayiisi olmayıp çeltik ve ayçekirdeği üretimi yapılan topraklarda ekonomi tamamen ilerde demek mümkün değildir. Bu dar ekonomisine karşın halkı bunlarla yetinmeyi ve mutlu olmayı bilmiş olmasıda ayrı bir soru işaretidir.
Keşan'a Tekirdağa bağlı Malkara'dan sonra gelmektesiniz. Yol bu güzergahta son derece bozuk ve ulaşım araclarının teknik alt yapısını bozmaktadır ki , bunu dün akşam bizzat yaşadım ve büyük bir tehlikeye şahit oldum. Eğer otobüs şöförü dikkatli davranmamış olsaydı , otobüsün içindeki yolcularla birlikte ana haber bülteninde kaza yapan bir otobüsün haberini duymuş olaçaktınız. (Allah Korusun)
Yine bu bağlamda hükümetin bu bölgeye yatırım yapmadığına şahitlik yapmak mümkün. Açık bir dille söylemek gerekirse (Maalesef) partizanca bir davranışın tavırlarının tüm etkilerini görmek mümkün.

Keşan'ın ekonomisini etkileyecek önemli bir yatırım kaynagı turizmdir.Bölgede bulunan sahil boyları sonderece bakir ve doğayla iç içedir ki yaşanmadan kıymetini bilmek mümkün değildir. Bu nadir sahil bölgesinin İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın ve Albayraklar gurubunun buralarda arsa temin ediyor olması geleçekte Keşan'ın ne kadar etkili bir bölge olaçagınında işaretini göstermektedir ki bu da bize ayrıca şunu göstermektedir. Akparti Keşan'ı alabilmek için tüm estrümanları kullanacak ve zorlayacaktır.

Fakat üç dönemdir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Sayın Opr.Dr. Mehmet Özcan öncelikle bu bölgenin çocugu olması ve yaptıgı çalışmalar maddi kaynakların yetersizliğinden de olsa yeterli görülmesede sevilen ve sayılan bir başkan olduğu tüm Keşanlılarca nereyse bilinmektedir.
Keşan ile ilgili izlenimlerime devam edeceğim.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank