content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

04 Tem

Kerkük Tarihli bir Türk Şehri

Kerkük uzun yıllardan, tarih boyunca taşıyla, toprağıyla bir Türk şehridir, tüm asimile politikası Irak’ı yönetenler tarafından, günümüze kadar her bir yönüyle uygulanmaktadır.
Her bir bakımdan işkence, saldırılara, idamlara, uzaklaştırma, göçe karşı Irak Türkleri milli varlıkları ile, davalarını, dillerini koruyarak, yaşamış oldukları kendi yurtları, topraklarına sahip çıkarak, bu topraklarında birçok devletler, beylikler, İmparatorluk kurmuşlardır.

Kerkük Türklüğün simgesi ve Irak Türklerinin Erbil Türk şehri gibi büyük yerleşim birimi sayılmaktadır.
Kerkük, Erbil politika yanında Türk kültür, edebiyat, sanat dallarında, Türk yapısıyla, hamamlarıyla, hanlarıyla, mahalle, sokak, yatırlılarıyla, şarkı, türkü, hoyratlarıyla, ezgileri folkloruyla, tarihi andıran binlerce yıllara dayan bir Türk şehri olarak, tüm dış, iç düşmanlara karşı, soykırım, katliamlara karşı, Irak Türkleri, kendisini savunarak bu topraklarda, tarihten önce önemli bir unsur olduğunu tüm dünyaya yansıtmıştır.
Türk tarihini koruyan Kerkük şehri, tüm Türkmen elini kucaklayarak, birlik beraberlik alanında Türk köylüsüyle, şehirlisiyle, Şii, Sünni’siyle ayrımcılığa karşı durarak, Türklükle önderlik yapmaktadır.
Çünkü Kerkük Irak Türklerinin merkezi ve gönlü, iç Türkçülük davalarıdır. Kerkük şehri Tarihten önce ve tarih boyunca Türk diliyle özbeöz Türk şehri olarak, Türk varlığını tüm asimilasyona, baskıya rağmen kendisini korumaktadır.
Kerkük şehri bir Türk şehri olarak, 1958 yılında Kerkük’te Türklerden başka hiçbir millet yaşamamıştır.
Irak Cumhuriyeti kurulduktan sonra, birçok nedenlerden dolayı, öncelik petrolün olduğundan dolayı, birde iş aramaya gelenlerin yanında, en önemlisi de Irak Türklerinin temiz, efendi, insanlık sever, saygılı gösteren, yardım sever, hoşgörü olduklarından dolayı, birçok milletler onlarla yaşamayı tercih ederek, Kerkük Türk şehrine tarih boyunca şehir etrafından ve şehir dışından göçler başlanarak, yerleşmişlerdir.
Kerkük Türk şehrine yerleşen Kürtler ve Araplar birçok katliamlara idamlar uygulamışlardır
Kerkük’e yerleşen Kürtler Mulla Mustafa komutanlığında 1959 Kerkük katliamını gerçekleştirilmiştir.
Bu katliamın tek nedeni önceden planlanmıştır, Kerkük şehrine Kürtlerin yerleştirmesi, Kürtlerin tek amacı Irak Türklerini sindirmek ve Kerkük’ten Irak Türklerini göçe zorlamaktır
Bu korkunç olaylara rağmen, Irak Türkleri kendilerini koruyarak, topraklarını şehitlerin kanları ile, suvararak canlarıyla savundular.
Irak Türkleri, Irak’ta büyük bir millet olduklarını ve tarih boyunca bu topraklar kendilerinin olduğunu tüm dünyaya bildirmekle, bu vatanda var olduklarını ve zengin bir kültüre bağlı oldukları, ön sıraya çıkmıştır, kanları ile, bu yüce kutsal bayrağa, topraklarına sahip çıkarak, devletlerini, topraklarını, yerlerini satmayarak, vatanlarına ihanet, hıyanet etmeyerek, bu uğurda milli Türkçülük duygularının sağlam olduğun bildirmişlerdir.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank