content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

22 Haz

Kerkük bir Türk Şehridir.Türklükle Coşmaktadır

Büyük Türk milleti onuruna, töresine, tarihine, geçmişine gelenek göreneğine, bağlı bir millet olarak, hiç bir zaman  mert yiğit şehitlerinin temiz kanlarıyla varlıklarını unutmayarak, canlarını bu Vatan, toprak uğrunda özveri vererek atalarının yolundan ayrılmadılar, ayrılmayacaklar.

Irak Türklerinin Anayurtları olan Kerkük için, kanlarını, canlarını bile verseler de bir karış toprak, yerlerini acımayan düşmanlara vermeyeceklerdir.

 

Kerkük bir Türk şehri olarak, tüm baskı, sinsi planlara, işbirlikçilere rağmen hep Türk şehri kalacaktır.

Kerkük Türklerin anayurdu olarak hiçbir zaman Irak Türk milletinden başka hiçbir millet bu topraklarında yaşamadılar, yalnız kıyıcı dikta rejim ve devletler tarafında kullanılanlar bu tarih boyu Türk olan topraklara yerleştiler.

 

Yine tüm baskı, asimilasyon politikalara rağmen bu topraklar Türk topraklarıdır.

Ve Türkler engellere işkence karşı canlarını vererek yaşayacaktır.

Kerkük bir Türk şehri olarak, milletine bağlılığıyla güvenerek bir genci bile kalsa hep Türk şehri kalarak varlığını tarihini koruyarak toprağını şehitleriyle savunacaktır.

 

Tarihin kutsal sayfalarında bakınca çağlar boyunca

Binlerce Türkler Kerkük için canlar verdi kanlar verdi, şehit oldu, uzun yıllar hapishaneye atıldı, kadın, yaşlılar, çocuklar bile kurşuna dizildi, Kerkük diye Türklük diye yaşadılar ve hala kanlar vererek bu yüce sevdadan, aşktan vazgeçmemektedirler.

 

Yiğit, kahraman şehitlerimiz

Yarbay Abdullah Abdurrahman, Necdet Koçak, Adil Şerif, Rıza Demirci, Mehmet Saatçi, Rüştü Reşat Salihli, Mehmet Korkmaz, Hüseyin Demirci, Aydın Mustafa, Ahmet Enver Köprülü iki oğluyla, Zehra BEKTAŞ ve binlerce

Başkaları şehit oldular Kerkük diye, Hapishanede Enver Neftçi, Şakır Fatih KİFİRLİ, Behaddin KOCAVA şehit olup öldüler hep Kerkük, Kerkük diye bu topraklarında Al bayrağın bir an önce dalgalanmasına hasret kaldılar.

 

Bizlerde Irak Türkleri olarak gençleri, yaşlıları, erkekleri, kızları, kanları, çocukları

Kahramanların şehitlerin

Yollarındayız, Atalarımızın izindeyiz, yolundayız hep ölürüz, ölürüz can veririz, kan veririz Kerkük, Kerkük için bir karışın yâdlara, düşmanlara

Hainlere, işbirlikçilere

Vermeyiz, bir damla kanımız kalsa bile milli mücadelemizi

Kanımızla sürdüreceğiz.

Kerkük’e bağlı Türk tüm

Köylerimiz, ilçelerimiz, yerlerimiz topraklarımız Kerkük’le Musul,  ERBİL, DİYALA onlara bağlı Tuzhurmatu, Tazehurmatu, Kifri, Kümbetler, Kızıl yar, Tavuk, Bastamli, Hanekın, Mendilli, Kızlar bat, Şehriban, Adana köy, Vasit, Deli Abbas, Altunköprü, Telafer, Şirin han,  Mehalabiya, Selami’ye,  Reşidiye, Ömer mandan, Aziziye, Yengice,  Türkmen bağ ve başka ilçe, bucak, Kasaba, Köylerimiz Türk’tür her zamanda Türk kalacaklar

Her zaman onlarlayız onlar canımızdır atar damarımızdır.

 

İlkemize, milletimize inanarak İnşallah bu topraklarımız, yurtlarımız yakındada ellerimize dönecektir.

Kerkük’te hiç bir millet olmadan Kürtler 1959 den sonra yerleşti, dağdan köylerden iş aramak için ve önemli petrol koyularının ve gelir elde etmek için Şorca da yerleştiler.

 

Araplar ise Saddam rejimi tarafından Irak Türklerini

Yerlerinden, topraklarından

uzaklaştırma sırasında, 1976 den sonra başlamıştır, bu tarihlerden önce Kerkük şehri hep Türk şehriydi,ve Türk şehri olmuştur, Saddam rejimi Araplara arsa ev, para vererek Güneyden ve Arap devletlerinden Mısırlıları, Filistinleri Türk topraklarına yerleştirmiştir.

Şimdi Amerika

Ve İsrail planıyla yüz binlerce Kürtler Kerkük’e ve ilçe, köylerimize Erbil, Musul şehirlerimize yoğun olarak yerleşmektedirler.

Bizler Irak Türkleri olarak,

Hiçbir Türk dünyasın unutmadık onlar kardeşlerimiz, soydaşlarımız, acıları acımız, çileleri, çilemizdir.

Nerde bir Türk olursa orası bizim vatanımız, toprak, yerlerimiz sayılmaktadır.

 

Büyük Turan ülkesi, Türkiye’den başka, bizim Anayurtlarımız, Türkmenistan, Türkistan, Tacikistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Tebriz, Erdebil, Urumya, Halep, Türkmen Sahra, Kızılderililer, Lazikiya, Cenin, Colan, Ehzan, Kara bağ, Gagavuz, Ahıska,

Sibirya, Kafkaslar, Lübnan, Libya, Urdun, Cezayir ve Mısırdan başka Türk topraklarında yaşayan her bir Türk’le kan kardeşiz ilkemiz bir duygumuz, yolumuz bir kanımız, dilimiz gönlümüz birdirbir kalacaktır ve her an damarımız Türklük sevgisiyle, aşkıyla coşarak, atacaktır.

Nerde olursa olsun, bizler Türk toprakları kendi topraklarımız, olduğundan dolayı, onları canımızdan, her bir varlığımızdan fazla severiz ve onun yolunda ölmeye her an cephede durarak bu toprakları korumak için büyük Türk milletiyiz.

 

Türk olarak bizlerde her zaman Türklük, Türkiye, Türk dünyası aşkı çok özel, çok önemli kutsaldır, bu aşktan bu sevdadan ölürüz ayrımlarız, vazgeçmeyiz.

 

Doğrudur düşmanlar söylediği gibi bizler Türkiye için her şeyimizi, malımızı, mülkümüzü, kanımızı, canımızı vermekteyiz, niye vermeyelim doğru Türk olan kardeşi Türk’e nasıl canını kanını vermeyecek, bizler için bu aşk yüce, gönülden duygumuzla coşan içimizde kavrulan bir aşktır.

 

Bu uğurda çok Irak

Tüm Türk dünyasında Türkler Türklükle, bayrak, toprak aşkıyla kurşuna dizildi, idam oldu hapishaneye atıldı,

Ama aşklarından taviz veremediler ve her zaman söylediler ki ne Mutlu Türk’üz,  Ne Mutlu bizler Kerküklü, Erbil’li, Musullu Telaferli, ve Iraklı Türk’üz, Türklük diye öleceğiz yaşayacağız, asla topraklarımızı düşmanlara vermeyeceğiz.

Hiçbir Türk toprağını, Vatanını, dilini, tarihini unutamaz mert, temiz olanlar hiçbir zaman işbirlikçi, hain olamazlar.

Düşmana aldanamazlar.

Uyamazlar.

Bu Türk topraklar dedelerin, atalarının topraklarıdır.

 

Kerkük ve tüm Irak Türklerinin yerleri, toprakları, hep onlarındır ve onlarında kalacaktır.

Irak’ta hiç bir millet yaşamadan, Irak’ın güneyinde, kuzeyinde, batı, doğusunda milattan önceleri, yalnız ve yalnız efendi tarihi belli yüce, Sümer Türkleri  yaşarmış, Türklerin kurmuş oldukları devlet, ilhanlarda Devletler bellidir.

 

Bugünlerde boş kafayla uykuda yaşayan hayale dayanan peşmerge güçleri ve İsrail, Amerika’yla İşbirlikçi Mesut Barzani uzun yıllardan babası gibi planlar çizerek Irak Türklerini yok etmeye kalkmaktadır.

Kerkük, Erbil, Musul, Diyala, Vasit, Bağdat Ve başka Türk topraklarımızı kendi yerleri olduğunu tekrar, tekrar çıkmayan kapalı yollarına devam ederek eski tarihli büyük devletler kuran bir milleti yok etmeye düşmanca, sinsi planlarıyla yok saymaya çalışıyorlar.

 

Kürt denilen unsurlar nerden geldi ?-Asılları ne?   Kürdün adı bundan bir kaç yıl önce ortaya atıldı,  önce düşünüp bunu araştırsınlar? Molla Mustafa uzun süre Komünist,  Rusya’ya ajanı olarak Kürdün Rus ırkından olduğunu söylemiştir, tıpkı siyasi ve kültürel misyonerlerin ağzından ve asıllarının Acem İranlı, Hindistanlı Ve Almandan bir parça olduklarını da söylemektedirler.

 

Acaba bu gün tüm bunları değişerek Kürt diye ortaya çıktılar, tarihleri nerede, nerden geldiler? Dilerinde kullandıkları sözler, numaraları hangi dillerde olduğunu iyice bilmelidirler.

Türkler bakınınca tarihleri, dilleri belli, ataları belli 24 Oğuz boyları, soyları, oymak, aşiretleri bellidir.

Kürt diline baktığımız sırada birkaç dillerden sözler uydurmakla konuşmaktadırlar, her milletin dilinde numara bulunmaktadır, yalnız Kürtlerin dillerinde olan numaralar Acemce, Hindice, İran’cadır.

Neden bunu soruşturmadılar, çünkü Kürtler Millet değildiler.

 

Artık bir millet önce tarihini ve ne olduğunu araştırmalıdır ve kurmuş oldukları devletleri belli etmelidir ve ne olduğunu akılca düşünüp kavramalıdır.

Bu günümüzde Kürtlerin çoğunluğu, kendilerini Mason Yahudi sayarak Irak’ın kuzeyinden birçok sayıda Kürtler Yahudi olarak İsrail da yaşamaya, yerleşmeye giderek kutsal İslam dinini bırakmışlardır.

Adlarında belli olan Kürtlerin Yahudi olmaları dinlerini bile satarak Masonların İsrail’in kucaklarına düşmüşlerdir, günümüzde onlara Irak’ın kuzeyinde eğitim veren kimlerin ne olduğu ve hangi devletlerin ajanları oldukları bellidir.

 

buna kanıt olarak ta Molla Mustafa Mesut Barzani’nin babası, hayatının uzun yıllarını İsrail da geçirmiştir, ve birçok kaynak Yahudi olduklarını göstermektedir.

Ayrıca Türk düşmanı olan öteki işbirlikçisi Celal Talabani ve Nuri Talabani kuklalarını iyice tanımalıyız. 

14 Temmuz 1959 yılında Kerkük katliamının, önde gelen cellâtlarından olarak, Irak Türklerine karşı her türlü zulüm, baskı ve işkence yapmakla görevli olarak ellerinde silahla çok Türkleri şehit etmişlerdir.

Nuri Talabani aşağılık duygularının tatmini yönünde sözüm ona “Kerkük’ü Kürtleştirme adına” işlediği bu vahşetlerin ardından efendilerinin yol göstermesi ve desteği ile yetmemiş

Kitapçıklar yayınlamaktadır, yayınladıkları paçavra haritalarda Kerkük’ü bir Türk şehri olmaktan çıkarıyor, bilinmeyen, tarihi olmayan Kürt göstermektedir.

 

Bu yüz kızartıcı yayınları Türkiye’de de yayınlatma cesareti göstermişlerdir.

Türk Kerkük’ü Kürt göstermeden önce, soyunun ne olduğunu ve nereden gelmiş olduğunu bilmelidir ve açıklamalıdır.

 

1990-2003 Yılında Kerkük Türk şehrine saldırmakla, yağma yaparak nüfus ve tapu dairesini yakarak, şehrin kütüphanelerini yağmalayarak ve birçok eylemler düşmancasına planlı olarak düzenlemişlerdir.

Çok sayıda masum çocuk, kadın ve yaşlıları öldürmüşlerdir.

 

Bizler Irak Türkleri olarak, Kerkük Türk şehrini hiçbir zaman, bir düşmana, işbirlikçilere vermeyiz ölürüz Kerküksüz kalmayız, Kerküksüz hiçbir zaman Türklük olamaz, Kerküksüz hiçbir zaman Türkmen eli kurulamaz, Kerkük Irak Türklerinin kan damarları, Kerkük Türklerin başkenti, sevgi, aşk besleyen, büyüten büyük gönülleridir. Kerkük’ü bıraktığımız zaman, Kerkük uğrunda şehit olan,

Hapishaneye atılan soydaşlarımıza, kardeşlerimize Irak Türklerine, Dünya Türklerine acaba ne söyleyeceğiz?

Bizim varlığımız Kerkük’le Türklükledir, Türk dünyasıyladır.

 

Türkler hiçbir zaman Kerküksüz olamaz, Kerküksüz bizler için ölüm daha iyi olacaktır, artık Kerkük’le

Yaşayacağız ve onun için ölürüz canımızı, kanımızı veririz.

Artık canımızı veririz, kanımızı veririz,  Kerkük’ü asla, asla veremeyiz, bir erimiz, bir damla kanımız, kalana dek, ölene can verene dek, Kerkük bir Türk şehridir ve Türk şehri kalarak, Türklük duygusuyla coşacaktır Kerkük olmadan tüm umutlar, ilkelerimiz yok olacak,. Kerkük’ün varlığı bizim varlığımızdır, Kerkük için yaşıyoruz ve Kerkük diye Dünya yüzünde Irak Türklerini var olduğu, büyük bir millet olduğu tüm Irak Türklerinin köy, ilçe şehirlerinde yüce Tarihlerini Kerkük’le geleceğimizin parlak olmasıyla, bağımsızlığımız, özgürlüğümüz yansıtarak bu uğurda tarihe yazılan kanını, canını veren şehitlerimizi canlandırmaktadır…

Artık Kerkük ile yaşıyoruz ve gelecekte de Kerkük ile umutluyuz ve Kerkük’ün bir Türk şehri olduğunu Kayseri, Kalesinde, Kışlasında, Taş Köprü, içli, duygulu, izleri türküleri, ölmeyen Hoyratları Türklüğüne müjdeler vererek yarınların Türk milletinin olmasını söyleyerek, Al, Mas Mavi bayrağıyla Gökyüzünde canlanarak, Kerkük Türk’tür, Türk kalacak tarihten günümüze kadar söylemektedir.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank