content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

04 Şub

Kedi İçince Kendini Aslan Zannedermiş…

Alkol merdi susturur, namerdi konuşturur. Veya alkol cesuru susturur, korkağı konuşturur gibi örnekleri çoğaltabiliriz.  Örnek dağarcığımıza daha çok örnekler ekleyebiliriz. Sadece alkol değil her türlü uyuşturucu kullanan insanlarda aynıdır.
Evet, günümüzde alkol kullanmayan çok az sayıda insan bulunmaktadır.   Ne yazık ki buna birde uyuşturucu kullananlar  eklendi.
Alkol ve uyuşturucu satış oranlarına ve istatiklere bakınca bunu görebiliyoruz. Alkollü içeceklerin tüketimi her gün daha da çoğalmaktadır. Alkol ve uyuşturucu kullanma yaşı ise gençlere hatta çocuk yaştaki insanlara kadar inmektedir.
Bazı insanların alkolü nereleriyle içtiğini anlamış değilim.  Bir kadeh sonrası kimi kendisini hatırlamaz sapıtır. Bilincini kaybeder.  Kimi ise dünyanın sahibi olur aslan kesilir.

Çok az sayıda insan alkol aldığını hissettirmez.  Bilinci yerinde. Kendisinden ve bilincinden ödün vermez. Ne olursa olsun uyuşturucu ve alkol kullanımının azı çoğu olmaz. Zamanla müptelası olur. Bırakamaz.

Alkole ve uyuşturucuya sığınarak ve cesaret alarak kendisini aslan zannedenler edepten uzaklaşanlar kendilerini ne hale düşürdüklerini ayılınca anlasalar da utanma nedir bilmedikleri için kendisini toparlamadığı gibi mahcup dahi olmazlar.
E boşuna dememiş büyüklerimiz "alkol şişede durduğu gibi durmaz"
"İçki, bütün kötülüklerin anasıdır." Diye çok söylenmiş, insanlar uyarılmıştır.  Sebebi ise ortada. Nice ocakları söndürmüş, yuvaları yıkmış. Alkol  ve uyuşturucu alan bazı insanlar kendilerini kaybettiği gibi bir aptal cesareti oluşturarak ne yaptığını bilmez hale gelerek yaptıklarını hatırlamaz. Cinayetlerin, tecavüzlerin, şiddet olaylarının, trafik kazalarının, eşlerini ve çocuklarını dövenlerin, akıl Hastalıklarının hemen hemen bütün kötülüklerin sebebidir. Hatta bazı insanlar uyuşturucu temin etmek için her yolu denerler.  Boşuna dinimizce de yasaklanmamıştır.

Herkes çok iyi bilir alkolün uyuşturucunun zararlarını ve bunları alan alan insanların ne hale geldiğini. Çünkü alkol ve maalesef uyuşturucu bağımlısı olan canlarından, sağlıklarından, mallarından oldukları gibi ailelerini,  dostlarını eşini çocuklarını kaybedenlerde çoğunluktadır.

Alkol ve uyuşturucu insanların sadece fiziksel sağlığını bozmakla kalmaz ruhsal sağlığını da bozmaktadır. Toplum yapısını ve huzurunu tehlikeye sokarak suça teşvik eder ve suç oranını da arttırır. Alkol ve uyuşturucu bağımlısı olanlar sadece kullanan kişiyi değil yakın çevresini de etkiler. Yaptıkları taşkınlıklarla çevresini rahatsız eder.

Alkol ve uyuşturucu insanın zihnini bulandırır, ne yaptığını bilmez hale getirir, sağlıklı düşünmesine engel olur. İnsanı uyuşturur veya olmadık şekilde cesaretlendirir.  Ülkemizde alkol alan erkek, kadın hatta çocuk sayısı artmıştır.
Bunlar sorunları unutmaz. Sorunları çözmez.  Tam tersi sorunların kaynağıdır. Evliliklerin huzursuz oluşunun, şiddet ve boşanmaların, cinayetlerin sebeplerinden biridir.
Hepimiz Alkolün ve uyuşturucunu zararlarını saymakla bitiremeyiz. Çok ta iyi biliriz. Ama yine de bazı kişiler bunları bile bile kullanırlar.

Bazı kesimlerin olmazsa olmazı olmuş. Özel günlerde, düğünlerde, toplantılarda adet haline gelmiş, medeni oluşlarının göstergesi olarak kabul etmişlerdir. Dizi ve filmlerleler özendirilirken,  reklamlarla cazip hale getirilmektedir. Ticari açıdan önemli bir kazanç olmuş, parasına, sosyal çevresine göre de alkol üretim ve tüketimi artmıştır.

Alkol ve uyuşturucu geçici rahatlık verir. Uyanıp kendine geldiğinde her şey kaldığı yerden devam eder. Eksilmez hatta sorunlar çoğalmıştır. Sıkıntılar daha da artmış olur. Sarhoşluğun etkisiyle kimi kendini kral ilen eder, kimi dünyayı kurtarır, kimi de batırır.  Normalde anlatamayacağı, söyleyemeyeceği şeyleri fazlasıyla söyler, yapar. Kendinde olmadığı için ne yaptığını, ne söylediğini bilmez. Sarhoşluğu geçince Ben mi yaptım, ben mi söyledim diyerek ortalığı yıkar. Rezilliğinden utanmaz birde iyi bir şey yaptığını sanan zavallılar bulunmaktadır.  Ama iş işten geçmiş olan olmuştur. Artık faturasını ödeme zamanıdır. Son pişmanlıklar faydasızdır. Boşuna yasak olmamış alkol ve uyuşturucular. İnsanlar nedense yasaklanan şeylere karşı ilgi duyar üstüne giderler.  Başlarına belaları açınca eyvah derler ama nafile.  Kendi düşen ağlamaz derler aslında doğru değil bence. Kendi düşün ağlar hem de yakın çevresini ve sevenleri de ağlatır.

Zarar sadece kendine olmamış etrafında ki insanlara da zarar vermiştir. Bir şey yaptığınızda sadece kendinizi değil çevrenizi de düşünün. Unutmayın ki gelen kar da, zarar da sadece kendinizi değil çok insanı etkiler.
Bu hayatta tek başınıza değilsiniz.  Başka insanları incitmeye, onlara zarar vermeye hakkınız da yoktur.

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank