- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Kayseri’den ‘Erciyes’ Dergisi

Dergilerle ilgili başlattığımız yazı serisi çerçevesinde, gündemimizde yeralan dergi: Kayseri ilimiz merkezinde aylık yayınlanan fikir ve sanat dergisi Erciyes efendim.

Erciyes Dergisinin, 415, 16, 17 ve 418. sayıları masamızda. Erciyes’in her sayısında kapakta sanat ve edebiyat dünyamızdan bir isim ve imzanın fotoğrafı ve onunla ilgili tarih bilgileri veriliyor.

Masamızdaki 4 sayıda; Abdurrahim Karakoç, İrfan Ünver Nasrattınoğlu, Prof. Dr. Ali Berat Alptekin, Nail Tan fotoğraf ve bilgileri yeralıyordu.

Erciyes’in kimliğine bakalım:

Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü: Nevzat Türkten,

Genel Yayın Müdürü: Alim Gerçel, Yazışma: P.K. 218 Kayseri. Tlf: 0352 231 73 03

Dokuz isim ve imzadan oluşan, Hakem Heyeti var. Elimizdeki dört ayrı sayıda imzaları bulunanlardan bazılarının sıralanışı: Prof. Dr. Tuncer Gülensoy, Dr. Yaşar Kalafat, Prof.Dr. Saim Sakaoğlu, Mustafa Aslan, Halil Atılgan, Muhsin İlyas Subaşı, Nail Tan, Halil Gürkan, Abdülkadir Güler, Abdullah Çağrı Elgün, Nevzat Türkten, Doç.Dr. Tamila Abbashanlı, M. Halistin Kukul, Oğuz Çetinoğlu, Muhsin Bozkurt, Dr. Doğan Kaya, Ömer Aydoğan, Esma Şan, R. Mithan Yılmaz, Nurullah Aydın, Engin Namlı, Dr. Besim Özcan, Ülkü Önal vd.

Genel araştırma ağırlıklı yazıların dikkat çektiği Erciyes sayfalarında, yer yer şiirlerde karşılaşıldığı oluyor. 417 nci sayıda, ilk sayfa yeralan Halil Gürkan imzalı beş ayrı dörtlükten meydana gelen “Gül alev alev” adlı, başlıklı şiirden:

 

Seheri içerken susamış dağlar,

Yaprak alev alev, gül pare pare,

Rüzgâr bulutları sermaye bağlar,

Toprak alev, alev, çöl pare pare…

 

Erciyes Dergisinin sahibi ve yazı işleri müdürü, A. Nevzat Türkten için “Nevzat Türkten Armağanı” adlı kitap hazırlığı içinde bulunulduğunu bana gelen yazıdan öğrendim.

 

NEVZAT TÜRKTEN

İnsanlar, hangi meslek sahibi olurlarsa olsunlar, sanat ve edebiyata karşı, şu veya bu biçimde, az ve çok ilgi duyarlar. Bunun açık örneği olarak Kayseri ilimiz merkezinde aylık yayınlanan Kültür ve Sanat Dergisi Erciyes’in sahip ve Yazı İşleri Müdürlüğünü Murathan Basın Yayın Ltd. Şti. adına yürütmekte olan Avukat Nevzat Türkten karşımıza çıkmaktadır.

Aylık 400 küsur sayılara ulaşan, ulaştırılan bir Derginin varlığını sürdürmek, kolay değildir. Sabır ister, fedakarlık ister. En önemlisi ekonomik boyutu sıkıntı ve zorluklarla doludur.

Av. Nevzat Türkten ve arkadaşları, bu zorlukların aşılmasında, fikir ve gönül birliği yapmışlar, sanat ve edebiyatımıza anlamlı ve kalıcı hizmetlerini sergilemenin azim ve başarısını ortaya koymuşlardır. Kutluyor, tebriklerimi, sevgi ve saygılarımı sunuyorum efendim.