content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

26 Nis

Kaymakam Beyin Gücü Nereye Kadar?

Geçen yıl 23 Nisan törenleri, AK Parti iktidarının beceriksizliği yüzünden karmaşa içersinde geçmişti. Bu yıl aynı hatalar yapılmadı. Anıtlara çelenk bırakma krizleri yaşanmadı.Zaten bir anlamı da yoktu. Kim Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmak istiyorsa, milli bayramlarda bırakabilmelidir. Bıraksa ne olur ki, sorun çıkarmak için genelgeler ve yönetmelikler oluşturmak aymazlığın işareti. Birilerinin kraldan çok kralcı zihniyetlerinin, tören genelgelerine yansıması.

Bu yıl geçen yıl ki, benzeri şeyler yaşanmadı.
Ancak, törenlerin kısa sürdüğünden dolayı, küçük sorunlar çıktı.
Büyükçekmece'de ortaya çıkan skandal ise tam bir aymazlıktı.

****
Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği bir yarışmada, 1. olan çocuklara ödüllerinin tamamının, AK Parti İlçe Başkanı Celal Babayiğit'e verdirilmesi ise aymazlık bile demek istemiyorum ama tam bir beceriksizlikdi. Önce orada bulunan protokole sonra da Babayiğit'e ayıptı.

****
Töreni kim düzenlemişse demeyeceğim ama görünen o ki, Milli Eğitim Müdürlüğü düzenlemiş ki, Kaymakam İbrahim Yurdakul, yaşanan olumsuzluğa dayanamayarak isyan etmiş. Neden isyan etmiş anlaşılabilir değil. Çünkü kamu kurumlarının başı kendisi... Törenlerin nasıl olacağını kontrol etmemişse, kendi suçu var. Açıklamasında bunu kabul ediyor ancak yaşanan aymazlığı ortadan kaldırmıyor.

Yaptığı açıklama ile de kusurunu kabul eden Kaymakam Yurdakul bey, açıklamasında şunları söylüyor: "Belediye Başkanı kürsüde konuşurken baktım olay siyasi taraflara çekiliyor ve töreni terk ettim, kimseyle de konuşmadım. Özellikle seçim sürecine girildiği için herkes kendisine siyasi malzeme arıyor. Burada yaşanan hataların tamamı bana aittir. Bunun bir tekrarı da olmayacak. Bir dahaki törenlerde programların tamamını kendim listeleyip altına imzamı atacağım."
Bu açıklama için hem erdem hemde özrü kabahatinden büyük yanıtını hak ediyor kaymakam bey.
Hataların tamamının kendisine ait olduğunu kabul ediyor, tekrarının olmayacağını belirterek, bir daha ki törenlerde programların tamamının altına imza atacağını belirten Kaymakam beye sormak gerekmiyor mu? Zaten bunu yapsaydın var olan protokol rezilliği yaşanmazdı. Hata kabul etmek hiç tartışmasız bir erdem. Ancak görevini yapmamak ise başka birşey...

****
Büyükçekmece Kaymakamı Yurdakul, 23 Nisan törenlerinde aymazlık yapanların, siyasi bir gösteriye çevirenlere izin verenler için gereğini yapması, disipline göndermesi sonrasında ise görevinden alınması için hangi yetkileri varsa devreye sokması gerekmiyor mu?

Sandıkçı'dan diğer ilçelerde yararlanmalıdır

İstanbul'un hangi ilçesinde Hüseyin Avni Sandıkçı kadar uzun görev yapan bir bürokrat var, bilmiyorum. Kaç bakan eskitti onu da bilmiyorum.

****
Her seçimde AK Partililerle kol kola olan, ilçe binasının önünde hiç çekinmeden AK Partili kadrolarla halay çekebilen, belde belediyeleri kapatılmasa 2009 seçimlerinde AK Parti Gürpınar adayı olduğu söyleyen milli eğitim müdürünün bence artık ya emekli olma ya da başka bir ilçeye gitme zamanı gelmiştir. Çünkü diğer ilçelerde, Müdür Avni Sandıkçı'nın hizmetlerini hak ediyorlar!

****
Töreni düzenleyen Milli Eğitim Yetkilileri; hangi mantıkla, herkesin katıldığı bir törende; İBB tarafından düzenlenen yarışmada birinci olanların tamamına AK Parti İlçe Başkanı Av. Celal Babayiğit'e ödül verdiriyorsunuz?
Bu aynı zamanda AK Parti İlçe Başkanı Celal Babayiğit'e karşı da yapılmış bir nezaketsizlik.
Tabi aynı zamanda Babayiğit'in de, halka açık bir törenin AK Parti etkinliği olmadığını bilerek o ödülleri vermemesi, ilk ödülü verdikten sonra, protokolun davet edilerek diğer ödülleri vermesini isteyebilirdi. Galiba basiretin bağlanması böyle birşey.

****
Milli Eğitim yetkililerinin, 'AK Parti'ye ve ilçe başkanına yaranacağım' derken hem törenleri sabote etmişler, tatsızlığın yaşanmasına ve AK Parti İlçe Başkanı Av. Celal Babayiğit'in kendi kalesine gol atmasına neden olmuşlardır.

Son söz: Bu saatten sonra yapılması gereken, töreni yüzüne gözüne bulaştıran yetkililer için gerekenlerin yapılmasıdır. Görülen o ki, Kaymakam Yurdakul'un yaptığı açıklamalar bunun olacağını gösteriyor. Tabi yaklaşık 10 küsür yıldır görevde olan ilçe milli eğitim müdürüne ve diğerlerine kaymakam beyin gücü yeter mi? Bekleyip göreceğiz.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank