- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Kaset Teknolojisi, Denetim ve Rasyonalite

Saddam Hüseyin henüz Irak’ta en güçlü günlerini yaşarken, CIA Saddam’ın bir oğlan çocuğu ile cinsel ilişkisini gösteren bir kaset hazırlamış.CIA sonunda bu kaseti kullanmaktan vazgeçmiş. Neden vazgeçti hususunda bilgi yok. Sonradan bu da ortaya çıkar.

Önemli olan, Amerikan Haber alma servisinin böyle bir durumu ahlaki, uygulanabilir ve rasyonel bulmasıdır.

Ahlaki olma hususunu daha sonra tartışabiliriz. Rasyonel olma hali ise oldukça açıklamaya muhtaçtır.

Şimdi düşünün, İran yönetimini al-aşağı yapmak istiyorsunuz. Bunun için günlerce propaganda yapmak, kamuoyu oluşturmak ve daha başka araçları kullanmak gerekir.

Bunlar oldukça pahalı, zor ve sonuç alınması riskli yollardır. Porno destekli kaset yapımı hem ucuz, hem de kolaydır. Üstelik etki alanı oldukça yüksektir. Kısa zamanda da sonuç verir.

Edindiğimiz deneysel sonuçlardan şunu söyleyebiliriz. Baykal’a uygulanan operasyondaki yöntemin hepsinden daha etkili ve ucuz olduğu ortadadır. Amerika’nın doğrudan kullanamadığı devlet ve hükümet başkanlarını bu yol ile kullandığı anlaşılmaktadır. Bizdeki durum farklıdır. Siyasi iktidar zaten Amerika ile birlikte çalışmaktadır.

Konuyu ahlak merkezli tartışıyoruz da, bizim burada ki saflığımız, ya da anlamakta zorlandığımız mesele; Amerikan yönetiminden ahlakı davranış beklememizdir. Böyle bir şey olmadı ve olmayacak da…   Anlamadığımız budur.

Sağlanan servetlerini elde edilen iktidarların yol haritalarında ahlakın hiç yer alamadığı hususu acı bir gerçektir.

Mafyalaşma ve cürüme ilerledikçe, komla planları yapan, komplo organizasyonları yapan şirketler oluşacak ve aralarında rekabet bile edecekler.

Eğer insanlık bu mafyokrasi düzenlerine her ne pahasına olursa olsun rıza

gösterirse komplo artarak devam edecektir. Çünkü rıza iktidarın önemli ve etkin bileşenidir.

Önemli olan halkın ve medyanın bu ahlaksızlığa rıza göstermemesidir. Ancak ne yazık ki, yaşadık ve gördük ki, medya bu komplonun ana parçasıdır.

Bir anlamda iyi de oldu. Kimin hangi kalitede olduğu da ortaya çıktı. Bizleri kimlerin yönettiği kimlerle birlikte komplolar hazırladığı da belli oldu.

Baykal zarar gördü, ama halk çürüyen bu sürecin sahipleri konusunda bilgilenerek çıktı.