content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

24 Kas

Kardeş Tavsiyesi

Bir tavsiye dilendirilir bu dem, yürekler şahlanır. Söz sahibine nice yakışır, şöyle ki:

Hayat planlandığında görev gibi yaşanır. Plansızlık ise erken yaşlanmaktır. Ne ifrat ne tefrit, ortada olmalısın. Bir veli kadar fikre tahakkümün olmalı bir deli kadar keyif almalısın gülmekten.

Beşiğinin gıcırtısı çalınmalı arada bir kulağına bugün bile. Bebektin ve ailenin gözünde hep bebeksin, bu bir nevi ikramdır hatır kollamalısın. Karışıyorlarsa hayatına amenna demeli, en iyisinin sevgi ile sezildiğini unutmamalısın. Dinlemek erdeminin tadını hissetmelisin, yolda ayak seslerini işitirken. Yere sert basmalısın, icabında zemin titremeli; ama bir çiçeği dahi toprağından söke söke ayırmamalısın.

Hayat bir kedi fare oyunu derler inanma, hayat hayalin sacayağıdır. Sen yorulduğunda azmin-azmin bittiğinde imanın koşacak yardıma meraklanma. Yanlış giden halleri parmağınla göstermekten korkma. Her hatanın her kula yazıldığı fikrinden yola çık, gönül yıpratma. Kısacası sen sen olurken birileri oluşumunu hissetmeli, bir fidanın çınara dönüşme azametini özünde bulmalısın. Bütün inkarlara rağmen gölgeye sığınmaz çınar, sen de kul gölgesi arama. Tırnakların var zaten en zirveye tırmanmaya, kırılırsa tırnakların buna da aldırma uzar, zaman her derde deva. Zaman zaman küçük düşebilirsin hayat deyip geç. Ölümden gayrisinin çözümü var unutma. Her hatanın silgisidir başarı, başarı kalkanına sırtını daya.

Kayıpların olacak tabi bu en doğalı aslında. Sürekli kaybederken bile içindeki ilahi gücü hatırla. Kayıp aradıkça ve kayıptan aralandıkça büyük kazançların olur, işte onları yakala. Geriye bakarken sen şunu unutma insanın yüzü ileriye dönük yaratılmış bu tesadüf değil asla. Hep ileri bak ve kendini yeniye hazırla.

Kardeş olmak için bir insanla aynı havayı teneffüs etmek icap etmez, kardeşlik dediğin bir yaratılış sırrıdır -fikirdir- yalnızca. Aynı bayrak altında özgürlüğün kokusudur algıladığın, minnet duymayı ihmal ettiğin anda hıyanet yapışır yakana, atalarının sırtladığı müthiş güç çıkış noktan olsun. Kardeşlerin artsın günbegün gönül birliğidir her şey sonunda. Kan değildir insan, hücre değildir; insan gönüldür boydan boya. İnsanı insana vesile yaratan Rahman’a güven, kardeşlerini ara. İyilik, güzellik o dem demlenir işte secdeye dayanan temiz alınlarda. Kimsenin iman tarifine, düşünmeden kapılma. İman varlık esasıdır, doğayı –en müthiş varlığı- iyi kavra.

Sen yaşlandıkça bazı doğruları daha net anlayacaksın, solo ol en ağır Itri bestesinde bile. Sesin kimliğin, görüntün ayrıcalığındır. Cesarettir insanı insan eden, güzellik sığmaz kelimelere, bırak sözlük karıştırma. Güzellik sensin, hayat sensin be kardeşim ötesi boş nasılsa…

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Kardeş Tavsiyesi”

  1. 1
    Ahmet AY Says:

    Ülkenin tenefüs edilemeyen siyasi atmosferinden böyle ferahlatan, akıcı, yakınlaştırıcı yazıyı yazdıan yüreğine sağlık.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank