- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Karamsarlık Zayıf İnsanların Özelliğidir …

Hasret duyulan zafere, çiçekli yollardan gidilmez.   Her ideoloji, her ideolojik olan din, istismarcılar nedeniyle inandırıcılığını kaybeder. İnsanın nefsi; hırsızlığa, yalana, aldatılmaya, güdülmeye daha yatkındır.   Rekabetin hat safhada olduğu bir yerde insanlığın değerleri anlamını yitirir. İki şey, aklı ve tedbiri bozar; biri acele etmek, diğeri de olmayacak şeyi istemek.   Halkın çoğu cahildir, okuması bilmesi anlaması sınırlıdır.  Halk; kim daha iyi aldatırsa on

Nurullah AYDIN 31 Mart 2014-ANKARA KARAMSARLIK ZAYIF İNSANLARIN ÖZELLİĞİDİR Hasret duyulan zafere, çiçekli yollardan gidilmez. Her ideoloji, her ideolojik olan din, istismarcılar nedeniyle inandırıcılığını kaybeder.İnsanın nefsi; hırsızlığa, yalana, aldatılmaya, güdülmeye daha yatkındır. Rekabetin hat safhada olduğu bir yerde insanlığın değerleri anlamını yitirir.İki şey, aklı ve tedbiri bozar; biri acele etmek, diğeri de olmayacak şeyi istemek.  Halkın çoğu cahildir, okuması bilmesi anlaması sınırlıdır.  Halk; kim daha iyi aldatırsa ona yönelir ve güdülmeyi kabullenir. Her yenilgiden sonra, zafere duyulan özlem biraz daha artar. Aldatmaya, yanıltmaya dayalı zaferler geçicidir.  Kararsızlık insanı tehlikeye, korkaklık başarısızlığa, cesaret zafere götürür. Aydınlanma karamsarlık bulutlarının dağıtılmasıyla gerçekleşir. Aydınlanan insanlar, sorumluluk bilinciyle karanlıkları aydınlatırlar. Umutsuzluk, karamsarlık yok. Bilinmelidir ki; er geç gücün yapamadığını adalet yapar.  Ümit çiçeğinin yeşermesinde adım at. Aydınlanmış amaçlı, hedefli, bilinçli, kararlı insanlarla; adil, özgür, barış, huzur, güven, hukuk düzeni kurulabilir.BEKLEYİN.

a yönelir ve güdülmeyi kabullenir.

Her yenilgiden sonra, zafere duyulan özlem biraz daha artar.  Aldatmaya, yanıltmaya dayalı zaferler geçicidir.   Kararsızlık insanı tehlikeye, korkaklık başarısızlığa, cesaret zafere götürür.

Aydınlanma karamsarlık bulutlarının dağıtılmasıyla gerçekleşir.   Aydınlanan insanlar, sorumluluk bilinciyle karanlıkları aydınlatırlar.

Umutsuzluk, karamsarlık yok.   Bilinmelidir ki; er geç gücün yapamadığını adalet yapar.   Ümit çiçeğinin yeşermesinde adım at.
Aydınlanmış amaçlı, hedefli, bilinçli, kararlı insanlarla; adil, özgür, barış, huzur, güven, hukuk düzeni kurulabilir. BEKLEYİN.