content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

15 Ara

Kale Kent’e Ayrıcalık Tanındı mı?

Beylikdüzü'nde Balıkçı Kenan'ın hemen yanında bulunan Kale Kent Evleri Projesi'yle ilgili yetkililere sorular sormak istiyorum.
Bu projeyi, ilk olarak gazetemizde çam ağaçlarının kesilmesi ile gündeme getirmiştik. Ardından Beylikdüzü Belediyesi kesilen ağaçların yerine yeni ağaçlar dikmişti.
****
Bu projenin hemen etrafından bulunan tüm projeler yaklaşık 5 katlı...
Kale Kent Evleriyle ilgili yapılan planların daha önce 5 kat olduğu, sonra plan tadilatı yapılarak 3 kat ilave edilerek 8 kata yükseltildiği iddia ediliyor.
Projenin tanıtımında, 100 bin metrekare alan içersinde 33 blok, toplam 1471 daire ve 32 ticari birim bulunduğu belirtiliyor. Daireler 119 bin liradan başlıyor 600 bin liraya kadar çıkıyor. Proje iki etaptan oluşuyor. İki etabın toplamının yaklaşık 150 dönüm olduğu iddia ediliyor.

1471 daireyi 33 bloka bölerseniz blok başına yaklaşık 44.6 daire düşüyor.
Her katta yaklaşık 5.6 daire bulunuyor.

100 bin metrekrelik alan içersinde yapılan 33 bloğun toplam oturduğu inşaat alanı yaklaşık 27 bin mterekare. Her blok 813 metrekarelik alana oturtulmuştur. (Tabi müteahhit blokların oturduğu temelleri değiştirebilir.) Toplam inşaat ise tahmin ediyorum 216 bin metrekare. Daire başına 146.8 metrekare düşüyor.
Sosyal donatı alanlarının toplam inşaat alanının dışında olduğunu tahmin ediyorum.

Soracağım sorular şunlar:

1- Kale Kent Evleri Projesi'nde neden önce 5 kat planlar yapıldı?
2- Eski planlar üzerinden yapılmış olsa 135 bin metrekare inşaat alanı olacaktı.
2- Sonra neden projede 8 kat üzerinden planlar düzenlendi?
3- Ve 81 bin metrekare fazla inşaat alanı sağlandı?
4- Çevresinde bulunan projeler 5 katlı yapılırken onların günahı neydi, Kale Kent Projelerinin özelliği neydi ki 3 kat fazla düzenlenerek, 81 bin metrekare fazla inşaat alanı verildi.
5- Yani toplam yaklaşık 554 daire fazla ayrıcalık tanındı.
6- Toplamda Kale Kent Evleri Projesi'ne tanınan ayrıcalık yaklaşık 162 milyon, eski para ile trilyon.
****
Yukarıdaki hesaplar bir bilenden sorulmamıştır, özellikle belirtmek isterim. Mutlaka yetkililerin sorularıma yönelik farklı açıklamaları bulanabilir. Hesaplamalarımın yanlış olduğunu iddia edebilirler. Hatta kimileri inşaat işinden anlamama rağmen nasıl olup da bu rakamları bulduğumu sorabilirler.
****
İnşaattan tek anladığım, geçen yıl kat karşılığı müteahhite verdiğimiz babamıza ait arsaydı. Üzerindeki binaları yıktırarak, babamı ve rahmetli amcamı da zor zahmet ikna ederek yeni binayı yaptırmıştık. 9.50 yükseklik, 3.5 kat anlamına geliyor. Bodrumlar bunun dışında.

Anlayacağınız bildiğim de inşaattan anladığım bu kadar.
Yetkililer benim ve kamuoyunun bilmediği ama kendilerinin bildiği açıklamaları gönderebilirler. Ve kamuoyunda söylenen tüm iddiaları da yanıtlamış olurlar. Tam da seçimler öncesi bu açıklamaların önemli olduğunu ve anlamlı olduğunu düşünüyorum.

Son söz: Belki de Kale Kent Evleri Projesi'nde kimseye çıkar sağlanmamış, toprak sahibine ve müteahhite hak ettiği inşaat alanı verilmiştir. Gazeteci olarak görevimiz, iddiaları gündeme getirmek ve kamuoyunu bilgilendirmektir. Yetkililerin sorumluğu da kamuoyunda açık açık konuşulan konulara yanıt vermektir. Yetkililerin yanıtlarına virgülüne dokunulmadan bu köşede yer verilecektir. Yanıtları bekliyoruz.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank