content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

12 Tem

Kahramanmaraş’a Özgü Acem Pilavı

Önce Lezzet Malzemeleri:

500 gr az yağlı kuş başı et 4 büyük boy havuç 2 orta boy kuru soğan 1 çorba kasesi pirinç 2 çorba kasesi et suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve fincanı  sıvı yağ 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı yarım su bardağı konserve bezelye  karabiber 1 tutam da yenibahar.

Vira Bismillah: Yapılışına Geçelim

1 kase pirinci bir tarafta tuzlu sıcak suyla ıslayın bir yandan da etleri bir tencereye koyup pişirelim.  Kaynayınca altını kısalım da yavaş  yavaş  pişsin.  Havuçları bir güzel fırçayla yıkayalım neden derseniz kabuklarını soymuyorum ben çünkü vitamini kabuğundadır. Havuçları Julyen doğrayalım ve  tavaya sıvı yağı koyup yavaş yavaş kavrulmaya bırakalım.  Soğanı ince  ince  doğrayıp onu da kavrulan havuçların içine ilave edelim az birazda onunla kavuruyoruz  pişen kuşbaşı etleri de ilave edelim ondan sonra da bezelyeleri  ve kara biberini ve yeni baharı  tuzu ilave edelim ağzını kapatıp bir kenara bırakalım.

Et suyunu bir tencereye koyup kaynamaya başlayınca pirinçleri yıkayıp kaynayan suya atalım  kaynayınca kısık ateşe alalım suyunu çekmeye yakın hazırladığımız harcı  pişen pilava ilave edelim yavaşça karıştıralım azgını kapatalım suyunu çekince altını kapatalım. Tereyağını da bir tavada yakmadan eritip üzerine dökelim. Tencerenin üstüne bir kağıt havlu örtelim ki pilav hamurlaşmasın tekrar bir kez daha yavaşça karıştıralım ki tane ta ne olsun pilav.

Hımmm,   bunun yanına ne gider yanına turp salatası gider onun da yapılışı 2 orta  boy turpu  yine kabuklarını soymuyoruz iyice fırçayla yıkayalım sora da rendeleyelim üstüne 3 4 bardak su ilave edelim 1 diş sarımsak ezelim biraz da tuz ilave edelim somak ekşisi  yakışır ekşisini de ilave edelim.

Arzuya  göre üstünü de bir güzel naneyle süsleyelim evet servise hazırdır acem  pilavı  ve salatamız.

Afiyet olsun size şunu da  söylemeden bitirmeyeyim diye düşündüm her yemeğin içine bir tutam da sevgi de  koymayı unutmayalım.

Ben yemek yapmayı çok severim. Yemek benim için bir tutkudur. Bu günden itibaren her Pazar, sizlere özgün yemeklerimden örnek tarifleri paylaşacağım.

Sağlıcakla afiyetle kalınız.

Not: Bir sonraki yemek tarifim resimli olacak. Bu yazım ilk olduğu için resimsiz olsun. Her yazımın sonuna bilinçli tüketicilik için haddime olmayarak minik öneriler ilave edeceğim.

Tüketici önerilerimiz:

Meyve ve sebze alırken, canlı renkleri tercih edelim. Canlı renkler güneşi daha çok görmüş ürünlerdir. Bunlar da diğerlerine göre daha vitaminlidir. Sebzeli yemekleri mümkün olduğunca az pişirmeye gayret edelim ve de pişirme sularını değerlendirelim.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Kahramanmaraş’a Özgü Acem Pilavı”

  1. 1
    nedret Says:

    İlk fırsatta deneyeceğim.
    Benzeri bir tarif te okumuştum ama siz birkaç ilave yapıp sıralamada bir iki değşiiklik yapmışsınz.

    Dönüş hanım, size özgü yeni lezzetleri merakla bekliyorum.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank