content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

17 Şub

Kafamız Kırılsaydı..!

Sorumluluk sahibi bütün Ordulular, Ünyeliler, Fatsalılar ve tüm ilçelerde yaşayan seçmenler, yaklaşan yerel seçimde partilerin görücüye çıkarttığı adaylar içerisinde adı hiçbir şekilde olumsuz bir olaya karışmamış, eğitimli, bilgili, görgülü geniş görüşlülük ve misyon sahibi şaibesiz, kimlikli, kişilikli, tertemiz, adaletli yaptıkları meclis üyeleri listesiyle bir bütün oluşturmayı başarmış belediye başkanı, muhtar ve ihtiyar heyeti üyelerini bunca aday içerisinden bulup seçerek göreve getirmek bu kadar zor olmasa gerek.

Geçmişten günümüze tekrar-tekrar yaptığımız hatır gönül meselesini bu yerel seçimde yapmamak ve bir daha elimiz kırılsaydı dememek için, manavdan alacağınız bir kilo domates, biber, patlıcanı ezik var mı, çizik var mı diye manavın başının etini yiyerek seçerken gösterdiğimiz özeni, başkanı ile bir bütün olan belediye meclisi, muhtar ve ihtiyar heyeti üyelerini seçerken gösterirsek hiç kimsenin karnı ağrımaz.

Devlet adına milletin hizmetkârlığına soyunmak ve seçilerek halktan temsil yetkisi almak ayrıcalıktır, onurdur, gururdur. Ancak mesele öyle ya da böyle bir şekilde seçilerek halktan temsil yetkisi almak değil, halk tarafından verilen temsil yetkisini, haktan ve adaletten yana kullanarak, halkı en mükemmel şekilde devlete ve millete karşı temsil etmektir.

Bu noktada seçmenlere düşen adayları ince eleyip sıkça dokuyarak en mükemmelini seçip göreve getirmektir. Ancak bugüne kadar olduğu gibi bugünde hiç bir satıcı malım çürük demediği ve demeyeceği gibi, hiçbir siyasi partide (adayı için kötü demez, dememiştir).Ancak her zamanda halkın teveccühüne mazhar olan adayları koymamış ya da koyamamışlardır. Kendinden emin olanları tenzih ederiz.

Ama fırsatını bulduğunda yani siz ona fırsat tanıdığınızda siz görmeden sepete ya da torbaya bir tanede olsa çürük atmaya çalışanlar gibi kendinden başkasını düşünmeyen siyasilerde de seni ve insanları değil kendilerini ve bir avuç yandaşlarını düşündükleri için bir aday gösterirler. Geçmişte bunlar çok oldu. Bugün neden olmasın.

Siz siz olun, düne kadar olduğu gibi bundan sonrada karşısında esas duruşta bekleyeceğiniz değil, kendisine ve devletine olan sevgisi ve saygısından ötürü sizin karşınızda esas duruşta hizmet vermek için bekleyecek adayları bulup Ordu’ya, Ünye ye, Fatsa ya, bütün ilçelere başkan ve meclis üyesi, mahallelere muhtar ve ihtiyar heyeti olarak seçin.

İşte bu yüzden seçeceğiniz adaylar iyi eğitimli, kültürlü, görgülü, bilgili ve becerikli kılığı, kıyafeti, oturması, kalkması, yürümesi, halkına, atanmış ve seçilmişine karşı tutum ve davranışı, kendisini bildiğinden buyana sergilediği yaşam biçimi, aday olamadan önce kendisini ve ailesini geçindirmek için yaptığı işindeki başarısı, önce kendi aile içersindeki konumu, iyi bir aile reisi, iyi bir eş, iyi bir baba, iyi bir anne, iyi bir akraba, iyi bir arkadaş, iyi bir dost, iyi bir komşu, en önemlisi iyi ve güvenilir insan olmalıdır.

Çünkü iyi bir insan kimseye yük olmayan insandır. İyi insan elinden geldiğince başkalarının yükünü çeken insandır. İyi insan elinden ve dilinden kimseye zarar gelmeyen insandır. İyi insan naz yapmaktan ziyade naz çeken insandır. İyi insan insanları karşılıksız seven ve kimseyi incitmeyen insandır. İyi insan insanlardan gelen kötülüklere her daim sabreden insandır. İyi insan herkese yüce Allah’ın yarattığı bütün canlılara şefkat ve merhametle davranan insandır. İyi insan kendini asla sevmeyen ve hep kusurlu bilerek yaşayan insandır. İyi insan edep sahibi insandır.

İyi insan özür dileyeni af eden insandır. İyi insan kimseye suizan etmeyen alçak gönüllü insandır. İyi insan hep güler yüzlü ve çalışkan insandır. İyi insan vaktini boşa harcamak yerine ilim irfan öğrenerek değerlendiren insandır. İyi insan aza kanaat eden, helalinden kazanarak Allah’a şükretmesini bilen insandır. İyi insan yaptığı iyiliği ve gördüğü kötülüğü unutan, yapılan küçük bir iyiliğe dahi kesinlikle teşekkür eden insandır. İyi insan kahkaha ile gülmediği gibi, az konuşan ve asla yalan söylemeyen insandır. İyi insan borcuna ve sözüne sadakat gösteren içi ve dışı aynı olduğu gibi, özü ve sözü de doğru olan insandır.

İyi insan adil ve kendinden emin insandır. İyi insan vefalı insandır. İyi insan vatanını, milletini seven, kanunlara ve hayat kurallarına riayet eden insandır. Kısaca iyi insan gıda ve ilaç gibi her daim aranan insandır. Aklımızın erdiği, dilimizin döndüğünce saydığımız insani özelliklerin tamamına sahip bir insan, iyi insan olmaktan da öte, mükemmelliği yakalamış bir insandır.

Ama biz yinede hatasız kul olmaz özdeyişinden hareketle, en az hata ile yaşamını sürdüren vasıf sahibi adayları bularak büyük ve küçük şehir belediye başkanı, meclis üyeleri, muhtar ve ihtiyar heyeti üyeleri seçmenin gayreti içerisinde olalım.

Geçmişte olduğu gibi bugünde siyasi partilerden birçok aday Ordu büyükşehir başta olmak üzere Ünye, Fatsa ve diğer bütün ilçe belediye başkanlıklarına, belediye meclis üyeliklerine ve mahalle muhtar ve ihtiyar heyeti üyeliklerine seçilebilmek görücüye çıktılar.

Bütün adaylar sevabıyla, günahıyla gün gibi ortada boylarını ve huylarını göstermeye başladıklarına göre, artık söz sırası siz seçmenlerde.. Geçmişte olduğu gibi 4-5 yılda bir karşınızda bir ay süre ile esas duruşta kalıp, oyunuzu aldıktan sonra 4-5 yıl boyunca sizleri, bizleri ve hepimizi esas duruşta bekleten adaylar yerine, yukarıdaki vasıflara sahip adaya ve ekibine seçilecek oranda oy verelim ki.. 30 Mart 2014 yerel seçiminden sonra da elimiz yerine kafamız kırılsaydı demeyin, demeyelim diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Kafamız Kırılsaydı..!

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank