- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Kafalar Nasıl Karıştırılır..!

Kendinden başkasını düşünmeyen zatı muhteremler zamanın evvelinde ülkenin ve insanların ilelelebet başında kalmak istiyorsan halkını çalışmadan geçinmeye alıştırarak tembelleştir diye boşuna söylememişler.Tembelleri istediğin gibi yönlendirerek istediğin gibi kullanmak geçmişten günümüze birileri için pekde zor değil.

Eğer halk bizlerin yanlı ve yanlış olarak görüp değerlendirdiğimiz bu türlerin yaptıklarına en iyisini onlar bilir diye itibar edip geçmişten günümüze hala peşlerinden gidiyorsa, bizlerin göremediği yada gördüğü halde anlayamadığı bir bildikleri vardır.

Bir asırlık cumhuriyet döneminde gelmiş geçmiş bütün iktidarlar ve onların işbirlikçisi medya kuruluşları aynı yolu izleyerek yaptıkları abuk sabuk programlarla,yalan yanlış haberlerle halkı kahvelerde orada burada ekran başında tutarak hayata dair yeni düşünceler üretmesine mani oldular. Ve hala aynı yolu izleyerek mani olmaya devam ediyorlar.

12 Eylül 1980 İhtilalinden sonra kurularak her geçen gün mantar gibi çoğalan tembel kutusu televizyonların büyük çoğunluğu kurluduğu günden buyana ve halen işbirlikçilerinin istek ve talepleri doğrultusunda gece gündüz yerli yersiz yaptıkları gündem ve kafa değiştirmeye yönelik programlarla halkın doğru düşünmesini engelleyip kafasını karıştırıyorlar.Bu çirkin düşünce ile yollarına fütursuzca devam ederek halkı uyutuyorlar.

İnanıyoruzki rahmetli başbakan ve cumhurbaşkanlarından Turgut Özal tarafından TRT’nin tek oluşu nedeniyle sıkça yapılan darbelerin önüne geçilmesi düşüncesiyle kurulmasına izin verilen özel televizyonlar,develt tarafından imal edilerek kulalnılıpta daha sonra raydan çıkan kullanılmışların devletin ve mileltin başına bela olmaları gibi televizyonlarında bugün onlar gibi önü alınaz duruma gelmesinden ülke ve insanlar büyük zarar gördü ve halende görmeye devam ediyor.

Dünden bugüne ve halen ülkenin ve insanların en büyük derdi ve başbelası cehalet iken,damdan düşen televizyonların mantar gibi çoğalmaları neticesinde halkı eve ve kahvelere toplayarak çalışmaktan alıkoyduğu gibi doğru düşünmelerini engelleyerek cehaleti körüklediğini söylemek yanlış olmasa gerek.

TRT’nin tek olduğu yıllarda Teelvizyon hiç kimse tarafından bukadar çirkin ve böyle amaç dışı kullanılması bu kadar göze batar şekilde değildi. TRT’nin devlet olma özelliğinden kaynaklanan gözle görülür büyük bir ağırlığıve yol gösterme açısından son derece büyük önemi ve özelliği vardı.

Bugün öyle değil.Önüne gelen isteyenin istediği gibi meşru yada gayri meşru olayları ciddi bir konuymuş,olaymış gibi istediği saat ve dakikada halkın önüne koyabiliyor.Kimsede çıkıp sen yada siz ne yapıyorsunuz.Bizim ülkemiz ve insanımız bu yaptığınıza daha hazır değil diye olaya el koymuyor.

Halbuki yüce yaratan yarattığı kullarının yapısınıve dayanma gücünü bildiği için ne kadar çalışıp,nekadar,istirahat ederek yeni bir güne nasıl ve ne şekilde uyanması gerektiğini 24 saati 3’e bölerek 8 saat,çalış,8 saat,gez ve 8 saat istirahat yapki ömrünü rahat ve huzurlu bir biçimde tamamlarken geçimini adam gibi sağlıklı bir şekilde sürdüresin ndemiş.

Halkı düşünmektan alıkoyarak işbirlikçilerinin suyun gözünde kalmasına destek vermek için var olupta hergün bir yenisi ortaya çıkan işbirlikçiler,halkındoğru düşünmesine ve gelecekleri adına sağlıklı karar vermesine mani olmak için dinlenmeden işe gitmelerini sağlamak adına 7 gün 24 saat çirkin yayınlar yaparak ellerinden geleni ardına koymuyorlar.

Yanlış zihniyetlilerin bu vurdumduymazlıkları daha ne kadar böyle fütursuzca devam eder, orasını Allah bilir diyeceğiz ama, halkı istediği anda istediği şekle sokup,istediği gibi yönlendirmeyi başaran işbirlikçilerin kanalları ve borazanları nerede ne zaman harekete geçerek halkın kafasını nasıl ne şekilde karıştıracaklarını çok daha iyi bilirler diyor, saygılar sunuyorum.

Ahmet Yenin
Kafalar Nasıl Karıştırılır..!