- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

İzmir’in şansı: Binali Yıldırım

İzmir'in Türk Tarihi'nde Millî Mücadele'de ve Cumhuriyet Tarihi'nde çok önemli bir yeri vardır. İzmir, Türkiye'nin demokratikleşme mücadelesinin de merkezlerinden biri olmuştur.

Türkiye'nin demokrasiye geçmesinin tarihi olan 14 Mayıs 1950 Genel Seçimleri'nden itibaren İzmir hep Demokrat Parti'nin yanında ve tek parti diktasının devamı olarak gördüğü CHP'nin karşısında olmuştur.

Aslında İzmir ile devletçi ve halktan kopuk CHP'nin hiçbir yakınlığı yoktur. Ancak ne var ki AK Parti döneminde yapılan teşkilatlanma yanlışlıkları ve isabetli olmayan aday tespitleri neticesinde, İzmir'de yapılan Büyükşehir Belediye Seçimleri'ni CHP'li adaylar kazanmaya başlamıştır. Buna karşılık AK Parti İktidarı bugüne kadar İzmir'e birbirinden değerli yatırımları yapmaktan geri durmamıştır.

***

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti hükûmetlerinde hiç değişmeden bakanlık yapan tek kişi ve son derece başarılı bir proje ve yatırım adamıdır. Başbakan Erdoğan'ın liderliğinde ve desteğinde Türkiye'de son on bir buçuk yılda gerçekleştirilen bütün Dev Projeler'in altında onun imzası vardır. Bu projelerden bazılarını kısaca sayalım:
* İzmir-İstanbul Otoyolu Projesi ve Körfez Geçiş Köprüsü: Bu projenin ikmaliyle on saatlik İzmir- İstanbul yolu üç saate inecektir.
* Konak ve Sabuncubeli Tünelleri ve Ege Ray Projesi.
* İzmir- Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi: Bu sayede İzmir-Ankara arası ulaşım üç buçuk saate inecektir.

* Asrın Projesi Marmaray: 29 Ekim 2013'te hizmete girdi.
* Avrasya- İstanbul Boğazı Karayolu Boğaz Tüp Geçişi Projesi: 2015'te tamamlanacak.

* Ankara- İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi: Tren seferleri başlamak üzere. Böylece Ankara- İstanbul arası ulaşım üç saate iniyor.
* Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu: 2015'te tamamlanacak.

* Dünyanın En Büyük Havalimanı Projesi: İstanbul'da gerçekleştirilecek olan proje 2018'de tamamlanacak.
* Türkiye'nin En Büyük Limanı 'Kuzey Ege Limanı' Projesi: Proje iki yıl içerisinde tamamlanacak.

* 70 Yılda 26 Havalimanına Karşılık 11 Yılda 26 Havalimanı Projesi: Hava yolu halkın yolu oldu.
* 70 Yılda 6.000 km Yola Karşılık 11 Yılda 17.000 km. Yol Projesi.

***
İşte Türkiye'nin son dönemde Başbakan Erdoğan'dan sonra en büyük mimarı olan ve bütün bu projeleri gerçekleştiren Binali Yıldırım, güzel İzmirimize hizmet vermek üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak çalışıyor.

Binali Yıldırım'ın önümüzdeki beş yıllık dönem için hazırladığı, ekonomide 261, ulaşımda 196, ekolojik hayatta 179, kentsel hayatta 142, sağlıkta 75, kültür ve sanatta 210, sosyal hayatta 220, engelsiz hayatta 96 ve teknolojide 35 olmak üzere tam 1414 projesi var. Bu projelerin gerçekleştirilmesiyle 65 milyarlık yatırım yapılacak ve 175 bin kişiye iş imkânı sağlanacak. Bu binlerce projenin içinden birkaç tanesini örnek olarak sayalım:
* Kuzey Ege Çandarlı Limanı, İzmir'i Avrupa- Asya ticaretinin merkezi haline getirecek ve yeni 'Deniz İpek Yolu' olacak. Bu liman Avrupa'nın üçüncü, Türkiye'nin en büyük konteynır limanı olacak.
* Kemalpaşa Lojistik Merkezi, Türkiye'nin en büyük lojistik merkezi olacak.

* Kemalpaşa- Turgutlu Demiryolu, Ödemiş- Kiraz Demiryolu, Kuzey Otoyolu, Egeray İzban, Sabuncubeli Tüneli (İzmir-Manisa arası 15 dakika olacak), Konak Tüneli, İzmir- Ankara Yüksek Hızlı Treni, İzmir- İstanbul Otoyolu, İzmir-Ankara Otoyolu...
Kısaca, Binali Yıldırım, İzmir için bir şans ve kaçırılmaması gereken bir fırsattır. Bu çalışkan, mütevazı, esprili gönül adamına oy vermek ve onu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçmek, İzmir'in istikbâlini değiştirecek çok önemli bir karardır. İzmirlilerin bu fırsatı iyi değerlendirmelerini diliyorum.