- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

İşte Bu Aşk-ı Memnu!

Aşk-ı Memnu dizisi 24 Haziran 2010 tarihinde sevenlerine veda etti bilmeme ihtimalinizin olmadığı gibi...

Reyting rekoru bekliyordum, yakınlarıma da söylemiştim hatta. Normal birinciliklerde 30, 35 en taş çatlasa 40 olarak gelen share oranının yüzde 60 olacağını iddia etmiştim.

Beklediğimden fazlası oldu, share oranı tüm kişilerde 58,6 , % 67,3 olarak da AB grubunda geldi yani Perşembe gecesi Türkiye'de her dört evden üçünde Aşk-ı Memnu Veda izlendi.

Reyting olarak baktığımızda da yine 27,1 ile AB grubunda, 23,4 olarak da tüm kişilerde Perşembe'nin galibi olmakla birlikte normal birinciliklere üç kat fark atıldı, ki ;

o gece atv'nin iddialı dizilerinden Parmaklıklar Ardında da final yapıyordu. Buna rağmen Kanal D Aşk-ı Memnu, Aşk-ı Memnu Özet ve Aşk-ı Memnu Özel ile Uğur Dündar'la Star Haber'i saymazsak ilk üç sırayı aldı. Parmaklıklar Ardında 7. lik ile yetindi AB grubunda. Tüm kişilerde Aşk-ı Memnu yine ilk üçte, Parmaklıklar Ardında dörtteydi.

Reyting rekorunun yanısıra internette de yorum rekoru kırdı dizi, ayrıca belirtelim...

Öyle bir gün ve devamında geceydi ki insanlar işten eve yetişebilmek için çabaladı, taksi şoförleri kazandı, restaurant işletmecileri üzüldü, o geceye randevu verilmedi - randevu kabul edilmedi, işçisi, emeklisi, hademesi, öğretim üyesi, zengini, fakiri Türkiye'nin dörtte üçü Aşk-ı Memnu Veda'yı bekledi. Mecliste dahi dizinin izlendiği haberleri basına yansıdı.

Ekrana kilitlendik yani... durum buydu...

Gözüme takılan birkaç olumsuzluk da vardı, belirtmek istemiyorum şimdi. Televizyon eleştirmenlerinin çoğu eleştirisine katıldığımı belirtiyorum sadece, yine de dizinin görkemine hayran kalıyorum.

Bu vedanın Aşk-ı Memnu'nun ' en iyi drama dizi ' olup olmadığını, Tatlıtuğ'un da ' en iyi drama dizisi aktör ' olup olmadığını da açık biçimde gözler önüne serdiğini düşünüyorum.

Bu saydığım başarılar çok büyük başarılardır televizyonculuk sahasında, tebrik ederim. Ancak benim bundan ziyade takdirim, tebriğim, kutlamam bu diziyi romana bağlı kalarak yani sizin deyiminizle ' Halit Ziya Uşaklıgil'in ölümsüz eserinden... ' durumunu bozmayarak devam ettirip bitirmenizdir. Yaprak Dökümü'ne yaptığınız devamında Reşat Nuri Güntekin'e yaptığınız terbiyesizliği Uşaklıgil'e yapmadığınızdan ötürüdür.

Bu eser ölümsüz müdür peki ? Evet, bu saatten sonra ölümsüzdür. Tık rekoru kırdıran sahneler artık internet denen bu uçsuz bucaksız mecrada ise Aşk-ı Memnu ölümsüz bir eser ( ! ) olmuştur artık...

Aşkla, imanla...