content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

14 Ara

İstanbul Valisi’ni ve Küçükçekmece Kaymakamı’nı Göreve Çağırıyorum

Sefaköy Lisesi 1971 yılında kuruldu. Ortakokul ve lise öğrencilerini kabul etmeye başladığı 1973 yılında ortaokula başladım. Lise son sınıfa kadar aynı lisede okudum. Ortakokul ve lise döneminde İnönü Mahallesi'nden, okulun bulunduğu Yeşilova mahallesine kadar kilometrelerce yürürdük.
Sefaköy'ün ilk ismi (bir Rum köyü imiş) Sofra köydü. Daha sonra Safraköy olmuştu. Safra ismi kötü çağrışımlar yapıyor denilerek, belde belediyesi döneminde Sefaköy'e çevrilmişti.
Tabi okulumun ilk ismi Safraköy de Sefaköy'e dönüştürülmüştü.

****
Bugün Sefaköy diye bir semt ismi, okulumuzun adının dışında (bir de okulun önündeki İETT otobüs durağının ismi) tarih olmuştu. 2010 yılının başında Doğan Hastanesi'nin Sahibi Doğan Birgül, eşinin isminin yüklüce bir bağış karşılığında, dönemin ilçe milli eğitim müdürünün teklifi üzerine okula verilmesine sıcak bakıyordu.
Dönemin İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Doğan Hastanesi Sahibi Doğan Birgül'le Halkalı'da yapılan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün dekoras-yonunda kullanılmak üzere 1 milyon TL'lik bağışı konuşuyor. Ve bunun karşılığında da 40 yıllık okulumuza eşinin isminin verileceği görüşmeleri yapılıyordu.
Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bağış parasının ilçe milli eğitim müdürlüğünün ukdesinde olmadığını belirterek, kendilerine yapılması karşılığında ismin verilmesini kabul ederek, birilerinin hesabını farklı bir biçimde bozuyordu.
****
Ve sonunda karşılıklı protokoller imzalanıyor ve binlerce mezun vermiş okulumuzun ismi; Doğan Birgül'ün eşinin adı olan Dr. İsmet Birgül ismi verilerek tarih oluyordu.
Birkaç arkadaşımızın öncülük etmesiyle yılın başında okulumuzun isminin geri kazanılmasıyla ilgili toplantılar yaptık. Belediye başkanı, kaymakam, il genel meclisinde gurubu bulunan siyasi partilerin temsilcileriyle, il milli eğitim müdürlüğünün yetkilileriyle yaptığımız toplantılar sonrasında isim değişikliğinin yanlış olduğu konusunda mutabakata vardık.
Ulaştığımız bilgilerde, okulumuzun isminin Sefaköy Dr. İsmet Birgül Lisesi olarak kabul edilmesi kararının İl Genel Meclisi'nin Şubat 2010 oturumunda oy birliği ile verildiğine ulaştık. Bu karara ulaştıktan sonra, iki yıl boyunca Sefaköy ibaresi olmadan okulun isminin kullanılması ve buna milli eğitim yetkililerinin seyirci kalmasına, okul mezunları olarak isyan ettik.
****
Yaklaşık 5 ay önce İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız'la yaptığımız son görüşmede, okulun isminin il genel meclisinden çıkan kararda olduğu gibi Sefaköy Dr. İsmet Birgül Lisesi olarak değiştirilmesi için yazı yazdığını ve en kısa zamanda gerekenin yapılacağını söyledikten sonraya beklemeye başladık.
Düne kadar bu bekleme devam etti. Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okul yetkililerinden, il milli eğitimin yazısının gereğinin neden yapılıp yapılamadığına yönelik bir türlü bilgi alamadık. 
Ve sonunda dün yazının aslına ulaştık ve gördük ki, tam tamına 8 aydır verdiğimiz uğraş kapsamında 3 ay boyunca il milli eğitim müdürlüğünde, 5 ay boyunca da ilçe milli eğitim müdürlüğünde yazımızın bekletildiğini öğrendik.
****
Bir gazeteci ve bir okul mezunu olarak anlayamadığım şu:
40 yıllık bir okulun, 5-6 tril-yona mal olmuş bir okulun ismi, onbinlere mezunun anıları, bir trilyon karşılığında nasıl satılabilirdi? Ve bu satılmaya hiçbir yetkilinin, hiçbir il genel meclis üyesinin itiraz etmemesi anlaşılabilir bir şey değildi.
Ve mezunlar olarak müdahale ettikten sonra, ilgili yerlerden çıkan yazıların gereği neden aylarca yapılmamıştı? Neden yazılar sümenaltı edilmiş ve gizlenmişti?
****
Buradan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya, Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk'e açık çağrı çıkarıyorum. Vali Mutlu'nun, il genel meclisi'nin yazısını üç ay il milli eğitim müdürlüğünde bekletenler hakkında, Kaymakam Öztürk'ün de beş ay boyunca il milli eğitim müdürlüğünün gereğinin yapılmasını istediği yazısını, ilçe milli eğitim müdürlüğünde beş aydır bekletenler ve okul müdürü hakkında soruşturma başlatmasını istiyorum.
Bunu sadece kendi adıma değil, tüm mezunlar adına talep    ediyorum.
Ve acaba binlerce okul mezununun müdahil olduğu bir olayda, yazıları sümenaltı edebilenler acaba müdahili olmayan konularda hangi yazıları sümenaltı etmişlerdir?

Son söz: Bundan sonraki mücadele, Dr. İsmet Birgül isminin okuldan tamamen çıkarılması için olacaktır. Emek ve katkı verenlere teşekkür ediyorum.
 

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank