content
02 Eyl

İstanbul Trafiğine Alternatif Çözüm Önerisi

İstanbul Trafiğine Alternatif Çözüm Önerisi: Evde Oturana Para Verilsin

İstanbul trafiği... Şehr-i şahanenin en büyük sorunlarından... Çözümü için onlarca laf edildi, ediliyor. Onlarca yazı yazıldı, yazılıyor. Onlarca haber yapıldı, yapılıyor ancak onlarca icraat yapıldı, yapılıyor diyemeyeceğim ne yazıktır ki. Her yapılana, edilene umut bağlamama, gönülden desteklememe karşın bir gazetenin ekinde, ünlülere sorulan sorulardan oluşan küçük köşede 'İstanbul'da en nefret ettiğiniz şey ne?' diye sorulduğunda verilen 'Trafik' cevabı bir arpa boyu bile yol gidilemediğinin kanıtı olarak karşıma çıkıyor. Yönetenler işi bilmediği, işi bilenler başa gelemeyip laf-ı güzafta kaldığı için bu sorun gördüğümüz kadarıyla yapısal, mimarisel ve fonksiyonel olarak çözülemeyecek. O zaman bir fikrim var:

Evde Oturana Para Verilsin

Ülkemizin ekonomik koşulları baz alındığında insanımızın durumu da hiç ama hiç iyi olmadığına ve bu gidişatla da olacak gibi görünmediğine göre fikrim kendini bir adım daha öne çıkarıyor. Trafiği oluşturan kişisel araçların çoğu gezmek, eğlenmek, yemek, içmek istikametinde ilerliyor, en garip vatandaş ile en garip araç bile. Yine toplu taşıma araçları da yemek, içmek, gezmek, görmek niyeti içerisindeki insanlarla dolup taşıyor her gün. Bu insanlara cüzi miktarda para verilse evde oturdukları her gün veya kişisel araçları ile toplu taşıma araçlarına binmedikleri günlerde ne güzel olur ve hep beraber görürüz ki güzel olmanın yanında trafik de ne kadar rahatlar. Ya da evde oturulan her gün veya araç kullanılmayan/binilmeyen günlerde insanlara para vermenin yanısıra bunu duyan kişilerin araçlarını satma ihtimali bile oldukça yüksek orandadır. Sistem doğru bir şekilde oturtulduğu takdirde hem trafik rahatlar, hem garip vatandaş rahatlar hem de üniversiteli Kemal konser yerine evde müzik programı izler, toplu taşıma aracını kullanmaz.

O yağın bolluğu nerede! Demeyin sakın. Belediyelerin en olmaz yerlere ne denli harcamalar yaptıklarını da biliyoruz. Bakın her ilçe belediyesi de kendi ilçesine bunu uygulayabilir. Yani tek merkezden beslenmese de olur bu uygulama. Bu düşünüldüğü takdirde kimbilir daha ne kolaylıklar kendiliğinden çıkacaktır. Kesinlikle ve kesinlikle düşünülmesi, çalışılması, üzerinde durulması gereknn bir projeye çevrilebilir uzmanlar tarafından, tabi dikkate alınırsa.
Saygılarımla...

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank