content

23 Oca

İstanbul ‘Nar Yayınları’ndan Beş Ayrı Kitap

Merkezi İstanbul’da bulunan ‘Nar Yayınları’nın beş ayrı kitabı var masamda. Bunlar değişik yazarlara ait. Anılan kitap sırasıyla:

ZÜMRÜDÜANKAYI ARAYAN ÇOCUK

Ahmet Efe imzalı 64 sayfalık, çocuklara yönelik bir kitap. İç sayfalardaki çizme resimlerle de zenginleştirildiğini görüyoruz anılan yayının.

 

Çocuklara yazılan şiirler “Şiir ve çocuk” başlıklı bir sunuşla başlıyor. Buranın bir yerinde: “Şiir ve çocuk ayrılmaz iki dosttur. Her zaman birbirlerini arar ve bulurlar. Kopmaz bağlar vardır aralarında, kucaklaşmış iki kardeş gibidirler” deniyor. İNTEROĞLAN ZAMANDA KAYBOLUŞ

Mehmet Esen imzalı, Nar Yayınlarının 300. kitabı 64 sayfayla şekillendirilmiş. İç sayfalardaki çizme resimlerle zenginleştirilme sağlanmış. İçindekilerin başlıkları: İnteroğlan ile Kaya tay, İnteroğlan Çin Seddinde, İnteroğlan Cebelitarık Boğazı’nda, İnteroğlan ile Afrikalı Beyaz çocuk, şeklinde sıralanıyor.

Anlatımın başlığı ilk sayfadan: Kara Tay, yanıma gel oğlum. İstediğin yayı yaptım. Kara Tay bir Kızıldereli çocuktu. Babasının çok sevdiği arkadaşı öldüğü gün o dünya ya gelmişti.

 

ÖZÜRLÜĞÜ SATIN ALANLAR

Nar Yayınlarının çocuk serisinde yeralan Vedat Sağlam imzalı 112 sayfalık 2. baskısı yapılan, Tarihte geleceğin izlerinin 4. olarak yayınlanan kitap.

İç kapakta, Ebediyen anlatılacak destan Çanakkale’nin kahramanlarından sözediliyor. Nar yayınlarının 245.kitabı. İçindekiler altındaki başlıklar: Tenedos Müftüsü, Doktor baba ve yaralı oğul, Mehmetçiğin vicdanı, Dostluk köprüsü: Çanakkale, Osmanlı anası, 57. Alay Kumandanı, Yarbay Hüseyin Avni beyin oğlu, Tekin Arıburun Paşa, şeklinde sıralanıyor.

111. sayfadaki şiirle noktamızı koyalım: Yarılmış toprak suya, su buluta emanet/Yusuf kuyuya, Mısır Yusuf’a emanet/Hak Nebi mağaraya, Medine Hak Nebi’ye emanet/İbrahim ateşe, İsmail bıçağa emanet/Ne bıçak, ne ateş, ne kuyu, ne de mağara etti ihanet/Mehmetçiğim, senin vazife şuurun, söyle, kime emanet?..

SANTRANÇLA ÖRÜLEN DÜNYA

Reşat Gürel imzalı, Nar Çocuk-Roman serisinde, tarihte geleceğin izleri 3 olarak 2. baskısı yapılan, Nar Yayınlarının 272. kitabı olarak 78 sayfayla Günyüzü görmüş.

Şiirsel bir anlatım var kitapta. 7. sayfadaki ilk anlatımın giriş bölümü şöyle:

Bir varmış, bir yokmuş/Evvel zaman içinde/Tam beş yüz yıl öncesinde/Hazar Denizi çevresinde/Tebriz isminde/Güzel bir şehir varmış.

ŞAHİN BEY

Nar Yayınların çocuk serisinde, Tiyatro dizisinde Reşat Gürel imzasıyla yayınlanan 90 sayfalık Nar Yayınlarının 271. kitabı olarak Günyüzü görmüş.

Oyunda rol alanların sıralaması yapılmış ilk iki sayfada. Birinci sahne:’Perde kapalıdır. Gençler sahnenin önünde basketbol oynamaktadır. Oradan geçmekte olan Fehmi ‘ye seslenirler” girişinden sonra; Barış, Fehmi, Faruk, Tanzer, karşılıklı ve bir düzen içerisinde konuşmaya başlıyorlar.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank