- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

İstanbul’ un Tatil Günlerinde Gezilecek Yerler..

(İstanbul’u tanı IV)
Bayram gibi resmi tatil günlerinde yada gezmek için İstanbul dışından gelenler için gezip görmediğiniz yerlere gitmek için iyi bir fırsat olabilir. Hem ailece gezip stres atabileceğiniz hem de ibretlik ve ilginç görselleriyle süslü yerleri tanıyacağınız bir gezinti olabilir. Özellikle çocuklarınızın görüp tanıması açısından ilginç bir gezinti olabilir.

Bakırköy Akıl Hastanesi

Bakırköy Dikilitaşta bulunan  84 yıllık tımarhane müze oldu . Burası Türkiye`nin en meşhur hastanelerinden bir tanesi. Şimdiye kadar adını duymayan yok gibi... Halk arasında Tımarhane diye bilinen ve bir çok fıkralara konu olan o aklı hastenesini mutlaka ziyaret edin.
En kolay ulaşım İETT Otobüsleridir.

Yedikule Zindanları
İstanbul Zeytinburnu İlçesinde yer alır.
Surlardaki en görkemli kapı, Marmara denizine yakın olan “Altın Kapı” idi. Bu İmparator merasim kapısı, iki mermer kule arasında zafer takı gibi yerleştirilmişti. Zaferden dönen ordular, İmp. ve erkanı şehre bu kapıdan girerdi. Burayı çevreleyen Türk devri eseri 5 kule ilavesi ile 7 kule, bir iç kale haline sokulmuştu. Zaman içerisinde hazine, depo ve elçi hapishanesi olarak kullanılmış iken, günümüzde enteresan girişi ve “Altın Kapı” kuleleri ile şehrin bir diğer müzesidir. Yaz aylarında çeşitli etkinlikler ve konserler yapılmaktadır

Galata Kulesi
İstanbul Karaköy İlçesinde yer alır.
Kule 1349'da Cenovalılarca Galata'yı çevreleyen surların başkulesi olarak inşa edilmiştir. Yapılışı hakkında çeşitli söylentiler vardır. Başlangıçta isa Gözetleme Kulesi olarak adlandırılan kule, Osmanlılar döneminde zindan ve gözlemevi olarak kullanılmıştır. Yangın ve fırtınalardan sonra sık sık restore edilen bina, son olarak 1964'de onarım görmüş ve 1967'de yeniden kullanıma açmıştır. Galata semti, her gün yeniden keşfedilmeyi, yapraklarının daha sık karıştırılmasını bekleyen bir tarih kitabı gibidir.

Pierloti
Eyüp sultan İlçesinde yer alır.
İstanbul’un en uzun ömürlü insanlarının yaşadığı, tarihi ağaçlarla kaplı mezarlığın tepesinde yer alan bir tarihi çay bahçesidir. Yeşil ve nezih bir ortam olan bu çay bahçesinden seyirde İstanbul ayağınızın altında yer alır. Teleferikle Haliçe tepeden inersiniz.

MİNİATÜRK (Minyatür Türkiye Parkı)
İstanbul Kağıthane ilçesinde yer alır.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.`nin hazırladığı Miniaturk`te Türkiye`nin dört bir yanından seçilen tarih, kültür ve sanat eserlerinin minyatürleri bulunuyor. Antik Çağ`dan Bizans`a, Selçuklu`dan Osmanlı`ya 3000 yıllık tarih ve kültür miraslarımız Haliç kıyısına taşındı. Kendi içinde kapalı "masalsı" bir ortam yaratmayı hedefleyen Miniaturk, Anadolu, İstanbul ve eski Osmanlı coğrafyasından eserlerin oluşturduğu üç ana bölümden oluşuyor.

Not: Bu makale uzun bir çalışma ürünüdür. Devamınını

http://www.mehmetballi.com/1isttatil.html [1]  adresinden okuyabilirsiniz.