- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

İsrail Hangi Emlakçıların Üzerinden Hatay-Urfa Hattından Arazi Satın Almaktadır?

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarihi bir görüşmeye imza atmaktadır.
Muhtemelen on yıl sonra (10) içeriği hakkında bilgi sahibi olacagımız konuşmaların GİZLİ OTURUMDA konuşulması öncelikle hükümetin kamuoyundan gizlediği önemli bilgilerin olduğunu ortaya koymuştur.
Suriye üzerinden gelen göçmenlerin yüz bine dayandığı şu günlerde ekonomimize verdiği zarar artık gözlerin görecegi ellerin tutacagı kadar açık ve alenen ortadadır. 

Peki tezkerenin olumlu çıkması sonucunda ne olaçaktır. AKP Hükümeti başkanı ve sözcüleri bol bol nara atmaktan öte bir şey olmadığını meydanlarda çok gördük. Her yaşanan olayın ardından atılan sokak magandası sözlerinden de öte gitmeyen lafları. Bu sebepten ötürü Türkiye-Suriye Savaşının başından beri savunduğum gibi olmayacagı ortadadır. Bunun için aslında tarihsel bagların verilerine yada siyasi durumda oluşan denklemler bize yeterli sonucu bir nebze versede asıl belirleyici olan unsur SİYASİ İRADEDİR bu güçte siyasi irade bulunmamaktadır.

Asıl sorun şudur : Peki savaş çıkmayacak ve yaşanan gerilimlerden bu kadar etkilenirken bunların yaşanmasının altında yatan ana sebep nedir?
Acilen savaş naralarının atıldığı bölgelere dikkatle bakın.Hatay ve Urfadan itibaren başlayarak hattı dikkatle takip edin ve şu soruyu sorun BU EMLAKLARI KİM SATIN ALIYOR?
Aslında bölgede savaş naraları atarken bir taraftanda bölgede gayri menkullerin el değiştirdiği hiç gündeme getirilmemektedir.
Son cümle.Ne zaman gayri menkul satışı alıcıları tarafından gercekleştirileçek ve tamamlanacak bu savaş naraları da o vakit bitecektir. Nitekim böyle giderse bunun için fazla da beklemeyecegimiz kesindir.
Muhalefet partilerinin yetkilileri acilen meclise soru önergesi vermeli ve bu arazi satışını resmi olarak ortaya koymalıdır.