content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

04 Kas

İşçi ve Emekli Kılıçdaroğlu’na Dua Etsin!

7 Haziran 2015 seçiminde Türkiye Ak Partiye Osmanlı tokatı patlatarak muhalefet partilere şans vermişti ama MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin akıl almaz akıl tutumu yüzünden muhalefet partiler Ak Partiyi muhalefete düşürecek tarihi fırsatı kaçırmıştı.

D için CHP ve MHP ile anlaşamayan Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na verilen 45 günlük süre dolduğu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçimin 1 Kasım'da yapılacağını resmen açıklamıştı.

1 Kasım genel seçimi nihayet bitti. Her seçim sonrası bazıları kazandı bazıları kaybetti. 1 Kasım seçiminin en ağır mağlubu MHP ve HDP oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun onca vaat vermesine ve havuz medyasına rağmen CHP oy kaybetmeyerek oyunu arttırdı. 1 Kasım seçim zaferini kazanan ve 13 yıldır iktidar partisi olan Ak Parti tekrar iktidar partisi oldu ve Türkiye’yi 4 yıl boyunca tek başına yönetecek.

Ak Partiyi 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde en çok zorlayan parti CHP oldu. Ak Parti 7 Haziran'da dersini aldı, 1 Kasım öncesi kesenin ağzını açtı 13 yılda yapmadıklarını Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim bildirisinden kopyaladılar.

Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ak Parti'nin seçim beyannamesinde asgari ücret maaşının 1300 TL olacağını ve emeklilere 1200 TL ek zam verileceğini açıkladı ve Saray'da toplanan 81 ilin Ak muhtarları AKP'den 1300 TL zamlı maaşı kaptılar. Sonuç Ak Parti iktidar oldu. Fakat seçimin galibi İşçi ve Emekli oldu. İşçi ve Emekli Kemal Kılıçdaroğlu’na dua etsin. Aralık ayında CHP’de 35. Olağan kurultayı var. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talebi doğrultusunda tüzük değişikliği yapılacak ben inanıyorum çok güçlü yeni parti meclisi seçilecek.

Etiketler : , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank