content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

25 May

Irkçı Faşistler Kimlerdir?

Millet nedir? Ulus nedir? Milliyetçi kime denir? Irkçı kimdir? Bunları anlata anlata, yaza yaza dilimizde tüy, kalemde mürekkep bitti. Ya anlamıyorlar, ya da anlamamazlığa geliyorlar. Anlamayanlar kimler diye bakıyorsunuz; bölücüler, liboşlar, yalakalar, çıkarcılar, emperyalistlerle işbirliği yapanlar ve de aymazlar (gafiller).
Bir daha yazıyorum: Millet nedir? Millet; belli bir coğrafya üzerinde yaşayan aralarında dil, tarih, duygu, ülkü, gelenek-görenek birliği olan, birlikte yaşamak hususunda bir arzu duyan ve meydana getirdikleri medeniyetin özelliklerinden dolayı ve bunlar arasında kendilerini başka topluluklarından farklı hisseden insan topluluğudur.

Türkiye Cumhuriyeti bir milli devlettir. Bu devletin içinde çeşitli etnik gruplar vardır. Ama bütün bu etnik gruplar “Türk Milleti”nin bir parçasıdır. Etnik grupların her biri Türk milletinin bir parçası olduğu için de Türk olarak adlandırılırlar. Bu etnik gruplar ayrı bir dile sahip olabilir. Ama millet dediğimiz topluluğun ortak dilini bilirler ve bu ortak dille de konuşurlar. Çünkü dil birliği milletin olmazsa olmazıdır. Milletin birliği için temel olan milli kültürün gelişmesidir, bu da ortak dil ile mümkün olur.

Her etnik grup, yaşadığı bu topraklarda bugün de, gelecek için de bir arada yaşama inancında olması gerekir. Eğer bu inanç yoksa zaten millet olmanın bir unsuru eksik demektir.

Millet dediğimiz topluluğun bireylerinin birlik-beraberlik içinde ortak duygularını paylaşabileceği bir ülkü (ideal) birliği taşıması gerekir. Bu ideal; milletin bireylerini aynı hedefe yönlendirir, geçmişi ve geleceği paylaştırır, müşterek heyecan ve coşku duyulmasını sağlar. Türk milletinin ülkü birliği nedir biliyor musunuz? Büyük Atatürk’ün gösterdiği hedeftir: “Milli kültürümüzü muasır (çağdaş) medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak.” “Milletin yüksek karakterini, yorulmaz çalışkanlığını, doğuştan zekasını, bilime bağlılığını, güzel sanatlara sevgisini, milli birlik duygusuna ara vermeden ve her türlü araç ve önlemlerle besleyerek geliştirmek milli ülkümüzdür.”
İşte Atatürk “milli ülkü” olarak bize gayet insancıl ideal hedefi göstermiştir. Bu ülkünün

“Türk milletine çok yaraşan” bir ülkü olduğunu da söylemiştir.
Gelelim yine Türk milletine. Büyük Atatürk; “Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk milleti denir.” diyerek millet kavramına açıklık getirmiştir. Şimdi düşünün, Türkiye Cumhuriyetini kimler kurdu? Türkler, Kürtler ve bunlar gibi Türkiye toprakları üzerinde yaşayan halklar birlikte kurdu.

O halde, Türk milleti kavramı içinde kimler bulunuyor? Bu topraklarda yaşayan; Türkler, Kürtler, Abazalar, Çerkeşler, Araplar, Boşnaklar, Lazlar vb. topluluklar.
Yine Atatürk’ün millet tarif şöyledir: “Zengin bir hatıra mirasına sahip bulunan; beraber yaşamak hususunda müşterek arzu ve muvafakatte samimi olan ve sahip olunan mirasın muhafazasına beraber devam hususunda iradeleri müşterek olan insanların birleşmesinden vücuda gelen cemiyete millet namı verilir.”
Peki millet nedir? Ulus nedir? Hiçbir farkı yok. Birisi Arapça kökenli kelime, diğeri sonradan yani 70-80 senedir kullanılan, TDK tarafından türetilmiş Türkçe bir kelimedir. Ulusal, milli demektir. Ulusalcı, millici yani milliyetçi anlamındadır. Ulus kelimesiyle, milli kelimesinin anlamlarını birbirinden farklı düşünmek yanlıştır. Hatta milli ve ulus kelimelerinden türetilen ne kadar kelime varsa, birbirlerinden anlam olarak hiçbir farkı bulunmamaktadır.

Birgül Ayman Güler adlı CHP Milletvekili Mecliste yaptığı konuşmada “Türk ulusu ile Kürt milletini eşdeğer göremezsiniz.” sözü Türkçe söyleniş bakımından son derece yanlıştır. Çünkü Birgül Hanım, ulus ile millet kelimelerinin anlamlarını sanıyorum karıştırdığı için bu tuzağa düştü. Kendisine saldıranların kafalarının arkasında “ırkçılık” olduğu için anında tepki gösterdiler. Bu cümleyi hemen şöyle anladılar ve yorumladılar: “Türk ırkı ile Kürt ırkını eşdeğer göremezsiniz.” Çünkü saldırıda bulunanlar ırkçı ve faşist. Ama Birgül Hanımı bu ırkçı ve faşistler hemen suçladılar: Irkçı, faşist. Oysaki ben inanıyorum ki Birgül Hanım şunu söylemek istiyordu. “Türk milleti kavramı ile Kürt ırkçılığını eşdeğer göremezsiniz.”

Eğer böyle söylenseydi. Kürt ırkçıları belki gene saldırırdı, gene hakaret ederlerdi. Ama en azından liboşlar, gafiller ve yalakalar herhangi bir söz söyleyemezlerdi.
Kürt ırkçıları ve faşistleri, anladınız mı, ne demek istediğimizi? Ey, liboşlar, çanak tutucular, sözde demokratlar, yalakalar, gafiller; artık uyanın. Çünkü bu ırkçı faşistler yarın sizleri hedef alacaklar. Bugün sizleri kullanıyorlar haberiniz olsun.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank