content
25 Haz

İPhone İOS4’ün Yenilikleri

Apple, iPhone ve yeni nesil iPod Touch’larda çalışacak yeni işletim sistemi iOS4’ü açıkladı. iOS4 işletim sisteminin sahip olduğu yeni özellikler iPhone 3GS’lerde tümüyle çalışmakla birlikte, iPhone 3G ile ikinci ve üçüncü nesil iPod Touch’larda kısmen çalışmaktadır.

Ücretsiz yüklenebilen iOS4 işletim sisteminde en önemli yenilikler, çoklu görev (multitasking) ve ana ekrandaki uygulamaların klasörlerde toplanmasına imkan veren klasör sistemi. Hemen belirtelim ki, en önemli yenilik olan çoklu görev özelliği sadece iPhone 3GS’lerde ve üçüncü nesil iPod Touch’larda çalışmaktadır.

iOS4’teki temel yenilikleri şu şekilede özetlemek mümkündür.

Çoklu görev(multitasking):İstisnaları olmakla birlikte, uygulamaları aynı anda çalıştırabilme(arka planda) durumudur.Bu özellik sayesinde, birden fazla uygulama arasında kapama yapmadan geçiş yapmak mümkün olmaktadır.Ancak, iPhone çoklu görev uygulamasının sınırlı olduğu ve klasik anlamda çoklu görev olmadığı unutulmamalıdır.

Klasör:iPhone ana ekranındaki uygulama ikonlarının sayısının çok fazla olması klasör sistemini gerektiriyordu.Bu konuda klasör sistemi getirilerek sorun çözülmüştür. Yani, ana ekrandaki uygulama ikonlarını konu ve işlevlerine göre grup klasörlerinde toplamak mümkün hale gelmiştir. Klasör oluşturmak için, herhangi bir uygulamanın ikonunu başka bir uygulamanın ikonu üzerine sürükleyip bırakmak yeterlidir. Bu şekilde, yeni klasör oluşturulabilmekte ve oluşturulan bu klasöre diğer uygulamalar sürüklenebilmektedir.

Mail:Mail konusunda yapılan en büyük yenilik, birden fazla mail hesabından alınan mesajların tek bir gelen kutusunda toplanabilmesidir.

iBooks: e-kitap okuyucusu olarak nitelendirebileceğimiz, iBooks uygulaması sayesinde, ücretsiz veya ücretli e-kitapları okumak mümkündür. iPhone ekranı küçük olmasa, mükemmel bir uygulama denebilir.Yine de, iBooks uygulamasında yararlanacak birçok kullanıcı olabilir.

5x digital zoom: iPhone’nun kamerasına 5x digital zoom özelliği kazandırılmıştır. 

 

Video odaklama: Video çekimi yaparken otomatik odaklama yerine farklı bir noktaya odaklanmak özelliği getirilmiştir.Bu özellik, fotoğraf çekiminde daha öncede vardı.

iOS4 güncellemesi iTunes aracılığı ile iPhone'lara yüklenebilir. Fakat bunun için iTunes’un güncel, yani en az 9.2 versiyonunda olması gerekiyor. Eğer iTunes'un versiyonu 9.2 değilse, apple’ın web adresinden güncel versiyonu bilgisayarınıza indirebilirsiniz. 

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank