- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

İnsanın Hareket Saati Var mı ???

Bizim 5 yıllık çabayla Türkiye ve Hollanda’dan uzmanlarla beraber geliştirdiğimiz ‘Aileye Aile İçinde Yardım’ uygulamamız modüler bir program.Programın içersinde ailede anne,baba ve çocuklar için gerekli tüm çözüm yolları var.‘İnsan için TERMOMETRE’ ismini verdiğimiz bir enstrümanı ise ‘öfke kontrolü’ için kullanıyoruz. Termometre ismini vermemizin sebebi bu.

Bu uygulamayı uzmanlarımıza aktarırken konuya girişi  şu soruyla yaparım.

‘Arkadaşlar araçta en önemli gösterge hangisi ? Kilometre saatimi, devir saatimi, yakıt göstergesi mi, ya da hararet saati mi ?

Cevap: Hararet saati olarak gelir.Çünkü eğer hararet yaparsa araç en fazla zararı o zaman görür.

İnsan için TERMOMETRE de araçtaki hararet saati gibi ama sanal.

1 den 10 kadar dereceleri var termometremizin. Termometre sanaldır ve 2 gözümüzün tam ortasında en iyi göreceğimiz yerde durmalı ve sürekli onu kontrol etmeliyiz.

1 den 4 e kadar her şey normal , yeşil renkle gösterilir,hatta araçlardaki 90 derece gibi olması gereken bir sıcaklık.

4 den 6 ya kadar sarı renkte gösterilir ve hararet yükselmeye başlamıştır. Çabuk sinirlenmeler,hızlı terlemeler,ellerde ve seste titremeler v.b. olağandışı vücut tepkimeleriyle kendini gösterir sarı renk.

Termometre 4-6 da fan açmalıdır insan. Mekan değiştirmeli, elini yüzünü yıkamalı , abdest almalı, derin nefes almalı, birden ona kadar içinden saymalı, la havle çekmeli , yaptığı işe mutlaka ara vermeli teneffüse çıkmalıdır. Araba kullanıyorsa mutlaka mola vermelidir. İşinden 1-4 de yeşile döneceği kadar süre izin almalıdır.

Deveyi yardan atan bir tutam ottur (http://www.cemilpasli.com/egitim/deveyi-yardan-atan-bir-tutam-ot-tur [1]) gerçeği asla unutulmamalıdır.Hırsla saldırdığımız ve devam ettiğimiz hayatta TERMOMETREmizi sık sık kontrol etmeli, geri dönülemez, telafisi mümkün olmayan hatalar yapmamalıyız.

4-6 da fan açmazsa insan termometre 7-8 e çıkar ki bu kırmızı renkle gösterilir. Çevresine hakaretler etmeye, insanları kırmaya, hatalar yapmaya hatta şiddet uygulamaya başlar. Acilen tüm iş ve işlemler durdurulmalı insan SERVİSE çekilmeli ve dinlendirilmeli, rehabilite edilmelidir.

Kırmızıdaki hararette sadece fan açması yetmez mutlaka SERVİSTE profesyonel bir destekle rehabilitasyonu gerekir. Bu uzman desteği demektir.

Peki 7-8 de TERMOMETRE kırmızıda iken de önlem alınmazda termometre 9-10 aralığına çıkarsa ne olur ???

İşte bu an insan için her an CİNNET geçirebileceği, patlamalar yapabileceği, intihara teşebbüs edebileceği andır.

Bu uygulamayı toplumda özellikle öğretmenler, din görevlileri ve halkla birebir temas eden görevliler olmak üzere herkes bilmeli, öğrenmelidir.

Kendinde ve diğer insanların sesinden simasından, hal ve hareketlerinden TERMOMETRE sini okuyabilmeli ve sarı-kırmızı bandındaki insanlara mutlaka yardımcı olmalıdır.

Dostlar !!! Haber bültenlerinde izlediğimiz CİNNET haberlerinin önüne geçmenin yolu ve yöntemi bu uygulamayı herkese öğretmek ve yaygınlaşmasını sağlamak.

Hepimize büyük görev düşüyor. Hırsın ve imtihanın TERMOMETRElerimizi zıplattığı , çoğaltmanın artırmanın , kanaatsizliğin herkesi gerim gerim gerdiği , özellikle trafikte bir çok insanın pimi çekilmiş bir bomba gibi dolaştığı ,  bir zamanda birbirimize destek vermek zorundayız.

Dünya hayatı bizler için yüklü bir tırın sarp bir yokuştan inişine benziyor aslında.

Dağların , semavatın , arzın yüklenmekten kaçındığı (Ahzap,33/72) ağır, muazzam bir yükle yüklü bir tır gibi sarp yokuşu (akabe) iniyoruz.

Sürekli kontrol , sürekli ,fren, sürekli teenni, sürekli sabır, sürekli ihtiyat, sürekli tedbir.

Bir an evvel boş bulunsan tırın hızı artsa bir daha onu durdurmamız çok zor.

Onun için Peygamberimiz;’’Sabır,ilk çarpışta,ilk andadır der.’’

Dost dostun aynasıdır.

İyi dostu olanın aynaya ihtiyacı yoktur.

Gelin şu 3 günlük dünya hayatında ‘iyilik ve takvada yardımlaşalım’ el ele hem dünya da cenneti bir hali hem ahrette cennet yaşayalım.

Bunun en önemli metotlarından birisi de TERMOMETRElerimizi yeşilde tutabilmemiz.