- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

İnsan Ektiğini Biçer!

Bu millet Mushâfta başörtüsü, kara çarşaf olmadığını, örtünmenin olduğunu, bununda toplumlara, iklimlere, imkânlara göre değişebileceğini, yine bunun gibi, "içkinin, uyuşturucu maddelerin haram olmadığını", sarhoşluk durumunun istenmediğini daha yeni yeni öğreniyor.

Ve siyasal İslâm'ın amaçları için hangi şeytânların hevesleri doğrultusunda yönlendirildiğini de elbette düşünecektir, öğrenecektir, akledecektir.

Korku üzerine iman yoktur, beklenti üzerine de iman yoktur, fıtrat, fıtrata yüklü yetenekler her konuda tam yeterlidir, aksini iddiâ etmek küfürdür, kişi için adam gibi yaşamak, bilinçli iyilerden ve bilinçli kötülük yapanlardan-kötülüklerde, cezâlandırma işlerinde olduğu gibi- olmak önemlidir.

İman kavramları Mushâf'ta gereğini yapmak (şükür), bilgilenmek, doğruyu söylemek, takvalı olmak, iyilerden, dürüstlerden olmak gibi güzel sıfâtlar karşılığı kullanılmaktadır.

Kişi, kendine güvenmekle sorumludur.

Ektiğini biçecek olan insandır.

Öyleyse bütün evrenin ve kendi sisteminin berisinden, üstünden, içinden, dışından ilâhlar/yöneticiler edinmek putperestlik olarak değerlendirilmelidir.

Putatapar olmak ayrıdır, şirk ayrıdır.

Şirk: Tecâvüz, kamu malına tasallut, yağma, talan, haksız yere cana kıymak, yalan, ihânet çalmak, doğayı, çevreyi yok etmek, haksız kazancı, fuhşu, tecâvüzü kanun bellemek, zimmet, torpil, iltimâs gibi suçlarla kötüleşmektir.

Şirkin putperestlikle birlikte anılması sayılan kötülüklerin daha çok putperestlerden çıkması nedeniyledir. Bununla birlikte pek çok putperest bu tür kötülüklerden uzaktır ve iyilerdendir.

Ve aslolan budur, inanç sahibi olmak değil, iyilerden olmaktır.

ATATÜRK KÖŞESİ

Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hâkim olunamaz.

DÜŞÜN-TAŞIN

Amelsiz ilim meyvesiz ağaç gibidir…

AFORİZMALARIM

En çok saygı duyduğum insan tipi çareyi çaresizlikten çıkartanlardır…

yukselmertoglu@hotmail.com [1]