- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

İnşallah Bundan Sonra..!

Yasa ile kurulmuş bütün siyasi partiler, devlet adına millete hizmet etmek için parti programları gereği söylemlerine karşılık halktan icazet almak suretiyle ya iktidar olur, ya da muhalefette kalır.
Halkın gözü kulağı ve aynı zamanda dördüncü güç olarak kendini taçlandıran basında(12 Eylül öncesine kadar) bu işin Allah rızası için takipçisiydi.Bugün büyük bir kesimi gücün yanında yer aldığı için varlığı ile yokluğu belli olmadığından son 30 yıldır ve halen böyle. Bundan böylede aynı olacak.
Çünkü halk bu işi teknolojinin yaygınlaşmasıyla birlikte siyasette de basında da böyle gördü, böyle devam ettiriyor. Görüldüğü gibi bu alanda demokrasi böyle işliyor. Dün oluyordu da bugün neden olmasın. Oldu da duruyor.

Halk günümüze kadar olduğu gibi bundan sonra da istediğini istediği kadar iktidar, istediğini muhalefette tutmaya ve dördüncü güç olarak bilinen basına da asli görevlerinin hakkını verdikleri sürece aynı gözle bakmaya devam edecek.
Halk tarafından İktidar yapılan parti seçimler esnasında halkına sunduğu parti programı doğrultusunda halkın devlete olan güvenini artırarak halkın ve devletin gerek duyduğu bütün hizmetleri yapmanın gayreti içerisinde olacak.

Muhalefette iktidarın doğrularına doğru, yanlışlarına yanlış diyecek ve taraftarlarının sayısını artırarak iktidara yürüyecek. Basında bütün bunların Allah rızası için takipçisi olacak.Olması gerekenler böyle..!
Halk muhalefette bıraktığı partiler yerinde saysın diye değil, daha çok çalışarak iktidara kendilerini hazırlasınlar diye partilere muhalefet görevi yükler. Yani daha açık bir ifade ile dile getirmek gerekirse, halk iktidar yaptığı partinin zafer sarhoşluğuna düşme ihtimali üzerine muhalefet görevi yüklediği partiden ve partilerden objektif bir biçimde denetim görevi yapmasını beklemektedir. Muhalefet doğruya da yanlış, yanlışa da yanlış demesi için değil. Muhalefet doğruya doğru, yanlışa yanlış demek için vardır. Halk bazı siyasi partileri iktidar değil de muhalefette neden bırakır.

Kendisine göre eksik bulduğu yönlerini muhalefette kalarak tamamlayıp gelecekte iktidar olsun diye bırakmaz mı? Halk muhalefeti ve muhalefet partilerini iktidarın doğrusuna doğru, yanlışına yanlış demesi için muhalefette bırakmadı mı? Evet, öyleyse iktidar kendince görevini yaparken,doğrusuna doğru diyerek takdir edecek,yanlışına yanlış diyerek tenkit edecek muhalefet ve basın nerede?
Devletin yasal müeyyidelerine uygun bir şekilde kurulan bütün partiler iktidar olup devlet adına milleti adil bir şekilde yöneterek ülkeyi ve insanları kalkınmış ülkeler ve çağdaş insanlar seviyesine yükseltecektir.
Ama bizde muhalefette kalmak yan gelip yatmak olarak algılanmış olacak ki suya sabuna dokunan yok! Bu söylemimiz ülke geneli için olduğu gibi yaşadığımız Ünye ve bölgesi içinde geçerli. Yüce parlamentoda bizler kadar güçlü temsil edilmeyen yörelerde herkes görevini en az hata ile yerine getirtmenin mücadelesini verirken,
Biz her ne hikmetse yüce Allah’ın bizlere ve yöremize sunduğu tarihi nitelikteki siyasi fırsatları ne dün nede bugün Allah rızası için kullanamadık. Halada kullandığımızı söylemek oldukça güç! Bu işin siyasi detaylarına tek-tek kalem-kalem inmeye gerek yok. Çünkü akıl izan sahibi insanlardan gören görüyor, bilen biliyor.

Bizim görevimiz yukarıda bahsettiğimiz gibi doğruya da yanlış, yanlışa da yanlış demek değil. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyerek olumsuzluklardan haberdar olmayanları haberdar etmektir. Bütün bunları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bir tarafı abat, bir tarafı berbat etmek için değil.
Allah rızası için dile getirmemiz gerekirse, bizde hala ne iktidar ne muhalefet nede basın yok. Diyerek nokta koyduğum anda MHP Ünye İlçe Başkanı Nedim Can’dan köşe yazımı noktalamaya çalıştığım 29 Aralık 2012 Cumartesi günü saat 13.05’de gelen telefona kaleme aldığım düşüncelerimi söylerken.

Yaptıkları çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunalım teklifini hayra yorumlamak doğru olur. Çünkü yazımın konusu ülkemden ziyade yaşadığım şehrimde ve yöremde ne iktidar, ne muhalefet, nede basından memleket ve millet hayrına tık yok. Takdir siz saygıdeğer okurlarındır. Çünkü bunda da bir hayır vardır.

Bugüne kadar olanları ülkemiz ve insanlarımız için hayra yoralım. Ve inşallah bundan sonrada olsa, Ülkemiz Ünye’miz, bölgemiz ve insanlarımızın huzuru güveni ve refahı için iktidar olan, muhalefette kalan ve basın kendine gelerek üzerine düşeni asgari hata ile Allah rızası için yerine getirir diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
İnşallah Bundan Sonra..!