- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

İlişki

Bugüne kadar tonlarca yazı yazıldı. Kadınlar ve erkekler hakkında. Kimi övdü kimi yerdi...kimi haklıydı kimi haksız. Kimini kendimize yakın bulduk kimini saçma...

aslında tüm yazılanların gerçeklik payı yok mu? Kadın erkek ilişkisi hep bir muammadır. Başlangıçlar heyecanlı bir o kadar da komik. İlk tanışma,ilk buluşma.. kız sabahın ilk ışıklarıyla güne başlar. Duşunu alır,buna kaşlar ve bıyıklarda eklenir. Tırnaklar törpülenir,ojeler sürülür,makyaj yapılır,saçlar fönlenir. En zor kısım kıyafettir. Kısamı giyse uzun mu,askılımı giyse kollumu bu işlem neredeyse iki saat sürer. Kıyafet tamamlanır bu sefer ayakkabı,çanta ve takı uyumuna.. eyvah uymuyor mu sil baştan aynı işlem tekrar başlar..... buluşma saatine kadar devam eder. Ne zaman geciktiğini anlar işte o zaman işlemler son bulur. Erkek ne yapar? Kız kadar aceleci değildir ama heyecanı vardır. Kalkar duşunu alır, saçlarını jöleler, parfümünü sıkar kıyafetlerini giyer ve yola çıkar. Yanına yeteri kadar para almış mı dır eyvah yok mu en samimi arkadaş Hızır gibi yetişir. Velhasıl er veya geç çiftimiz buluşur. Aman ne yesek ne içsek? Çok yesek ne düşünür az yesek ne düşünür? İlk heyecanda atlatılır yemekler yenir,içecekler içilir. Konuşmaya başlarlar. Önce eskiler dökülür ortaya. Ben şöyle sevgili istemem ben böle sevgili istemem.. şartlar,istekler sıralanır anlaşılırsa sevgili olunur. Bu nadirdir. Kızlar illa bir nazlanacaklardır. Kural bu..

lişkinin ilk ayları gayet güzeldir. Çift birbirini görmek için can atar,sevdiğinin sesini duymak için her fırsatı değerlendirir,buluştukları anlarda birbirlerinden ayrılmak istemezler.. duygusal anlar......cicim ayı çok sürmez biter. Vay efendim o etek niye kısa,bu bluz neden dar( yada tam tersi ) o konuştuğun kim.( mutlaka kuzendir) başlar seni incelemeye armudun sapı üzümün çöpü.. kadın içinde durum aynıdır.. neden parfümü çok sıktın,niçin beni aramıyorsun,ama önceden böyle değildin.vs...işte beklenen son...ayrılık.

Ayrılık anında tüm kirli çarşaflar dökülür.hakaretler edilir. Birbirlerini kırmak için kıyasıya bir savaş başlar.. işte bu anlar bittikten sonra kadın seviyorsa ve ayrılığı istemiyorsa sonuçta ayrılmışsa ilk işi ağlamaktır. Yanında güvendiği bir dostu da varsa tuta bilene aşk olsun. Kadının bunalımı bir hafta sürmez. Ağlamalar kesilince alış verişe çıkar,kuaföre gider.. kendini mutlu ve güçlü hissetmesine neden olacak her şeyi yapar. Sonuç muhteşemdir. İşte eski haline geri dönmüştür. Hele birde biri ondan hoşlanıyorsa tamamdır. Ta ki eski sevgiliyi tekrar görene kadar.. görür görmesine de çok fazla sürmez acısı..biraz ağıt ve biraz daha feryat tamamdır. Tekrar eski hayat başlar.. erkek ayrılık anında suskunlaşır. Kadın gibi bir anda her şeyi ortaya dökmez. Cevabı kısa ve net olur. Ve seviyorsa ayrılığı istemiyorsa ve sonuçta ayrılmışsa erkeğinde en kadim dostu içkidir. Onu en iyi içki anlar. Erkeğin acısı aslında kadının acısından daha büyüktür. Sakallar bırakılır ve hayata küsülür. Aslında küsmez kaldığı yerden devam eder ama kadınlara kin duyarak...yeni bir başlangıç en zorudur onun için. Çünkü tüm kadınlar aynıdır gözünde... peki kadın..o çabuk unutan bir yapıya sahiptir.( görünüşte) iki tatlı söz güler yüz ve ilgi kadını yeni bir ilişkiye götürür. Ama bir müddet sonra eskiyi hatırlamaya başlar sürekli eski aşkıyla yenisini kıyaslar. Eski aşkı ağır basıyorsa yeni sevgili terk edilir. Eski sevgiliye dönmeye çalışır olmadı mı? Hayatına tek başına devam etmeye başlar. Ta ki tekrar gerçekten istediği kişi karşısına çıkana kadar. Eğer kıyasında yeni sevgili ağır basıyorsa kendini ona adar.. eskiden olduğundan daha doğal,daha güvenen daha sevgi dolu olarak hayatına devam eder.

Dedik ya erkeğin yeni bir ilişkiye başlaması zordur. Aslında bir çok kızla bir araya gelir ama gerçek anlamda sevgili olamaz. Biri çıkar karşısına terk edildiği sevgilisi gibi değildir. Daha duygusal,daha mantıklı,daha hoşgörülü ve anlayışlı.. yeni bir ilişki başlar... erkekte kıyas yapar kıyasında kişi kendine uygun değilse kısa yoldan ayrılır ve eski günlerine döner (daldan dala) eğer kıyasında kız ağır basmışsa ilişkisine devam eder. Eski sevgiliyi görünce belki içi sızlar ama durumu değişmez.

Kısacası hiçbir ilişkiye doğal ve mantıklı başlanılmıyor. Kim olursa olsun ilişkilerde bencillik hakim. Yada tek bir taraf anlayışlı olur. ilişkinin yükünü tek bir taraf taşır.(bu da genelde kadın dır) kimse kimseyi olduğu gibi kabul etmez. Sürekli hatalar aranır...kadın sevgiye açtır. Sevgi bir kadının en iyi ilacıdır. Sevgi gördüğü yeri kolay kolay terk etmez ve her şeyiyle kendini erkeğine adar. Erkek sevse bile doyumsuzdur. Egoları yüksektir ne kadar kız kendinden hoşlanırsa güveni artar. Kadınında beğenilmek hoşuna gider ama sevdiği varsa bu hoşlanmaktan ileri gitmez ama erkek işi aldatmaya kadar götürür.işte hayat gibi ilişkilerde çetrefilli..

Not: bu yazılanlar çoğunluğu kapsar ama her ilişkiyi kapsamaz.nadirleri vardır.